17 items

Filters
Selectie verfijnen
Bio ethanol wandhaarden

Bio ethanol wandhaard kopen? Eenvoudig op te hangen!

Haal warmte en sfeer in huis het hele jaar door met onze bio ethanol wandhaarden. Een bio ethanol wandhaard is makkelijk in gebruik en je hebt geen rookkanaal of gasaansluiting nodig. Daarnaast is bio-ethanol vrijwel geurloos.

 

Bekijk hieronder onze bio ethanol wandhaarden van Enjoyfires en Le Feu. Ze worden geleverd met beugels en montage materialen. Neem voor vragen contact op met onze klantenservice. Naast bio-ethanol wandhaarden hebben we tal van andere haarden, zoals bio ethanol tafelhaarden, hangende haarden en andere sfeerhaarden.

Lees meer

Items 1-17 of 17

Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren
Filter
items per page

Bio ethanol wandhaarden: duurzaamheid en sfeer in één

Bio ethanol wandhaarden zijn een milieuvriendelijke manier om warmte en sfeer aan je huis toe te voegen. In tegenstelling tot traditionele haarden op hout of gas, gebruiken bio-ethanol haarden een hernieuwbare energiebron die wordt gewonnen uit planten zoals maïs, suikerriet en tarwe. Dit maakt ze niet alleen duurzaam, maar ook veelzijdig en gemakkelijk in gebruik.

Is bio ethanol een schone brandstof?

Bio-ethanol is een schone brandstof dat geen rook, as of giftige dampen produceert. Het is een hernieuwbare brandstof die wordt geproduceerd uit organisch materiaal zoals suikerriet, maïs, tarwe en zelfs algen.

 

Wat bio-ethanol zo bijzonder maakt is het vermogen om een breed scala aan toepassingen te ondersteunen, met name als een alternatieve brandstof voor voertuigen en als brandstofbron voor verwarming en verlichting. Het verbrandt volledig en laat geen schadelijke bijproducten achter, wat beter is voor de luchtkwaliteit en het milieu. Hierdoor is een bio ethanol wandhaard dus zeer geschikt voor binnen gebruik. Je kunt de verbranding van bio-ethanol vergelijken met dat van een kaars.

Geen rookkanaal nodig bij een bio ethanol wandhaard

Het gebruik van bio-ethanol als brandstof voor o.a. wandhaarden en kachels heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we warmte en sfeer aan onze woningen toevoegen. Een van de meest opvallende voordelen van bio-ethanol is dat je geen rookkanaal nodig hebt, wat traditioneel wel vereist is bij houtkachels en open haarden. Dit kenmerk opent een wereld van mogelijkheden en biedt diverse voordelen zoals:

  1. Het ontbreken van een rookkanaal maakt de installatie van de bio ethanol wandhaard veel eenvoudiger en kostenefficiënter. Er zijn geen complexe bouw- of renovatiewerkzaamheden nodig, waardoor je snel van de warmte en sfeer kunt genieten.
  2. Of je nu in een oud huis zonder rookkanaal of in een modern appartement woont, de bio-ethanol haarden aan de muur zijn veelzijdig en kunnen vrijwel overal worden geplaatst. Dit maakt ze toegankelijk voor een breed scala aan woningtypen.
  3. Anders dan bij traditionele haarden op hout, produceren bio ethanol wandhaarden geen rook, as of roet. Dit betekent dat je geen schoorsteen of afvoersysteem nodig hebt om de uitstoot af te voeren, wat resulteert in een schonere en onderhoudsvriendelijkere oplossing.

Eenvoudig te installeren

Onze bio ethanol wandhaarden zijn eenvoudig te installeren. De benodigde bevestigingsmaterialen worden standaard meegeleverd. Zo wordt het bevestigen van de bio ethanol wandhaard dus een eitje! Naast de bio ethanol wandhaarden vind je in onze collectie nog meerdere soorten bio ethanol haarden. Denk dan aan staande bio ethanol haarden, hangende bio ethanol haarden en inbouwbranders. Allemaal eenvoudig te installeren of te plaatsen.

