Inbouwbrander kopen? Alle vragen beantwoord!

Je besluit zelf een vuurtafel te maken. Dan heb je een veilige inbouwbrander met een CE-keurmerk nodig. Op Designtuinhaarden.nl zijn alle gecertificeerde inbouwbranders te koop. Maar wat is nu precies het verschil tussen een Cosi-inbouwbrander en een Enjoyfires-inbouwbrander? En welke inbouwbrander heeft de mooiste vlam?

Op deze pagina beantwoorden we al jouw vragen over inbouwbranders. Heb je zelf een andere vraag? Start gerust een chatgesprek met ons. Je kunt ons ook bellen of mailen.

Wat is de goedkoopste inbouwbrander?
De Enjoyfires inbouwbrander van 42 bij 42 centimeter is de voordeligste inbouwbrander met een prijs van 249 euro (inclusief verzendkosten). Deze inbouwbrander is gevuld met lavastenen, maar wordt zonder keramische houtstammetjes geleverd. Let op: vanwege de populariteit is deze inbouwbrander regelmatig uitverkocht. Wij adviseren je om de inbouwbrander tijdig te bestellen.Welke inbouwbrander heeft de mooiste vlam?
Dit is vooral afhankelijk van het vermogen van een inbouwbrander. Meer vermogen betekent een hogere vlam en dat vinden veel mensen vaak mooier. Het vermogen van alle Happy Cocooning-inbouwbranders is 6,5 kW. De Cosi-inbouwbranders blijven steken op 9 kW. Enjoyfires is de koning van de inbouwbranders met een vermogen van 16 kW. Deze inbouwbrander heeft de mooiste vlam, maar verbruikt op zijn hoogste stand ook iets meer propaangas dan de andere inbouwbranders. Je kunt de hoogte van de vlam echter instellen, waardoor de brander een lager verbruik heeft.


Enjoyfires is het goedkoopst, maar heeft ook de mooiste vlam. Hoe kan dit?
Enjoyfires verkoopt en verstuurt producten rechtstreeks naar de klant. Hierdoor zijn de kosten lager en dat vertaalt zich voor jou in een lagere verkoopprijs.
Kan ik een inbouwbrander binnen gebruiken?
Nee, een inbouwbrander is alleen geschikt voor buitengebruik. De inbouwbrander kan wel onder een overkapping of veranda gezet worden, zolang er maar één open zijde is.


Ik heb kinderen. Is een inbouwbrander gevaarlijk?
Als je kinderen of huisdieren hebt, dan adviseren we om een glazen ombouw bij te bestellen. Niet alleen heeft een glazen ombouw een chique uitstraling, het is ook nog eens een stukje extra veiligheid.


Welke gasfles sluit ik aan op mijn inbouwbrander?
De meest populaire gasfles is BeneGas Light (5 kg). Deze gasfles met propaangas past met een hoogte van 39 centimeter in onze Enjoy-vuurtafels. Deze gasfles is verkrijgbaar bij meer dan duizend verkooppunten in heel Nederland. Is je fles leeg? Dan wissel je deze om voor een volle fles.
Kan ik een inbouwbrander aansluiten op aardgas?
Happy Cocooning-inbouwbranders zijn om te bouwen. Neem hiervoor contact met ons op. Ombouwen van een Happy Cocooning-inbouwbrander voor gas is eenmalig 150 euro. Cosi-inbouwbranders en Enjoyfires-inbouwbranders zijn (nog) niet om te bouwen en werken dus alleen met gasflessen met propaangas.


Waar vind ik handleidingen om een vuurtafel te maken?
Dan is Google je beste vriend. Overigens hebben wij ook een handleiding geschreven, die je online kunt bekijken. Hier zie je hoe wij een steigerhouten vuurtafel maken.


Ik wil een lage vuurtafel. Wat doe ik met de gasfles?
De meeste lage vuurtafels, zoals de Cosiglobe, hebben een gasfles naast de vuurtafel staan. Deze is dan verborgen onder een bijzettafel. Een alternatief is dat je een stukje onder de tafel uitgraaft (bijv. 20 centimeter) en dat je de gasfles in deze kuil zet. Vervolgens hoeft jouw vuurtafel dan nog maar 20 centimeter hoog te zijn.

Wacht a.u.b.