4 items

Filters
Selectie verfijnen
Categorieën
BBQ mogelijkheid
Prijs
 459.00 -  899.00
 899.00
 459.00
Houtkachels buiten

Houtkachel voor buiten kopen?

Wil je het hele jaar door buiten kunnen zitten? Dan is mag een fijne warmtebron niet ontbreken! Wanneer je een overkapping of veranda hebt, kun je een van deze houtkachels buiten eronder plaatsen. Met een houtkachel verleng je eenvoudig het buitenseizoen en kun je ook in het voorjaar én najaar genieten van een behagelijke warmte. De tuinkachels in deze categorie kun je ook binnen plaatsen.

Lees meer

Items 1-4 of 4

Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren
Filter
 1. Livin’flame houtkachel Alunda 47x40x96 cm

   459.00
  5-10 werkdagen
  Gratis thuisbezorgd & achteraf betalen
 2. Livin’flame houtkachel Stavik 56x45x77 cm

   899.00
  5-10 werkdagen
  Gratis thuisbezorgd & achteraf betalen
 3. Nieuw

  Cosistove Mid 40x45x85 cm

   599.00
  5-10 werkdagen
  Gratis thuisbezorgd & achteraf betalen
 4. Nieuw

  Cosistove Major 49x48x96 cm

   849.00
  5-10 werkdagen
  Gratis thuisbezorgd & achteraf betalen
items per page

Houtkachels voor buiten én binnen

Wil je het binnen gevoel ook in het voor- en najaar meer naar buiten halen? Kies dan voor de fijne en behagelijke warmte van een houtkachel. De houtkachels die je in deze categorie vindt kun je zowel binnen als buiten plaatsen. Let er bij het buiten plaatsen van de houtkachel wel op dat hij onder een afdakje of overkapping komt te staan. Wanneer je de houtkachel op een droge plek zet in de tuin, kun je er nog vele jaren van genieten.

De duurzame houtkachels van Livin’flame

Wil je een duurzame houtkachel die staat voor kwaliteit én veiligheid? Kies dan voor een van de Livin’flame houtkachels. De Livin’flame houtkachels voldoen aan de laatste eisen op het gebied van veiligheid en milieu. De Livin’flame houtkachels voldoen daarnaast aan de EcoDesign wetgeving.

 

De Livin’flame houtkachels zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid van designs. Past een romantisch vormgegeven houtkachel in jouw tuin? Kies dan voor de Livin’flame Alunda! Wil je jouw buitenomgeving een moderne uitstraling geven? Kies dan voor de houtkachel ‘Stavik’.  

Een houtkachel buiten en binnen aansluiten is eenvoudig

Bij de houtkachel zit geen kachelpijp. Door de grote diversiteit in tuinen en in mogelijke oplossingen, kun je deze het beste zelf aanschaffen bij een lokale bouwmarkt. De grootte van de aansluiting op het rookkanaal is 150 mm. Plaats je de houtkachel onder een overkapping? Zorg dan dat je gebruik maakt van een dubbelwandige kachelpijp. Afhankelijk van de locatie waar je de houtkachel buiten of binnen plaatst, heb je een andere kachelpijp nodig.

 

Plaats de houtkachel altijd 60cm van de muur af, zodat er voldoende lucht kan circuleren. De houtkachel zelf wordt daarnaast ook warm.

Capaciteit van de houtkachels

Afhankelijk van de grootte van je buitenruimte of binnenruimte, heb je een andere houtkachel nodig. Onze houtkachels van Livin’flame hebben een vermogen van 9kW. De Cosistove Mid heeft een iets hoger vermogen van 9 tot 11 kW. De Cosistove Major heeft het grootste vermogen van 11 tot 16 kW. Met de houtkachels van 9kW kun je al een ruimte verwarmen van 180 m3.

Het rendement van een houtkachel

Bij sommige houtkachels zie je ook het ‘rendement’ erbij staan. Het rendement geeft aan in hoeverre de verbranding van het hout optimaal wordt benut door de houtkachel. Een hoog rendement = een efficiëntere verbranding. Een hoog percentage is dus positief. Wanneer een houtkachel efficiënt het hout verbrandt, hoef je minder hout te gebruiken. Dit is natuurlijk ook goed voor het milieu.

Veilig een houtkachel buiten aansteken

Wanneer je buiten een vuurtje wil stoken in je nieuwe houtkachel, is het belangrijk dat je een zo veilig mogelijke omgeving creëert. Het begint bij de juiste plaats van de houtkachel. Zet deze 60cm van een muur af.

 

Daarnaast is het belangrijk om droog hout te gebruiken. Wanneer je nat hout gebruikt, kan dit erge rookvorming ontwikkelen. Gebruik alleen aanmaakblokjes om het hout brandend te krijgen.

De juiste tuinkachel kiezen? Hier moet je op letten!

Wanneer je een tuinkachel gaat uitzoeken wil je natuurlijk wel direct de juiste kiezen. Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij het kiezen van de perfecte tuinkachel. Waar komt hij bijvoorbeeld te staan in de tuin, wat is het rendement van de tuinkachel, wat is de belangrijkste functie van de tuinkachel en hoe groot is de ruimte die hij dient te verwarmen? Antwoord op al deze vragen vind je hier!

Kun je een houtkachel buiten onder een veranda zetten?

Haal het woonkamer gevoel meer naar buiten door de houtkachel onder de veranda te zetten. Wanneer je hier voor kiest, moet de veranda daar wel geschikt voor zijn. Kan er bijvoorbeeld minimaal één zijde open, heb je een stenen of hittebestendige ondergrond en kan de houtkachel helemaal droog staan. Wanneer je een houtkachel onder de veranda zet en je wilt de kachelpijp door het dak monteren, kies dan voor een dubbelwandige geïsoleerde kachelpijp! 

Buiten broodjes en pizza’s bakken? Kies voor een houtkachel met oven!

Buiten heerlijke broodjes en pizza’s afbakken, én ook nog eens genieten van de gezelligheid en warmte van het vuur? Dan is een houtkachel met oven wat voor jou! In deze categorie is dat de Cosistove Major. Bekijk ook eens onze andere tuinhaarden met pizza-ovens.