19 items

Filters
Selectie verfijnen
Bio ethanol branders

Bio ethanol branders voor binnen: eenvoudig in te bouwen

Geniet ook in huis van de gezelligheid van een vuurtje, zonder dat je hier grote aanpassingen voor hoeft te doen! Je kunt met de bio ethanol branders zelf een bio ethanol haard maken. Bio ethanol branders zijn perfect om te gebruiken in huis, omdat de CO2 uitstoot van een bio ethanol brander te vergelijken is met een kaars. De bio ethanol branders zijn uitgevoerd in RVS en voorzien van een vlamsluiter. Zo kun je veilig het vuur doven wanneer je hier geen gebruik meer van wil maken. Bestel daarnaast direct voldoende literflessen bio-ethanol mee. Bestel je ze per 12 flessen? Dan ontvang je €1,25 korting per fles.

Lees meer

Items 1-19 of 19

Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren
Filter
items per page

Bio ethanol branders, geschikt voor in huis 

In tegenstelling tot de gas branders - welke alleen buitenshuis gebruikt kunnen worden - zijn bio ethanol branders geschikt voor binnenshuis. Bio-ethanol is een schone en voordelige brandstof waarbij bijna geen geur of rook vrijkomt tijdens de verbranding. Het is wel belangrijk dat er voldoende toevoer is van frisse lucht bij het gebruik van een bio ethanol brander. Het openzetten van een raam op een kier is voldoende. Lees ook voor gebruik goed de handleiding. 

Hoe werkt een bio-ethanol brander?

Een bio-ethanol brander werkt op een andere manier dan een traditionele houtkachel of haard. Bij een traditionele houtkachel of haard heb je een rookkanaal nodig. Dit heb je bij een bio-ethanol brander niet nodig. Maar hoe werkt een bio-ethanol brander nu precies?

 

Het gebruik van een bio-ethanol brander is eenvoudig, maar je moet hierbij wel voorzichtig zijn. Als je bij een houtkachel ziet dat het vuur aan het doven is, kun je hier eenvoudig een nieuw stuk hout opleggen. Bij een bio-ethanol brander is dit niet mogelijk. Zie je dat de vlammen aan het doven zijn? Dan kun je deze het beste helemaal uit laten branden. Zelfs wanneer je denkt dat de vlammen gedoofd zijn, dien je nog een half uur te wachten. Het bio-ethanol in de brander kan namelijk nog steeds branden. 

Verschillende soorten bio-ethanol branders

De bio ethanol branders van Enjoyfires zijn verkrijgbaar in drie verschillende modellen: vierkante bio ethanol branders, rechthoekige bio ethanol branders en ronde bio ethanol branders. De rechthoekige bio ethanol branders zijn erg populair voor vierkante tafels of rechthoekige tafels, zoals bijvoorbeeld voor een eettafel. Wanneer je de bio ethanol brander niet gebruikt, sluit je de klep en valt hij mooi weg in het design van een eettafel. De ronde bio ethanol branders brengen een ronde tafel goed tot zijn recht en zorgen voor veel gezelligheid! De ronde bio ethanol branders zijn niet voorzien van een extra klepje. 

 

Liever een kant-en-klare complete bio ethanol sfeerhaard? Die hebben we ook en die vind je hier.

Het veilig vullen en gebruiken van een bio ethanol brander

Het is belangrijk om veilig om de bio ethanol branders om te gaan. Wanneer je hier gebruik van maakt, giet je voldoende bio-ethanol in de brander. Steek deze dan ten alle tijden aan met een lange aansteker. Na ongeveer 10 à 15 minuten zijn de vlammen goed warm en zichtbaar. Wij raden aan om de brandstof volledig te laten opbranden, maar als je de vlam eerder wilt doven is dat ook geen probleem. Dit kun je doen door met de meegeleverde haak de klep te sluiten (bij de rechthoekige branders) of met de vlamsluiter het vuur te doven (ronde branders). 

 

Is het vuur uit zichzelf gedoofd en wil je de bio ethanol brander bijvullen? Wacht dan minimaal een half uur. Het kan namelijk lijken alsof het vuur uit is zonder dat dit het geval is. 

De voordelen van een bio ethanol brander

Je hebt bij het gebruik van bio ethanol branders geen elektriciteit nodig. Daarnaast kun je de bio ethanol branders eenvoudig inbouwen in een bestaande tafel of kast. Tevens is bio-ethanol een voordelige en schone brandstof. Geniet dus vele gezellige avonden rondom de bio ethanol brander. 

 

Met een bio ethanol brander kun je dus eenvoudig in iedere ruimte in huis meer sfeer en gezelligheid aanbrengen. Of je nu een knus vuurtje wil in de woonkamer of wat meer romantiek in de slaapkamer, het kan allemaal!

Bio ethanol brander voor in haard of schouw

Heb je een oude bestaande haard of een schouw, dan kun je hier ook wat meer leven in blazen. De bio ethanol haarden kun je eenvoudig ergens in inbouwen, dus ook in een bestaande haard. Het voordeel is dat je niet het rookkanaal hoeft te gebruiken, omdat dit niet nodig is bij een bio ethanol brander. Je hoeft alleen maar een raam op een kier open te zetten. Hoe makkelijk is dat. Door de ruime keuze in afmetingen is er altijd wel een perfecte bio ethanol brander te vinden.

De warmte van een bio ethanol brander

Bio ethanol branders zijn voornamelijk bedoeld voor het aanbrengen van meer gezelligheid en sfeer op een duurzame manier. Je zult niet snel veel warmte krijgen van een bio ethanol brander. Je kunt een bio ethanol brander ook niet echt gebruiken om een ruimte te verwarmen. Als je zoekt naar een verwarmingselement voor in huis, dan kun je beter kiezen voor een houtkachel, pelletkachel of elektrische haard met verwarming

Je bio ethanol brander ook buiten gebruiken?

Naast bio-ethanol branders, zijn er ook inbouwbranders op gas. Maar welke inbouwbrander gebruik je wanneer? Een bio-ethanol brander is eigenlijk voor binnengebruik. Wanneer het windstil is, kun je een bio-ethanol brander ook buiten gebruiken. Wil je een inbouwbrander vaker buiten gebruiken? Kies dan voor een inbouwbrander op gas. Een inbouwbrander op gas kun je weer niet binnen gebruiken.