Inbouwbrander kopen? Alles wat je moet weten!

Je bent er over uit; je wilt zelf een vuurtafel maken! Voor het maken van een vuurtafel heb je een veilige inbouwbrander met een CE-keurmerk nodig. Op Designtuinhaarden.nl zijn gecertificeerde inbouwbranders te koop van diverse A-merken. Maar wat is nu precies het verschil tussen al deze verschillende merken? En welke inbouwbrander heeft de mooiste vlam?

Op deze pagina beantwoorden we al jouw vragen over inbouwbranders. Heb je zelf een andere vraag? Start gerust een chatgesprek met ons. Je kunt ons ook bellen of mailen.

Bekijk hier alle inbouwbranders

Wat is de goedkoopste inbouwbrander?

Sinds 2020 verkopen we een nieuw merk inbouwbrander 'Sparkly Fire'. Sparkly Fire staat bekend om haar budget inbouwbranders, welke zeker niet onderdoen voor de meer gevestigde merken zoals Enjoyfires en Cosi-fires. Een ronde of vierkante inbouwbrander van Sparkly Fire koop je momenteel in de sale voor 209,95 EUR. Dat is iets goedkoper dan de populaire kleinste inbouwbrander van Enjoyfires, welke te koop is voor 239,95 EUR.

Welke inbouwbrander heeft de mooiste vlam?

Dit is vooral afhankelijk van het vermogen van een inbouwbrander. Meer vermogen betekent een hogere vlam en dat vinden veel mensen vaak mooier. Het vermogen van alle Happy Cocooning-inbouwbranders is 6,5 kW. De Cosi-inbouwbranders en de Sparkly Fire inbouwbranders blijven steken op 9 kW. De inbouwbranders van Enjoyfires hebben het meeste vermogen met 16 kW en zorgen voor de hoogste en mooiste vlammen. 

Hogere vlammen gaat ook gepaard met een hoger verbruik van het gas. Het voordeel van de inbouwbranders is de regelknop. Aan de hand van deze knop kun je de hoogte van de vlam, en het verbruik, helemaal naar wens instellen.

Enjoyfires heeft de hoogste vlammen en een concurrerende prijs, hoe kan dat?

Enjoyfires fabriceert en verkoopt haar inbouwbranders rechtstreeks naar de klant. De inbouwbranders liggen niet in dure winkels, waardoor de marges scherp blijven. Hierdoor blijven de kosten laag, waardoor je voor een goede en eerlijke prijs een inbouwbrander kunt kopen. 


Kan ik een inbouwbrander binnen gebruiken?

Nee, een inbouwbrander op propaangas is alleen geschikt voor buitengebruik. De inbouwbrander kan wel onder een overkapping of veranda gezet worden, zolang er maar één open zijde is voor de toevoer van frisse lucht. Wil je graag een inbouwbrander in huis gebruiken? Kies dan voor een bio-ethanol inbouwbrander

Ik heb kinderen, is een inbouwbrander dan gevaarlijk?

Als je kinderen of huisdieren hebt, dan adviseren we om een glazen ombouw bij te bestellen. Niet alleen heeft een glazen ombouw een chique uitstraling, het is ook nog eens een stukje extra veiligheid. Een inbouwbrander kan erg warm worden wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen.

Welke gasfles sluit ik aan op mijn inbouwbrander?

De meest populaire gasfles is BeneGas Light (5 kg). Deze gasfles met propaangas past met een hoogte van 39 centimeter in onze Enjoyfires vuurtafels. Deze gasfles is verkrijgbaar bij meer dan duizend verkooppunten in heel Nederland. Is je fles leeg? Dan wissel je deze om voor een volle fles.

Kan ik een inbouwbrander aansluiten op aardgas?

Voor de Enjoyfires inbouwbranders kun je een speciale aardgas-ombouwset aanschaffen. Hiermee kun je door een erkend gasinstallateur de inbouwbrander laten ombouwen. Ga hier nooit zelf mee aan de slag! Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen.

Waar vind ik handleidingen om een vuurtafel te maken?

In onze Designtuinhaarden-kennisbank vind je vele pagina's over het maken van diverse vuurtafels. Zo kun je een vuurtafel maken van beton of (steiger)hout.

Ik wil een lage vuurtafel. Wat doe ik met de gasfles?

De meeste lage vuurtafels, zoals de Cosiglobe, hebben een gasfles naast de vuurtafel staan. Deze is dan verborgen onder een bijzettafel. Een alternatief is dat je een stukje onder de tafel uitgraaft (bijv. 20 centimeter) en dat je de gasfles in deze kuil zet. Vervolgens hoeft jouw vuurtafel dan nog maar 20 centimeter hoog te zijn.