Zelf een vuurtafel maken? Download de gratis handleiding

Zelf een vuurtafel maken? Download onze gratis handleiding

Wil je een vuurtafel maken die helemaal bij jouw wensen en je tuin past? Dan helpen wij je graag een handje op weg! Voordat je kunt beginnen een vuurtafel maken, is het belangrijk dat je een gecertificeerde inbouwbrander hebt die je in de tafel plaatst. Heb je al een inbouwbrander? Lees dan snel verder en begin met het maken van je eigen hotuen vuurtafel! 

Download de gratis handleiding om een vuurtafel te maken

Hoe heerlijk is het om lekker buiten te blijven hangen en te genieten van de aangename warmte van de vuurtafel? Om je een eindje op weg te helpen, hebben wij een handleiding voor jou samengesteld waarmee je zelf een vuurtafel van steigerhout of ander hout kunt maken. Dankzij de handleiding zul je geen fouten maken! Vul hieronder je gegevens in en ontvang de handleiding in je mailbox.

De voordelen van het zelf maken van een vuurtafel

Als je handig bent, waarom zou je dan niet zelf een vuurtafel maken? Indien het de eerste vuurtafel is die je maakt, kies dan voor het gebruik van steigerhout. Steigerhout is goedkoop in aanschaf, waardoor het niet erg is om een keer een foutje te maken. Door zelf een vuurtafel te maken kun je hem volledig laten aansluiten bij het design van je tuin en je loungeset. Je kunt er ook voor kiezen om van een bestaande tafel een vuurtafel te maken. Je hoeft hiervoor alleen maar een uitsparing te maken waar je de gasbrander in laat zakken.

Daarnaast geeft het natuurlijk ook een voldaan gevoel wanneer je gezellig met vrienden en familie deze zomer rondom jouw zelfgemaakte vuurtafel zit! Voor inspiratie, bekijk onze fotopagina. Veel van onze klanten gingen je al voor en hebben zelf een vuurtafel gemaakt.

Tips voor het maken van een vuurtafel

Een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je zelf een vuurtafel maakt: 

  • Gebruik altijd een gecertificeerde inbouwbrander
  • Controleer de gasslang op gaatjes of scheurtjes
  • Zorg dat je alles in huis hebt voordat je gaat beginnen

Koop hier je gecertificeerde inbouwbrander

Waarom kiezen voor een gecertificeerde inbouwbrander? 

Zoals we hierboven al eventjes kort hebben benoemd, is het belangrijk om bij je zelf gemaakte vuurtafel te kiezen voor een veilige en gecertificeerde inbouwbrander. Maak deze nooit zelf! In een inbouwbrander zit een extra beveiliging waardoor het gas uit de gasfles niet kan gaan lekken. Wil je graag je zelfgemaakte vuurtafel op aardgas aansluiten? Dan kun je bij de inbouwbranders een ombouwset aanschaffen. Laat het ombouwen altijd doen door een erkend gasinstallateur.

Toch liever een kant-en-klare vuurtafel? 

Liever geen vuurtafel maken maar wil je graag een kant-en-klare vuurtafel? Bekijk dan ons assortiment vuurtafels! In ons assortiment vind je meer dan 200 vuurtafels, welke verkrijgbaar zijn vanaf €349. De vuurtafels zijn verkrijgbaar in verschillende maten, modellen en materialen.