Hoe werkt een bio-ethanol brander?

Hoe werkt een bio-ethanol brander?

Beeld je eens in: een romantisch vuurtje op de achtergrond, heerlijk liggend op de bank met een dekentje en een warme chocolademelk in je hand. Hoe fijn klinkt dat? Het knusse, huiselijke gevoel van een openhaard of kachel is iets wat veel mensen graag zouden willen, maar wat bouwtechnisch niet altijd mogelijk is in huis. Met een bio-ethanol brander kun je dit toch realiseren! Hoe? Dat leggen wij je graag uit.

Wat is een bio-ethanol inbouwbrander?

Een bio-ethanol inbouwbrander is een losse ronde of vierkante brander die je in kunt bouwen in je eigen haard, muur of bijvoorbeeld in een bijzettafel. Bij het inbouwen van een bio-ethanol brander, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het materiaal waarin je de brander plaatst, hittebestendig is. Het inbouwen zelf is zo gepiept!

Het enige wat je moet doen is een uitsparing maken in het oppervlak waar je de brander wilt hebben en vervolgens laat je de brander in de sparing zakken. De brander kan ingebouwd worden in verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan beton, aluminium of hout.

Ga zelf aan de slag, bekijk hier alle bio-ethanol branders!

Hoe werkt een bio-ethanol brander?

Een bio-ethanol brander werkt anders dan bijvoorbeeld een traditionele haard. Bij een traditionele haard of houtkachel in de woonkamer, heb je allereerst natuurlijk de kachel zelf nodig. Daarnaast heb je ook een rookafvoer nodig, zodat je op een veilige manier je huis kunt verwarmen. Bij een houtkachel kan je meer hout op het vuur gooien, wanneer je merkt dat de warmte en de vlammen minder worden. 

Het gebruik van een bio ethanol brander is heel gemakkelijk, maar voorzichtigheid is wel vereist! Voor gebruik van de bio-ethanol brander, giet je de bio-ethanol in de brander. Je steekt dit vervolgens aan met een lange aansteker. Het duurt ongeveer 10-15 minuten voordat de vlammen goed warm en zichtbaar worden. Je kan het best de volledige brandstof op laten branden. Als je hem toch tussentijd wilt doven, dan kan dit door de schuif over het vuur te sluiten.

Je kunt een bio-ethanol brander niet tussentijds bijvullen. Het is namelijk levensgevaarlijk wanneer de vlammen nog niet gedoofd zijn, je de brander bijvult met bio-ethanol. Zijn de vlammen uit en wil je de bio-ethanol brander weer bijvullen? Wacht dan minstens een half uur! Het kan lijken alsof de vlammen gedoofd zijn, maar dit is niet altijd het geval.

Verschillende soorten bio-ethanol branders

Bij Designtuinhaarden.nl vind je veel verschillende bio-ethanol branders. Afhankelijk van je wensen en behoeften, is er een passend model te vinden. 

Rechthoekige en vierkante bio-ethanol branders

Een rechthoekige of vierkante bio-ethanol brander staan mooi in bijvoorbeeld een eettafel, bijzettafel of salontafel. Deze bio-ethanol branders zijn te koop vanaf €129,95.

Ronde bio-ethanol branders

De ronde bio-ethanol branders kun je eenvoudig inbouwen in een bijzettafel of bijvoorbeeld in een vuurzuil. De ronde bio-ethanol branders zijn al te koop vanaf €19,95.

 

Bekijk hier alle bio-ethanol inbouwbranders

Enjoyfires bio-ethanol branders

De bio-ethanol branders zijn van ons eigen merk Enjoyfires. De Enjoyfires lijn bestaat uit producten die door onszelf zijn ontworpen en geproduceerd. Deze producten hebben een moderne uitstraling en zijn van goede kwaliteit Heb je interesse in een bio-ethanol inbouwbrander kijk dan snel op onze website. Geen plek om de brander in te bouwen? Kijk dan is naar onze bio-ethanol haarden je leest er hier meer over en neem is een kijkje bij ons volledige aanbod bio ethanol haarden.