15 items

Filters
Selectie verfijnen
Prijs
 6.00 -  199.00
 199.00
 6.00
Bio ethanol tafelhaarden

Bio ethanol tafelhaard, de kleine sfeermaker voor binnen!

Geniet van een gezellig en sfeervol vuurspel in huis of in de tuin met een bio ethanol tafelhaard. De bio ethanol tafelhaarden zijn eenvoudig te verplaatsen, veilig in gebruik én leuk om als cadeau te geven (of zelf te houden natuurlijk). Heb je vragen over de bio ethanol tafelhaarden? Neem dan contact op met onze klantenservice! Wil je liever een groter model bio ethanol haard of alleen de losse brander? Bekijk dan onze complete collectie bio ethanol sfeerhaarden.

Lees meer

Items 1-15 of 15

Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren
Filter
items per page

Wat is een bio ethanol tafelhaard?

Een bio ethanol tafelhaard is een klein haardje waarin een brander zit verwerkt. In deze brander kun je bio ethanol gieten. Dit steek je vervolgens aan met een lange aansteker. Na ongeveer 10 à 15 minuten zijn de vlammen goed verwarmt en kun je genieten van een prachtig vlammenspel. Rondom de brander zitten kleine glasplaatjes die voor een veilige omgeving zorgen. Daarnaast houden zij ook de wind tegen waardoor de vlammen mooi blijven.

 

In onze collectie vind je van verschillende merken bio ethanol tafelhaarden. Kies voor Enjoyfires, Fancy Flames of Höfats. Je kunt alle bio ethanol tafelhaarden zowel binnen als buiten gebruiken.

Goedkoop meer sfeer in huis

Bio ethanol tafelhaardjes zijn een goedkope oplossing om meer sfeer in huis te creëren. De bio ethanol tafelhaardjes zijn al te koop vanaf €29,95. Een fles bio-ethanol kun je bijbestellen of in de winkel kopen voor een paar euro. Naast de bio ethanol tafelhaarden zijn er ook grotere losstaande bio ethanol haarden verkrijgbaar.

 

Een bio ethanol tafelhaardje is een goedkope manier om meer sfeer in huis te creëren. De aanschaf van een bio ethanol tafelhaard ligt namelijk laag en de bio ethanol navulflessen kosten ook niet veel. 

Geniet veilig van een bio ethanol tafelhaard

Bio ethanol is een brandstof die bekend staat om zijn milieuvriendelijkheid en schone verbranding. Een groot voordeel van de bio ethanol tafelhaard is dat deze geen rook of roet produceert, waardoor er geen noodzaak is voor een schoorsteen of speciale ventilatiesystemen in je huis. Echter, om een gezonde luchtcirculatie te waarborgen, is het raadzaam een raam op een kiertje open te zetten. Zo zorg je ervoor dat er continu frisse lucht binnenkomt, wat bijdraagt aan een veilige en aangename sfeer.

 

Deze bio ethanol tafelhaarden zijn zowel voor binnenshuis als buitenshuis geschikt. De tafelhaarden zijn ideaal voor die gezellige avonden waarbij je met vrienden en familie wilt genieten van een sfeervol vlammenspel. Als je overweegt de bio ethanol tafelhaard buiten te gebruiken, is het van essentieel belang om rekening te houden met de weersomstandigheden. Vooral de wind kan invloed hebben op de vlammen. Bij sterke windvlagen kan er namelijk een onvoorspelbare vlam ontstaan, wat tot onveilige situaties kan leiden. Daarom is het advies om de bio ethanol tafelhaard alleen te gebruiken wanneer het nagenoeg windstil is.

 

Kortom, een bio ethanol tafelhaard biedt een sfeervolle en veilige manier om te genieten van echt vuur, zonder de typische nadelen van traditionele open haarden. Wel is het belangrijk om altijd de veiligheidsrichtlijnen in acht te nemen voor een optimale ervaring.

Veiligheidstips voor het gebruik van bio ethanol tafelbranders

Bio ethanol tafelbranders bieden een sfeervolle aanvulling op je interieur of buitenruimte. Hoewel ze zijn ontworpen met veiligheid in gedachten, is het cruciaal om altijd voorzichtig te zijn en je bewust te zijn van de volgende veiligheidstips:

 1. Bijvullen van de brander: Vul de bio ethanol tafelbrander nooit bij terwijl deze nog brandt of heet aanvoelt. Wacht altijd tot de brander volledig is afgekoeld voordat je nieuwe bio ethanol toevoegt om brandwonden of plotselinge ontbranding te voorkomen.

