De voordelen en nadelen van een vuurschaal

Vuurschaal voordelen en nadelen

Veilig een vuurtje stoken in de tuin? Dat doe je natuurlijk in een vuurschaal of vuurkorf! De vuurschaal is een van de meest geliefde terrasverwarmers van dit moment. Ze zijn in vele vormen, maten, prijzen en zelfs kleuren verkrijgbaar. Indien je bezig bent met het oriënteren naar de verschillende soorten vuurschalen als terrasverwarmer, kan het fijn zijn om alle voordelen en nadelen op een rij te zetten. Wij helpen je daar graag bij!

Vuurschaal kopen? Bekijk hier het aanbod

De voordelen van een vuurschaal

1. Voor iedere tuin is een passende vuurschaal te vinden

Vuurschalen zijn in alle soorten, maten, vormen en materialen te vinden. Heb je een grote tuin met veel groen? Dan is een cortenstaal vuurschaal met 200 cm doorsnede wellicht wat voor jou. Houd je meer van modern en strak? Kies dan voor een zwart gecoate vuurschaal. Voor iedere tuin is een passende vuurschaal te vinden.

2. Een goedkope manier om je terras te verwarmen

Terrasverwarmers zoals kachels of vuurtafels zijn over het algemeen duur in aanschaf. De aanschaf kan hierbij oplopen tot in de honderden euro’s. Een vuurschaal koop je al vanaf een paar tientjes. Wanneer je de vuurschaal na gebruik netjes opbergt en je haalt het as weer uit de schaal, kan hij best een aantal jaren meegaan!

3. Het hele jaar door genieten van het buitenleven

Met een vuurschaal in de tuin kun je het hele jaar door genieten van het buitenleven. In de zomer geeft het voldoende sfeer en gezelligheid, in de winter kun je jezelf heerlijk opwarmen en marshmallows roosteren.

4. Neem je vuurschaal mee op pad!

Wist je dat je de Höfats vuurschalen hartstikke handig kunt meenemen? Ga je een avond naar het strand met je vrienden, dan kan deze vuurschaal niet ontbreken. De Höfats vuurschalen kun je ook uitbreiden met diverse BBQ-accessoires. Ook kun je de vuurschalen gebruiken als handig kratje of zitje.

5. Buiten koken, bakken en braden? Ook dat kan met een vuurschaal!

Veel vuurschalen zijn uit te breiden met diverse BBQ-accessoires, zoals een grillring en grillrooster. Hoe lekker smaakt die hamburger boven hout gegrild? Of die groentes die liggen te sudderen op de grillring? Kortom, je kunt de vuurschaal ook zo gebruiken.

De nadelen van een vuurschaal

1. De geur in je kleding en haar

Hoe gezellig het ook is, maar wanneer je een avond bij een vuurschaal hebt gestaan ruiken je kleding en je haar toch flink naar rook. Door het stoken van droog hout kun je de rookontwikkeling wel tegengaan, maar de geur blijft.

2. Het gebruik van een vuurschaal kan gevaarlijk zijn

Wanneer een vuurschaal niet goed wordt gebruikt, kan het natuurlijk gevaarlijk zijn. Daarnaast kan het ook gevaarlijk zijn wanneer er kleine kinderen of huisdieren in de buurt zijn. Een vuurschaal staat namelijk vaak laag bij de grond. 

Een vuurschaal shop je eenvoudig online!

Wordt een vuurschaal de nieuwe terrasverwarmer in jouw tuin? Shop hem dan voordelig en eenvoudig online. Afhankelijk van de grootte van je tuin, kun je kiezen voor een grote vuurschaal of een kleine vuurschaal.

Alle vuurschalen die je in onze collectie vindt worden zonder verzendkosten verstuurd. Daarnaast ontvang je nu bij de Enjoyfires vuurschalen een gratis 3kg zak aanmaakhout. Dit laat je toch niet liggen? Bestel jouw nieuwe vuurschaal op werkdagen voor 16:00 en je hebt hem de volgende dag in huis.