Tuinkachel kopen? Bekijk ons gevarieerde aanbod!

Bekijk de tuinkachels van Desingtuinhaarden.nl

Een tuinkachel kan haast niet meer ontbreken in de tuin van dit jaar. Ze staan als een prachtige eye-catcher in de tuin en passen bij ieder seizoen. Of je nu op een warme zomeravond langer in de tuin wil blijven hangen of dat je juist in de herfst nog van het buitenseizoen wil genieten, met een tuinkachel kun je alle kanten op! 

Wat is een tuinkachel?

Een tuinkachel wordt ook wel een tuinhaard, terrashaard of terraskachel genoemd. Tuinkachels zijn verkrijgbaar in vele verschillende modellen, maten, materialen en merken. Zo kun je een grote tuinkachel in je tuin plaatsen van schanskorven en die verwerken in de erfafscheiding, maar je hebt ook kleine (giet)ijzeren tuinkachels die je in het midden van je tuin kunt plaatsen.

Een tuinkachel hoef je niet alleen voor de gezelligheid en sfeer te plaatsen, maar ze kunnen ook nog eens hartstikke functioneel zijn! Met een tuinkachel geniet je van de heerlijke warmte én je kunt 's avonds nog een stukje vlees of groenten braden op een barbecuerooster. 

Een tuinkachel van gecoat staal, stenen of cortenstaal?

Als je de zoektocht naar de perfecte tuinkachel start, waar moet je dan beginnen? In onze webshop vind je tuinkachels van zwart gecoat staal, cortenstaal en schanskorven gevuld met stenen. Hieronder leggen we je de verschillende soorten tuinkachels uit en wat hiervan de voordelen zijn.

Zwarte tuinkachels met een hittebestendige coating

De zwart gecoate tuinkachels zijn gemaakt van top-kwaliteit 1,6 of 2mm staal en voorzien van een hitte bestendige coating. De zwarte tuinkachels hebben vaak een modern en strak uiterlijk, waardoor ze goed passen in de industriële tuin. Liever een gezelligere vorm tuinkachel in je tuin hebben staan? Kies dan voor de ronde zwarte tuinkachel!

Een aantal zwarte tuinkachels zijn compleet uitgerust met een houtopslag onder de stookplaats en een aslade. Hierdoor kun je eenvoudiger de tuinkachel schoon houden en heb je het hout dichtbij de hand. 

De zwarte tuinkachels zijn verkrijgbaar in diverse prijsklassen. Je kunt al zwarte tuinkachel kopen vanaf €79,95.

Bekijk hier alle zwart gecoate tuinkachels

Sfeervolle cortenstaal tuinkachels met een uniek roestpatroon

Cortenstaal tuinkachels shop je natuurlijk bij Designtuinhaarden.nl!

Cortenstaal is een bijzondere staalsoort. Cortenstaal verkleurt na verloop van tijd roestbruin. Deze roestlaag beschermt het staal tegen verdere corrosie. Je kunt de sterkte van cortenstaal vergelijken met RVS.

Kies je voor een cortenstaal tuinkachel? Dan weet je zeker dat je een unieke tuinkachel in de tuin hebt staan. Alle producten van cortenstaal vormen ondergaan namelijk een ander roestproces. Het roestproces is afhankelijk van de weersinvloeden zoals regen, luchtvochtigheid en wind. Een tuinkachel van cortenstaal is onverwoestbaar en vorstbestendig. Je kunt hem zonder problemen het hele jaar buiten laten staan.

Net zoals de zwarte tuinkachels, zijn de cortenstaal tuinkachels verkrijgbaar in diverse prijsklassen. Je kunt al een cortenstaal tuinkachel kopen vanaf €135.

Bekijk hier alle cortenstaal tuinkachels

Robuuste stenen tuinkachels met maatwerk mogelijkheden

Stenen tuinkachel schanskorf

Met een grote stenen tuinkachel weet je zeker dat je een eye-catcher in de tuin hebt staan! De schanskorf tuinkachels kun je naar wens samenstellen. Zo kun je kiezen voor een regenpijp, regenkapje, kiezen uit 6 verschillende steensoorten én voor een barebecuerooster.

De stenen tuinkachels worden geleverd zonder de stenen in de schanskorven. Wanneer je deze in de schanskorven doet, kun je hem vrijwel niet meer van zijn plek verschuiven. De tuinkachel weegt dan vaak meer dan 600 kilo!

Bekijk hier alle stenen tuinkachels met schanskorven