Inbouwbrander: alle voor- en nadelen op een rij

Wil je zelf een vuurtafel of vuurzuil maken en ben je opzoek naar een inbouwbrander? Hoe weet je nu wat de beste inbouwbrander is? En wat heb je nodig? We hebben voor jou alle voordelen en nadelen op een rij gezet zodat het kiezen voor de juiste inbouwbrander een stuk makkelijk wordt! 

De voordelen van inbouwbranders

Voordeel 1 - Maak jouw eigen vuurtafel

Wanneer je een inbouwbrander koopt, kun je jouw eigen vuurtafel maken. Steigerhout om een vuurtafel te maken kost gemiddeld €75, dus voor iets meer dan €300 realiseer je een eigen vuurtafel. Daarnaast past een zelfgebouwde vuurtafel natuurlijk helemaal in het design van je tuin.

Voordeel 2 – Laat je creativiteit de vrije loop

Dit punt sluit natuurlijk perfect aan op het voorgaande punt. Als je een vuurtafel zelf maakt kun je op een goedkope wijze je creativiteit de vrije loop laten. Wil je toch liever een kant en klare vuurtafel? Neem dan eens een kijkje in ons uitgebreide assortiment van vuurtafels!

Voordeel 3 – Jouw veiligheid staat voorop

De inbouwbranders van al onze merken - Enjoyfires, Sparkly Fire, Happy Cocooning en Cosi - zijn CE-gecertificeerd. Ze zijn officieel getest en veilig verklaard. Daarnaast zijn al onze branders al duizenden keren verkocht en we hebben altijd goede ervaringen gehad met onze producenten.

Voordeel 4 - Geen gedoe met hout, zet snel de vuurtafel aan

Het voordeel van een gasbrander is dat je de brander gemakkelijk aan- en uitzet. Even vijf minuten genieten van een gezellig vlammetje? Geen enkel probleem. Bij een open haard met hout of een vuurkorf is dat wel even anders. Ten eerste is er meer brandgevaar. Ook kun je niet weggaan als het vuur nog brandt. Daarnaast moet je hout kopen en kan de geur van verschroeid hout nog dagenlang blijven hangen.

Voordeel 5 - Gegarandeerd de laagste prijs

De goedkoopste inbouwbrander die we momenteel aanbieden zijn de Sparkly Fire inbouwbranders voor maar €209,95. Deze inbouwbranders vind je nergens goedkoper! Daarnaast hebben de Enjoyfires inbouwbranders ook een goede prijs-kwaliteit verhouding. Beide branders geven mooie vlammen en vormen geen rook of vonken.

Voordeel 6 - Maak je vuurtafel of inbouwbrander compleet met accessoires

Wil je graag keramische stammetjes in het vuur leggen? Of wil je veiligheidsglas om de inbouwbrander? Op Designtuinhaarden.nl kun je beide producten bij een inbouwbrander bestellen. Wist je trouwens dat de Happy Cocooning-inbouwbranders standaard met keramische stammetjes worden geleverd?

Maak je vuurtafel of inbouwbrander compleet met keramische stammetjes of een glas ombouw

Bekijk hier alle inbouwbranders

Eventuele nadelen van inbouwbranders

Nadeel 1 - Aantal vaste maten

Wij leveren inbouwbranders in een aantal vaste standaard maten. We kunnen echter geen op maat gemaakte inbouwbrander produceren. Wil je een maatwerk inbouwbrander, dan moet je daarvoor naar een installateur. De prijs kan dan wel oplopen.

Nadeel 2 - Gasflessen vervangen

Al onze inbouwbranders gebruiken propaangas. Dit betekent dat je een klein gasflesje moet aansluiten op een vuurtafel. Zo'n gasfles gaat 10 tot 30 uur mee, afhankelijk van de hoogte van een vlam. Wil je een vuurtafel aansluiten op aardgas? Dat kan, maar dat kost €150 extra en kan alleen bij Happy Cocooning-branders. Een installateur komt dan langs om een brander om te bouwen, zodat deze geschikt is voor aardgas. Als je hier interesse in hebt, neem dan even contact op met onze klantenservice want wij helpen je graag verder!