Wat is een tafelhaard en welke soorten tafelhaarden zijn er?

Tafelhaard buiten

Je ziet ze steeds meer bij mensen in de tuin, in huis én op social media voorbij komen: een tafel met een haard erin of los staande tafelhaardjes. Maar wat zijn nu precies tafelhaarden en wat kun je hier allemaal mee? Lees snel verder, want wij leggen je graag uit hoe alles zit en welke verschillende soorten je online kunt vinden.

Wat is een tafelhaard?

Wat is nu precies een tafelhaard? Om de definitie van een tafelhaard te kunnen geven, dienen we als eerste te kijken naar waar hij gebruikt wordt. Tafelhaarden zijn er namelijk voor binnen en buiten. Afhankelijk van de gebruikerstoepassing wordt met een tafelhaard voor buiten een ander product bedoeld dan met een tafelhaard voor binnen.

  • Tafelhaard buiten: Met een tafelhaard voor buiten wordt een inbouwhaard of inbouwbrander bedoeld. Dit zijn branders die werken op propaangas of aardgas die je bijvoorbeeld in een tuintafel kunt plaatsen. Met een tafelhaard voor buiten kun je eenvoudig zelf een vuurtafel maken.
  • Tafelhaard binnen: Met een tafelhaard voor binnen wordt veelal een los, klein bio-ethanol haardje of een klein losstaand gashaardje bedoeld. Deze haardjes zijn eenvoudig op tafel neer te zetten en je kunt ze overal in huis gebruiken of meenemen.

Waarom een tafelhaard alleen buiten of binnen gebruiken?

Bij het maken van de juiste keuze voor een tafelhaard, is het belangrijk om te besluiten of je de tafelhaard binnen of buiten gaat gebruiken

Een tafelhaard op gas kun je in de tuin of onder een overkapping gebruiken. Er moet minimaal één zijde open zijn van de overkapping, zodat er voldoende frisse lucht is. Wij raden het altijd af om een tafelhaard op gas binnen te gebruiken!

Een tafelhaard op bio-ethanol kun je binnen gebruiken, maar ook buiten wanneer de weersomstandigheden hier goed genoeg voor zijn. Het moet hiervoor helemaal windstil zijn. Anders kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan en kan de wind in de brander slaan. 

Verschillende tafelhaarden voor buiten 

In onze webshop vind je tafel haarden van vier verschillende merken: Enjoyfires, Cosi-fires, Sparkly Fires en Happy Cocooning. Tafelhaarden zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en vormen. Zo zijn er ronde tafelhaarden, vierkante tafelhaarden en rechthoekige tafelhaarden. De kleinste gas-tafelhaard die je in ons assortiment vindt is 32x32 cm. De grootste tafelhaard heeft een formaat van 101x25 cm. Bekijk hieronder de tafelhaarden per merk.

Bekijk hier alle tafelhaarden voor buiten

Verschillende tafelhaarden voor binnen

Wanneer je wil genieten van een gezellig, knus vuurtje voor binnen, is een bio-ethanol tafelhaard hier uitermate geschikt voor. Bio-ethanol tafelhaarden kun je eenvoudig overal neerzetten. Je hoeft hiervoor geen grote aanpassingen te doen aan je huis, zoals een speciaal rookkanaal aan te laten leggen wat je bijvoorbeeld bij houthaarden nodig hebt. Het enige wat je hoeft te doen is een raam open te zetten voor voldoende frisse lucht.

Bio-ethanol tafelhaarden zijn al verkrijgbaar vanaf 44,95.

Bekijk hier alle bio ethanol tafelhaarden

De tafelhaard voor buiten compleet maken met accessoires

De tafelhaarden voor buiten worden standaard geleverd met lavastenen, een RVS afdekplaat en gasslang. Wil je de tafelhaard compleet maken? Kies dan keramische stammetjes en een bijpassende glazen ombouw. Als je bij een van de tafelhaarden op onze website kijkt en naar beneden scrollt, dan vind je daar alle bundelkortingen (accessoires met korting).

Tafelhaard met keramische stammetjes

Een tafelhaard met lavastenen en keramische stammetjes

Bekijk wat onze klanten met de tafelhaarden hebben gedaan

Met een tafelhaard kun je jouw fantasie de vrije loop laten! Maak je van je tuintafel eenvoudig een vuurtafel of ga je zelf aan de slag en begin je vanaf het begin? Wat je wensen ook zijn, met de tafelhaarden kun je alle kanten op. Benieuwd wat onze klanten allemaal hebben gedaan? Je vindt hun tafelhaard-projecten hier.

Zelfgemaakte vuurtafel met een ingebouwde Enjoyfires tafelhaard

Een zelfgemaakte vuurtafel door Restaurant La Grotta uit Bergen op Zoom

Aan de slag met een tafel haard? 

Ben je klaar om aan de slag te gaan met een tafelhaard? Wellicht vind je onderstaande pagina's ook interessant om te lezen!