Bio-ethanol inbouwbrander of een inbouwbrander op gas?

Inbouwbrander op gas of bio-ethanol

Keuzestress! Je wilt graag aan de slag en zelf een vuurtafel maken, maar door een groot aanbod in verschillende soorten inbouwbranders kan het lastig zijn om voor de juiste inbouwbrander te kiezen. Hoe weet je nu waar je op moet letten, welke maat inbouwbrander bij jouw nieuwe vuurtafel past en wat de voordelen zijn van bio-ethanol of gas? Wij hebben hieronder alle feiten voor je op een rij gezet en helpen je graag op weg!

Een inbouwbrander op gas of een inbouwbrander op bio-ethanol?

Je vindt bij Designtuinhaarden.nl twee verschillende soorten inbouwbranders: inbouwbranders op gas (van de merken Enjoyfires, Cosi-fires en Happy Cocooning) en inbouwbranders op bio-ethanol (van Enjoyfires). Wij hebben hieronder voor jou de eigenschappen van deze twee inbouwbranders op een rij gezet. 

Eigenschappen van een inbouwbrander op gas

Inbouwbrander op gasInbouwbranders op gas zijn het meest populair. Je kunt op deze inbouwbranders een 5kg Benegas (propaangas) aansluiten, waarna je tussen de 8 en 12 uur kunt genieten van het vuur. In de vuurtafels die je op onze webshop vindt, worden deze inbouwbranders ook gebruikt.

Wanneer je kiest voor een inbouwbrander op gas, kun je direct genieten van een vlam die prachtig brandt. Ook als je voor een kwartiertje bij je nieuwe vuurtafel wil zitten, hoef je niet te wachten tot de vlam goed is aangewakkerd. Tevens heb je hierbij geen last van rookontwikkeling. 

Bij de inbouwbranders op gas zijn keramische stammetjes bij te bestellen, waardoor je het plaatje compleet kunt maken. Het lijkt met de keramische stammetjes alsof hout echt aan het branden is.

Een inbouwbrander op gas kan niet binnen worden gebruikt. Wel onder een overkapping, maar daarbij moet altijd minimaal één zijde openblijven voor de toevoer van zuurstof.

Verkrijgbaar vanaf 209,95 - Bekijk alle inbouwbranders op gas

Eigenschappen van een inbouwbrander op bio-ethanol

Inbouwbranders op bio-ethanolDe bio-ethanol inbouwbranders worden sinds begin 2020 verkocht op Designtuinhaarden.nl. Bio-ethanol is een schone en voordelige brandstof. Er komt nauwelijks geur of rook vrij tijdens de verbranding.

In tegenstelling tot de inbouwbranders op gas, kun je de bio-ethanol inbouwbranders wel binnen gebruiken. Het is wel belangrijk dat er voldoende ventilatie is.

De bio-ethanol inbouwbranders vul je – afhankelijk van het model – met een paar liter bio-ethanol. Het duurt bij bio-ethanol branders ongeveer 10 à 15 minuten voordat het vuur goed aan is en de vlam op zijn mooist is.

Verkrijgbaar vanaf 19,95 - Bekijk alle inbouwbranders op bio-ethanol

Verschillende maten inbouwbranders

Nu je een keuze hebt kunnen maken tussen bio-ethanol en gas, is het tijd om te kiezen voor welk formaat inbouwbrander je wilt gaan. Het meest populair is op dit moment de Enjoyfires 42x42x14 cm. Deze vierkante inbouwbrander heeft de beste prijs/kwaliteit verhouding en heeft een goede afmeting voor een vuurtafel die je bij je lounge set kunt plaatsen.

Wil je van je eettafel een vuurtafel maken? Dan kun je ook kiezen voor een vierkante inbouwbrander, maar een rechthoekige inbouwbrander komt hierbij beter tot zijn recht. De bio-ethanol inbouwbranders zijn een stuk smaller (19 cm) dan de gas inbouwbranders (max. 32 cm), waardoor je aan de zijkant van de tafel meer ruimte over hebt om een bord te plaatsen.

Vragen over de inbouwbranders?

Weet je nog steeds niet voor welke inbouwbrander je nu moet kiezen of heb je een andere vraag? Vraag het aan een van onze verkoopexperts! Zij helpen je graag verder. Je kunt ze op werkdagen bellen op 078-2040014 of stuur een mail.