 2. Opslag van bio ethanol: Bewaar bio ethanol op een koele, droge plek en altijd buiten het bereik van kinderen en huisdieren. Zorg ervoor dat de dop stevig op de fles zit om lekkage of verdamping te voorkomen.

 3. Stabiele plaatsing: Plaats de bio ethanol tafelbrander altijd op een vlakke en stabiele ondergrond. Dit voorkomt dat de tafelbrander kantelt of omvalt, wat brand of schade kan veroorzaken.

 4. Vermijd ontvlambare materialen: Houd de tafelbrander uit de buurt van gordijnen, papier, meubels of andere brandbare materialen. Een vonk of te grote vlam kan snel brand veroorzaken.

 5. Goede ventilatie: Hoewel bio ethanol schoon brandt en weinig rook produceert, is het belangrijk om voor voldoende ventilatie te zorgen, vooral als je de tafelbrander binnenshuis gebruikt. Dit helpt om een opeenhoping van dampen te voorkomen.

 6. Regelmatige inspectie: Controleer de tafelbrander regelmatig op tekenen van schade of slijtage. Zorg ervoor dat alle onderdelen, waaronder de brander en het glas, intact en in goede staat zijn voor gebruik.

 7. Gebruiksaanwijzing: Elk model bio ethanol tafelbrander kan anders zijn. Het is essentieel om de bijgeleverde gebruiksaanwijzing zorgvuldig te lezen en te volgen voor specifieke veiligheidsinstructies.

Door deze veiligheidstips in acht te nemen, kun je met vertrouwen genieten van je bio ethanol tafelbrander en zorgen voor een veilige ervaring voor jou en je dierbaren.

Onderhoud en verzorging van je bio ethanol tafelhaard

Het bezit van een bio ethanol tafelhaard betekent dat je een stukje luxe en sfeer in huis hebt gehaald. Net als elk ander huishoudelijk item, vereist het echter enige zorg en onderhoud om optimaal te blijven functioneren. Gelukkig is het onderhoud relatief eenvoudig en met de juiste stappen kun je er jarenlang van blijven genieten.

 1. Regelmatige reiniging van de brander: Het is belangrijk om de brander regelmatig te controleren op eventuele resten of opeenhopingen van bio ethanol. Het nalaten hiervan kan leiden tot een ongelijkmatige verbranding of zelfs tot het uitgaan van de vlam. Gebruik een zachte borstel of doek om eventuele resten voorzichtig te verwijderen.

 2. Onderhoud van het glas: Door de verbranding van bio ethanol kan er roetvorming op het glas optreden. Gebruik een zachte doek en een speciale glasreiniger om het glas vrij van vlekken en roet te houden. Het is essentieel om schurende materialen of agressieve reinigingsmiddelen te vermijden, omdat deze het glas kunnen beschadigen of krassen.

 3. Controleer de brandstofopslag: Zorg ervoor dat je bio ethanol op een koele, droge plaats bewaart, weg van direct zonlicht of warmtebronnen. Dit verlengt de houdbaarheid van de brandstof en zorgt voor een efficiëntere verbranding.

 4. Inspectie van de tafelhaard: Naast het regelmatig schoonmaken, is het ook raadzaam om je bio ethanol tafelhaard periodiek te inspecteren op tekenen van slijtage of schade. Let vooral op de afdichtingen en de brander om er zeker van te zijn dat alles naar behoren functioneert.

 5. Gebruik van kwalitatieve bio ethanol: Niet alle bio ethanol is gelijk gemaakt. Voor het beste resultaat en een langere levensduur van je tafelhaard, investeer in kwalitatieve bio ethanol. Goedkopere varianten kunnen onzuiverheden bevatten die de verbrandingsefficiëntie verminderen en meer roet produceren.

Door bovenstaande tips te volgen en je bio ethanol tafelhaard regelmatig te onderhouden, zorg je ervoor dat je haard er niet alleen goed uitziet, maar ook veilig en efficiënt functioneert.

Maak zelf een bio ethanol tafelhaard

Wil je zelf een bio ethanol tafelhaard maken? Dat is mogelijk! Bekijk hiervoor onze bio ethanol branders. De bio ethanol branders zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en vormen. Je kunt ze eenvoudig in een bestaande (kleine) tafel bouwen. Het enige wat je hoeft te doen is een uitsparing maken waarin je de bio ethanol brander kunt laten zakken.

Wil je een grotere bio ethanol haard in huis?

Naast deze handige en kleine bio ethanol tafelhaardjes bieden we ook een grote collectie aan van andere bio ethanol haarden. Zo hebben we bio ethanol wandhaarden, hangende bio ethanol haarden en vrijstaande bio ethanol haarden. Kortom, voor iedere woning is er een bijpassende bio ethanol haard te vinden.