Veelgestelde vragen Designtuinhaarden

Wij krijgen regelmatig dezelfde vragen binnen. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen hieronder genoteerd.

Worden de bestellingen momenteel nog geleverd door het Coronavirus?

Ja, alle bestellingen worden nog steeds zorgvuldig ingepakt en verstuurd. De meest actuele informatie vind je op de pagina 'Update omtrent Coronavirus: leveringen van pakketten en andere bestelling'.

Kan de vuurtafel buiten blijven staan?

De vuurtafels in ons aanbod zijn van goede kwaliteit en kunnen daarom buiten blijven staan. Wel raden we altijd aan om een beschermhoes over de vuurtafel te plaatsen zodat je ‘m zo lang mogelijk mooi houdt en beschermt tegen invloeden van buitenaf. We raden af om een beschermhoes bij vuurtafels met een (teak)houten blad te gebruiken, omdat dit voor schimmelvorming kan zorgen.

Bij alle drie de merken: Enjoyfires, Cosi-Fires en Happy Cocooning kun je bijpassende hoezen meebestellen.

Let er bij het gebruik van een beschermhoes wel op dat er geen water op de beschermhoes blijft liggen. Leg bijvoorbeeld tussen de hoes en de tafel een bal of een potje, zodat het water er af kan glijden.

Zijn de vuurtafels, tuinhaarden en vuurschalen ergens te bezichtigen?

De Cosicube 70 cm staat opgesteld in onze ontvangstruimte. Daarnaast worden diverse vuurtafels, tuinhaarden en vuurschalen van Enjoyfires en Green-lab geproduceerd in onze werkplaats. Als je een product wilt bezichtigen, kan hiervoor in veel gevallen een afspraak gemaakt worden. De afspraak kan gepland worden van ma t/m vr 9:00 - 16:30 uur. Ons kantoor en productie bevindt zich in Alblasserdam, ons magazijn in Papendrecht. Afhankelijk van het product kan er bezichtigd worden in Alblasserdam of Papendrecht.

Wat is het verbruik van de vuurtafels?

Dit verschilt per brander en is afhankelijk van hoe ver het gas wordt opengedraaid. Bij sommige tafels staat het verbruik vermeldt en anders gaan wij uit van een verbruik van ca. 0,6 kg per uur.

Past een gasfles in de vuurtafel?

Bij de vuurtafels staat vermeldt of er een gasfles onder/in past. Dit is bij de meeste vuurtafels wel het geval. Mocht het niet kunnen, dan is het vaak mogelijk om een bijzettafel te kopen waar je de gasfles in kunt plaatsen.

De laagste lounge vuurtafels zijn de Ambiance vuurtafels van Enjoyfires, deze hebben een gasbox waar de BP gasfles inpast. 

Welke gasfles kan ik gebruiken?

Wij adviseren de Benegas Light gasflessen. Via de flessenzoeker kun je de dichtstbijzijnde verkooppunten in je omgeving vinden.

Wat is een goede plek voor een vuurschaal?

Zorg voor een goede stookplaats. Dit betekent: een ondergrond die niet brandbaar is, geen laaghangende takken boven de haard en een plek die goed te verlaten is.

Kan een vuurschaal direct op de tegels geplaatst worden?

Je kunt een vuurschaal op de tegels plaatsen, maar omdat een vuurschaal erg warm kan worden raden we aan om er een extra tegel bovenop te leggen. Zo voorkom je eventuele schade aan het terras.

Kan ik een tuinhaard met de rug direct tegen een muur of schutting plaatsen?

Wij adviseren om altijd voldoende ruimte tussen de haard en andere objecten te houden, met name tot brandbare elementen. Wij weten vaak niet exact hoe veel warmte er naar buiten uit wordt gestoten. 

Welke tuinhaarden kunnen onder een overkapping?

Er zijn een aantal tuinhaarden in ons aanbod die speciaal geschikt zijn voor onder een overkapping. Bekijk het aanbod via deze link.

Hoe werkt een inbouwbrander van Enjoyfires?

De inbouwbranders van Enjoyfires hebben een groot vermogen en kun je makkelijk installeren in je zelfgemaakte vuurtafel. In deze video leggen we stap voor stap uit hoe het werkt.

Ik ga een inbouwbrander in mijn tafel plaatsen. Wat moet de uitsparing zijn?

De uitsparing moet ca. 4 centimeter rondom kleiner zijn dan de afmeting van de inbouwhaard, dus voor de volgende inbouwbranders van Enjoyfires geldt een uitsparing van X cm:

Inbouwbrander 32x32 cm = 28x28 cm
Inbouwbrander 42x42 cm = 38x38 cm
Inbouwbrander 60x30 cm = 56x26 cm
Inbouwbrander 101x25 cm = 97x21 cm

Bij vrijwel alle inbouwbranders hebben wij in de desbetreffende productinformatie de uitsparing erbij vermeldt.

Hoe kun je zelf een vuurtafel maken?

Wil je weten hoe je zelf een vuurtafel kunt maken? Met ons e-book 'Zelf een vuurtafel maken' leggen we dit stap voor stap aan je uit.