 

Heb je een kleine woonkamer? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een van onze hanghaarden. Door de haard te bevestigen aan het plafond, neemt deze weinig ruimte in en hoef je geen oppervlak te missen. Ben je creatief bezig en wil je graag een eettafel met vuur erin? Dan is onze bio ethanol inbouwbrander een goede optie. Je zaagt de goede afmetingen uit het tafelblad en laat de brander hierin zakken. Dat is pas gezellig dineren!

Hoe vul je een bio ethanol wandhaard bij?

Het correct bijvullen van een bio ethanol wandhaard is cruciaal voor zowel de veiligheid als de optimale prestaties van de wandhaard.

  • Begin altijd met het uitschakelen en volledig laten afkoelen van de bio ethanol wandhaard voordat je overgaat tot het bijvullen.
  • Draag beschermende handschoenen om eventuele morsingen op de huid te voorkomen en gebruik een trechter om morsen te minimaliseren.
  • Zorg ervoor dat je uitsluitend hoogwaardige bio ethanol brandstof gebruikt, omdat onzuiverheden in goedkopere brandstoffen de verbrandingsefficiëntie kunnen verminderen en meer roet kunnen produceren.
  • Na het vullen, veeg eventuele gemorste brandstof onmiddellijk op en sluit de brandstofcontainer stevig.
  • Controleer tenslotte de wandhaard op lekkages voordat je hem opnieuw aansteekt. Door deze stappen zorgvuldig te volgen, garandeer je een veilige en efficiënte werking van je bio ethanol wandhaard.

Sfeervol en modern design bio ethanol wandhaard

Onze bio ethanol wandhaarden hebben allemaal een sfeervol en modern design. Hierdoor passen ze in vrijwel alle interieur stijlen. De bio ethanol muurhaarden zijn gemaakt van aluminium of hoogwaardig staal. Aluminium is licht van gewicht en daardoor makkelijk in gebruik. De wandhaarden van hoogwaardig staal zijn dan wel zwaarder van gewicht, maar hebben een luxere uitstraling en je kunt daarbij ook nog kiezen voor verschillende kleurencombinaties. Hierdoor past er in elke woonruimte een passende bio ethanol wandhaard.

Is elke muur geschikt voor een bio-ethanol muurhaard?

Als je overweegt om een bio-ethanol wandhaard te kopen, vraag je jezelf wellicht af: past deze haard wel bij mijn muurtype? Veiligheid staat natuurlijk voorop als het gaat om open vuur. Over het algemeen is het mogelijk om een bio-ethanol wandhaard in de meeste huizen te installeren.

 

Echter, er zijn enkele overwegingen die je in gedachten moet houden. Het gewicht van de haard en de sterkte van je muur spelen hierin een cruciale rol. Mocht je onzeker zijn over het draagvermogen van je muur, dan is het raadzaam advies in te winnen bij een expert of onze klantendienst. De gangbare wandhaarden hebben een gewicht variërend van 15 kg tot 30 kg, iets wat een standaard muur gewoonlijk kan ondersteunen. Desalniettemin is het verstandig om de sterkte van je muur te controleren.

 

Daarnaast is het belangrijk om na te gaan of de betreffende muur hittebestendig is. Een massieve muur van steen of beton heeft duidelijk de voorkeur boven een houten oppervlakte. In dit verband is het cruciaal om een hittebestendige achterkant te hebben of ervoor te zorgen dat er enige ruimte is tussen de haard en de muur, zodat er geen directe warmteoverdracht plaatsvindt. De wandmodellen van bio-ethanol haarden zijn doorgaans voorzien van een hittebestendige plaat of worden zo geïnstalleerd dat er ruimte is tussen de haard en de muur.

Bestel jouw bio ethanol wandhaard voordelig online

In onze collectie vind je twee verschillende merken bio ethanol wandhaarden: Enjoyfires en Le Feu. Beide merken wandhaarden worden direct uit voorraad en zonder verzendkosten naar je verzonden. Heb je vragen over de bio ethanol wandhaarden of over deze merken? Neem contact op met onze klantenservice. We zijn bereikbaar per mail en telefonisch.