Maak ook zelf een terrasverwarmer met een losse inbouwbrander!

losse inbouwbrander

Naast de kant-en-klare vuurtafels in ons assortiment, kun je er ook zelf voor kiezen om een vuurtafel of andere terrasverwarmer te maken. Maar wat heb je hiervoor nodig? Juist, een losse inbouwbrander! Wij raden het altijd af om een losse inbouwbrander zelf te maken. Je werkt namelijk met gas. Wanneer je een losse inbouwbrander zelf verkeerd maak, kunnen de vlammen inslaan en de gasfles ontploffen. Ook kunnen er gaslekken ontstaan bij de knelfittingen of kan de gasslang smelten. Reden genoeg dus om een gecertificeerde losse inbouwbrander veilig aan te schaffen. Welke losse inbouwbranders er zijn en welke het beste voor jouw project is lees je hieronder!

De bekendste merken met losse inbouwbranders

Wij leveren losse inbouwbranders van verschillen merken, waaronder Enjoyfires, Sparkly Fire, Cosi-Fires, en Happy Cocooning. Al deze inbouwbranders zijn van goede kwaliteit en kun je veilig gebruken voor je project, maar er zit wel verschil tussen.

  • De Enjoyfires losse inbouwbranders hebben een vermogen van 16 kW. Dit is het meeste wat je in een inbouwbrander - tot nu toe - los kunt krijgen. Door het hoge vermogen zijn de vlammen bij deze inbouwbrander het hoogste en worden ze door onze klanten ook gezien als het mooiste.
  • De Sparkly Fire budget inbouwbranders zijn het goedkoopste uit onze collectie. Ze doen zeker niet onder qua kwaliteit, maar hebben wel minder vermogen. Namelijk maar 9 KW. De Sparkly Fire budget inbouwbranders zijn perfect voor als je voor het eerst vuurtafel wil gaan maken of wanneer je niet te veel geld wil uitgeven.
  • De losse Cosi-Fires inbouwbranders zijn als enige in meerdere kleuren verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een standaard losse inbouwbrander in RVS, maar ook in zwart gecoat staal.
  • De losse Happy Cocooning inbouwbranders zijn het compleetst uitgerust en worden geleverd inclusief keramische stammetjes.

Bekijk hier alle losse inbouwbranders

Je ontvangt bij iedere losse inbouwbrander de volgende accessoires: lavasteentjes, RVS deksel, gasslang en een gasdrukregelaar. Zoals je hierboven kunt lezen, zitten er bij de losse Happy Cocooning inbouwbranders ook nog keramische stammetjes. Echter, de gasdrukregelaar wordt niet meegeleverd.

Welk materiaal is het meest geschikt voor een vuurtafel?

Je kunt een vuurtafel van verschillende soorten materialen maken. De meeste mensen kiezen voor houten materialen, zoals steigerhout. Composiet of aluminium is ook zeer geschikt als materiaalsoort voor een vuurtafel. Echter, deze twee materialen zijn wel wat moeilijker om te bewerken wanneer je hiervoor niet de juiste apparatuur hebt. Wist je dat je zelfs een vuurtafel kunt maken van beton?

Je kunt dus een losse inbouwbrander met een gerust hart in een vuurtafel van hout, composiet, aluminium of beton plaatsen.

losse inbouwbrander - maak zelf een terrasverwarmer

Maak je terrasverwarmer compleet met extra accessoires

Je kunt bij alle losse inbouwbranders extra accessoires toevoegen, zoals een glasombouw, keramische stammetjes en eventueel een ombouwset voor aardgas of een gasdrukregelaar. Dit verschilt per inbouwbrander, maar onderaan elk product staat er aangegeven wat je kunt bijbestellen. Bestel je de accessoires direct mee? Dan krijg je bundelkorting van 5 of 10%.

Benieuwd wat onze klanten hebben gedaan met een losse inbouwbrander?

Vele klanten zijn je al voor gegaan met het maken van een vuurtafel met een van onze losse inbouwbranders. Bekijk de foto’s van onze klanten van de vuurtafels die zij zelf gecreëerd hebben.

Ben je enthousiast geworden en wil je graag je eigen vuurtafel gaan maken, maar wil je graag meer informatie of advies over de inbouwbranders? Hier vind je meer informatiepagina’s. Heb je nog andere vragen? Neem dan telefonisch of via de e-mail contact met ons. Ook zijn we van maandag t/m vrijdag bereikbaar via de chat.