Steigerhouten vuurtafel zelf maken of kopen?

Als we de trends van dit en de afgelopen jaren mogen geloven, is steigerhout inmiddels niet meer weg te denken uit de (achter)tuin. Steigerhout is robuust, geen plank is hetzelfde en je kunt er (relatief) eenvoudig zelf een uniek meubelstuk van maken. Maar als het gaat om een steigerhouten vuurtafel, kun je er dan beter een zelf maken of een kopen? Lees snel verder, want in dit artikel vertellen wij jou hier alles over!

Het voordeel van een steigerhouten vuurtafel is dat de vuurtafel goed tegen een stootje kan. Sterker nog: naarmate de tijd verstrijkt, wordt de vuurtafel alleen maar mooier doordat het hout werkt en verkleurd. Een steigerhouten vuurtafel is tevens makkelijk in onderhoud; zit er een vlek op of een aantal diepe krassen? Haal gewoon even een schuurmachine er overheen en hij staat er weer als nieuw bij!

Steigerhouten vuurtafel zelf maken?

Ben je een handige doe-het-zelver en niet bang om de handen uit de mouwen te steken? Dan kun je (relatief) eenvoudig zelf een vuurtafel maken! Het internet staat vol met bouwtekeningen en handige tips hoe je dit kunt doen. Daarom hebben wij voor jou een aantal voordelen van het zelf maken van een steigerhouten vuurtafel op een rij gezet:

  • Je bepaalt zelf welk soort steigerhout je gebruikt (nieuw, oud, geschuurd);
  • Je bepaalt zelf de grootte en het model van je steigerhouten vuurtafel;
  • Kies voor een kleur die bij je tuin past!

Wanneer je zeker weet dat je zelf een steigerhouten vuurtafel gaat maken, dan is het ook belangrijk om de volgende aandachtspunten door te nemen:

  • Koop een paar extra planken voor het geval je verkeert zaagt. Een handige maat om in gedachte te nemen is om 10% extra te kopen van wat je nodig hebt. Hierdoor heb je altijd genoeg! Het voordeel van steigerhout is de relatief goedkope prijs, dus mocht er iets mis gaan dan is het geen ramp.
  • Maak nooit je eigen inbouwbrander! Dit kan extreem gevaarlijk zijn aangezien je met gas werkt. Het gas kan gaan lekken of er kan een brand/explosie ontstaan. Denk aan de veiligheid in je omgeving en kies voor een gecertificeerde inbouwbrander.

Doe inspiratie op

Voordat je zelf aan de slag gaat met het maken van een vuurtafel, neem dan eens een kijkje op onze fotopagina. Zo zie je wat onze klanten hebben gemaakt en waarvoor ze onze inbouwbranders hebben gebruikt.

Of een steigerhouten vuurtafel kopen?

Kies je toch liever voor het gemak van een kant-en-klare steigerhouten vuurtafel? Dan heb je al snel de ruime keuze uit diverse modellen steigerhouten vuurtafels. Zo kun je bij ons kiezen uit Enjoyfires vuurtafels van nieuw en oud steigerhout, maar je kunt ook kiezen voor de Enjoyfires hardhouten vuurtafels

Enjoyfires 'nieuw' steigerhouten vuurtafels

Alle Enjoyfires steigerhouten vuurtafels zijn voorzien van een gecertificeerde ingebouwde RVS haard welke voldoet aan alle Nederlandse veiligheidsvoorschriften. De ingebouwde haard is vierkant of rechthoekig, afhankelijk van de grootte van de tafel. In de vuurtafels zit een deurtje met een opbergruimte voor een 5 KG gasfles. Hieronder zie je de vuurtafels van nieuw en oud steigerhout uit onze collectie. De steigerhouten vuurtafels van nieuw steigerhout zijn onbehandeld

 

Enjoyfires 'oud' steigerhouten vuurtafels

Alle functionaliteiten van de 'oud' steigerhouten vuurtafels van Enjoyfires zijn hetzelfde als hierboven. Echter, dit hout heeft een robuustere look. De kleur is anders dan bij nieuw steigerhout, doordat het hout onderhevig is geweest aan diverse weersinvloeden.