Zelf inbouwbrander maken? Niet doen!

Wil je zelf een vuurtafel maken? Dan heb je hiervoor een inbouwbrander nodig. Ons advies: koop een goede inbouwbrander en ga niet zelf een inbouwbrander maken. Hieronder leggen we je graag uit waarom. 

Een inbouwbrander is een product waarbij gas wordt omgezet in een vlam. De inbouwbranders die wij verkopen op Designtuinhaarden.nl zijn CE-gekeurd. Dit betekent dat ze aan de strengste veiligheidseisen voldoen.

Bekijk hier alle inbouwbranders

Er zijn klussers die graag zelf een inbouwbrander maken. Dit raden wij af, zeker als je geen ervaring hebt met gasbranders. Vlammen kunnen inslaan, waardoor de gasfles ontploft. Ook kunnen gaslekken ontstaan bij knelfittingen of kan de gasslang smelten. Daarnaast moet er altijd een beveiliging ingebouwd worden. Denk niet alleen aan jezelf, maar ook aan je familieleden en buren!

De meest doe-het-zelvers kiezen ervoor om een CE-gekeurde inbouwbrander te kopen en hier een eigen unieke vuurtafel omheen te bouwen. Op Designtuinhaarden.nl koop je al een inbouwbrander vanaf 209,95 euro. Houd rekening met ongeveer 100 à 150 euro materiaal en jouw unieke vuurtafel is klaar. Veel klussers maken een tafel van steigerhout of hardhout, maar het is ook mogelijk om te werken met andere materialen, zoals aluminium en RVS.

Welk merk inbouwbrander moet ik kopen?

Je vindt bij ons vier verschillende merken, namelijk: Sparkly Fire, Enjoyfires, Cosi-fires en Happy Cocooning.

Sparkly Fire is het nieuwste merk dat wij verkopen en staat bekend om haar budget-inbouwbranders. Deze budget-inbouwbranders zijn verkrijgbaar in twee verschillende modellen: een rond model en een vierkant model. De kwaliteit van deze budget inbouwbranders doet zeker niet onder voor de meer gevestigde merken! De inbouwbranders van Enjoyfires geven de mooiste vlammen en vormen geen rook of vormen. De inbouwbranders van Enjoyfires zijn verkrijgbaar in 4 verschillende formaten. Cosi-fires en Happy Cocooning zijn de gevestigde namen en hierdoor iets duurder. Cosi-fires heeft als enige merk zwarte inbouwbranders, waardoor deze perfect bij een industriële zelfgemaakte vuurtafel passen.

Een greep uit ons assortiment van inbouwbranders

Bekijk hieronder de populairste maten inbouwbranders. Benieuwd naar de hele collectie? Klik dan hier!

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een inbouwbrander?

Op een inbouwbrander wordt een gasfles aangesloten. We raden de Light 5 kg-gasfles van Benegas aan. De mooiste oplossing is dat deze gasfles wordt verwerkt in de tafel, maar de gasfles zelf is al 39 centimeter hoog. Als je zelf een vuurtafel maakt, houd dan rekening met voldoende ruimte om de gasfles op te bergen. Als je een lage vuurtafel wilt - bijv. 20 cm hoog - dan moet de gasfles naast de tafel of moet je een stukje uitgraven voor de gasfles.

Zijn er handleidingen beschikbaar?

Ja :-) . Download dit e-book, waarin een vuurtafel van steigerhout wordt gemaakt.