Veel gestelde vragen aan Designtuinhaarden.nl

Terrashaarden/vuurschalen

 1. Kan de terrashaard verlengd worden?

  Als de tuinhaard verlengd kan worden met een kachelpijp dan wordt deze optie vaak aangeboden onder het tabblad 'Extra opties'. Let op: Als u een tuinhaard door het dak wilt voeren dan moet de kachelpijp dubbelwandig zijn.

 2. Kan ik de tuinhaarden met de rug direct tegen een muur of schutting plaatsen?

  Wij adviseren u om altijd voldoende ruimte tussen de haard en andere objecten te houden, met name tot brandbare elementen. Wij weten vaak niet exact hoe veel warmte er naar buiten uit wordt gestoten. 

 3. Kan een vuurschaal direct op de tegels geplaatst worden?

  Een vuurschaal kan erg warm worden. Het zou op de tegels geplaatst kunnen worden, maar om schade aan uw terras te voorkomen kan u onder de vuurschaal het beste nog een extra (oude) tegel leggen. Dit is geldt zeker voor een terras van o.a. hout of andere brandbare materialen.

 4. Kan ik de terrashaarden ergens bezichtigen?

  We hebben op ons kantooradres in Alblasserdam een kleine Maca & Chacana tuinhaard staan van staal zwart of corten staal. Deze zijn op afspraak te bezichtigen.

Vuurtafels

 1. Past een gasfles in de tafel?

  Om een gasfles van 5 kg in de tafel op te kunnen bergen moet de minimale hoogte 55 cm zijn. Bijna alle vuurtafels zijn hiervoor geschikt. M.u.v.:
  Ring of Fire Wood
  - Enjoy vuurtafel X-Ultra Low van 35 cm hoog. Maar deze heeft een extra blok waar de gasfles in opgeborgen kan worden.

 2. Welke gasfles kan ik gebruiken?

  Wij adviseren de Benegas Light gasflessen. Op hun website kan u de dichtstbijzijnde verkooppunten in uw omgeving vinden.

 3. Wat is het verbruik van de vuurtafels

  Dit verschilt per brander en is afhankelijk van hoe ver het gas wordt opengedraaid. Bij sommige tafels staat het verbruik vermeldt en anders gaan wij uit van een verbruik van ca. 0,6 kg per uur.

 4. Is er een kleinere glasset beschikbaar

  De glassets op de website zijn de enigste sets die we aanbieden. Bij een kleinere maat is de kans op roetaanslag op het glas veel groter.

 5. Wat moet de uitsparing zijn voor de inbouwbrander in mijn tafel te plaatsen?

  De uitsparing moet ca. 4 centimeter rondom kleiner zijn dan de afmeting van de inbouwhaard, dus voor de volgende inbouwbranders geldt een uitsparing van X cm.:
  Inbouwbrander 42x42 cm =  38x38 cm
  Inbouwbrander 60x30 cm = 56x26 cm
  Inbouwbrander 75x42 cm = 71x38 cm

 6. Ik wil graag een wassing en nano coating kan dat? 

  Dat is zeker mogelijk. Het beste kan u via de email een op maat gemaakte factuur opvragen, omdat je dit op de website niet beide kan aangeven.

 7. Kan de vuurtafel buiten blijven staan?

  Het is beter voor de tafel als hij niet overdekt kan staan om een beschermhoes over de tafel te plaatsen. Bij Cosi-fires vuurtafels wordt vaak een hoes meegeleverd. Er zijn daarnaast extra hoezen verkrijgbaar van 75x75x65 cm of 100x100x65 cm. Voor de Green-lab vuurtafels en Ejoyvuurtafels verkopen wij geen hoezen. Voor de vuurtafels van hout is het aan te raden om ze jaarlijks of om het jaar (indien het nodig is) te behandelen. Let op: Als u een nano-coating bestelt wordt dit iets lastiger.

 8. Zijn de vuurtafels ergens te bezichtigen?

  De Cosicube 70 cm staat opgesteld in onze ontvangstruimte. Daarnaast worden de Enjoy en Green-lab vuurtafels geproduceerd in onze loods. Als u de tafels wilt bezichtigen dan kan hiervoor een afspraak gemaakt worden. De afspraak kan gepland worden van ma t/m vr 9:00 - 16:30 uur. Ons pand bevindt zich in Alblasserdam.

Heeft u verder nog vragen over onze producten stel deze gerust via onze klantenservice op telefoonnummer 078 - 20 40 014 of via email info@designtuinhaarden.nl. Als er veel dezelfde vragen binnen komen dan zullen wij deze hier vermelden.

 

   Wacht a.u.b.

   Slava Yurthev Copyright