Voeg sfeer toe aan je tuin met een houtkachel voor buiten

Houtkachels voor buiten

Heerlijk na borrelen met vrienden in de tuin of dineren met familie; met een houtkachel voor buiten maak je de avonden nog aangenamer. Houtkachels voor buiten zijn er in verschillende soorten en maten en geven een aangename warmte. Zo kun je het hele jaar door genieten van relaxte avonden in de tuin. Wij zetten de voordelen voor je op een rij van een houtkachel voor buiten.

Voordeel buiten houtkachel 1: Sfeer verhogend

Een houtkachel voor buiten geeft al snel een nostalgisch gevoel. De heerlijke geur van brandend hout doet je bijvoorbeeld denken aan die ene skivakantie of aan de gezelligheid van kerst. Een houtkachel voor buiten maakt de koele zomeravonden een stuk aangenamer en voegt meer sfeer toe aan je tuin.

Daarnaast zorgt het knisperende vuur ook voor een romantische sfeer, perfect wanneer je dus met je partner nog 's avonds in de tuin een wijntje zit te drinken.

Bekijk hier onze houtkachels voor buiten

Voordeel buiten houtkachel 2: Multifunctioneel!

Sommige houtkachels voor buiten zijn multifunctioneel en kun je ook gebruiken als barbecue. Bij deze multifunctionele houtkachels wordt een rooster meegeleverd. Je kunt hierop bijvoorbeeld je groente bakken, maar je grilt ook met gemak een heerlijk stukje vlees of vis.

Een deel van de houtkachels zijn ook voorzien van een handig opbergvak onder het stookgedeelte. Hierin kun je hout leggen. Zo hoef je nooit ver te lopen om het vuur aan te houden en het ziet er natuurlijk ook leuk uit.

Voordeel buiten houtkachel 3: De lage prijs

Een houtkachel voor buiten is relatief goedkoop in vergelijking met een gas/vuurtafel. Daarnaast is hout ook goedkoper dan een gasfles die je nodig hebt voor een gas/vuurtafel. Het is wel belangrijk dat je droog hout stookt, anders kan het gaan roken of krijg je het vuur niet goed aan. Gebruik geen papier of karton, dit zal zorgen voor veel as en rook.

Houtkachel_pinacate

Genieten van een romantisch vuurtje met de houtkachel Pinacata voor buiten

Houtkachels zijn ook verkrijgbaar in duurdere prijsklassen, zoals bijvoorbeeld de schanskorf houtkachel. Dit zijn grote schanskorven welke worden gevuld met stenen in een kleur naar keuze. Deze grote houtkachels zijn robuust en als ze eenmaal op hun plek staan, zijn ze niet meer te verplaatsen! 

Bekijk hier onze schanskorf houtkachels voor buiten

Voordeel buiten houtkachel 4: Geniet van een aangename warmte

Doordat je de houtkachel buiten stookt met echt hout, geeft de houtkachel veel warmte af. Je kunt dus het hele jaar door gezellig met vrienden of familie rond het knisperende haardvuur zitten en avond na avond genieten van je houtkachel.

Een houtkachel geeft meer warmte af dan bijvoorbeeld een gas/vuurtafel. Om nog meer te kunnen genieten van de warmte, kun je een houtkachel ook buiten onder de overkapping plaatsen. Hiervoor hebben we speciale houtkachels. Deze kachels zijn te bestellen met een langere, dubbelwandige kachelpijp. Zo heb je geen last van de rook!

Bekijk hier onze houtkachels voor onder een overkapping

Waar je op moet letten bij een houtkachel voor buiten

De houtkachel geeft enorm veel sfeer aan je tuin, maar omdat je met vuur te maken hebt is voorzichtigheid geboden! Houd rekening met onderstaande punten wanneer je de houtkachel gebruikt.

  • Zet de houtkachel op een veilige plek in de tuin. Een stenen ondergrond is vaak het veiligst.
  • Gebruikt nooit lampenolie, spiritus of benzine om het vuur op te stoken. Vuur blijft zeer onvoorspelbaar en moeilijk te controleren. Door het gebruik van een van deze middelen kan het vuur flink uitslaan.
  • Stook alleen met droog hout in je houtkachel. Wanneer je vochtig hout gebruikt, kan het gaan roken.
  • Pas op met nylon dekentjes of kleding. Plastic vezels zijn ontvlambaar! En dat is niet het enige nadeel. Zo gauw deze stoffen verbranden smelten ze vast aan de huid. Het is dus af te raden om met deze stoffen rond het vuur te gaan zitten.
  • Vuur blijft altijd onvoorspelbaar. Let daarom goed op dat het hout in de houtkachel wel echt gedoofd is wanneer je het vuur verlaat.
  • Om een goede verbranding te bevorderen, kun je beter niet te grote stukken hout nemen.