Marshmallows roosteren boven een vuurschaal of vuurhaard

marshmallows roosteren

Niks is zo gezellig (lees: lekker) als marshmallows roosteren met je familie en vrienden. Je kan de marshmallows natuurlijk roosteren boven een kampvuur, maar een stuk veiliger en gemakkelijker is de marshmallows roosteren boven een vuurschaal of tuinhaard.

Hoe kan je een marshmallow het lekkerst roosteren?

Het roosteren van marshmallows is zo gepiept. Het enige wat je hoeft te doen is de marshmallow op een lange stok te prikken en hem boven het vuur houden. Let er wel op dat je de marshmallow niet in het vuur houdt, dan is hij namelijk voor je het weet zwart van het roet. De marshmallow is klaar als er een lekker knapperig bruin laagje om zit. Zorg er voor dat je de marshmallow aan de stok langzaam rond draait, zodat hij egaal bruin kleurt.

Ideeën voor het roosteren van marshmallows

Je kan natuurlijk je geroosterde marshmallow direct van het stokje eten, maar er zijn  nog veel meer leuke mogelijkheden. Hieronder hebben we een paar lekkere ideeën voor je op een rijtje gezet.

 

S’mores: een echte Amerikaanse snack met geroosterde marshmallows

Een Amerikaanse traditie is het maken van s’mores bij een kampvuur of boven een vuurschaal. Het maken van deze lekkernij is heel gemakkelijk. Je roostert een marshmallow en legt deze tussen twee volkoren beschuitjes. Je maakt het feest compleet door er ook een blokje chocolade tussen te leggen. De chocola smelt door de warmte van de marshmallow.

Een geroosterde marshmallow in je warme chocomelk of koffie.

Je chocomelk wordt ineens wel een heel speciaal drankje wanneer hem af topt met een paar geroosterde marshmallows. Minder bekend, maar ook heel lekker: marshmallows in je koffie! De combinatie van bitter en zoet is een waar feest.

Een geroosterde marshmallow op een brownie

Heb je nog brownies in huis? Leg de geroosterde marshmallow er boven op en je likt gegarandeerd je vingers er bij af.

Wat kan je nog meer bereiden boven een vuurschaal?

Natuurlijk is het roosteren van marshmallows harstikke lekker, maar wist je dat je nog veel meer boven een vuurschaal of haard kan roosteren?

Wat dacht je van:

  • Kleine worstjes (bijvoorbeeld knakworstjes)
  • Stokbrood
  • Een maiskolf
  • Een aardappel poffen
  • Verschillende soorten groentes roosteren

De perfecte vuurschalen of vuurhaarden voor het roosteren van marshmallows (en ander lekkers) vind je op www.designtuinhaarden.nl. We hebben een ruim assortiment, dus je vindt er zeker een die bij jou past.

Bekijk hier alle vuurschalen