Welke elektrische sfeerhaard inbouw past bij mij? Tips!

Elektrische sfeerhaard

Zeker in de koudere maanden is het fijn om met een heerlijke kop thee bij een romantisch vuurtje te zitten. Niet ieder huis is geschikt voor het plaatsen van een houtkachel of gashaard. Een ingebouwde elektrische sfeerhaard biedt hierbij een mooie uitkomst! Op de markt zijn er veel verschillende sfeerhaarden te vinden, maar welke past nu bij jou en jouw wensen? Je ontdekt het hier!

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een elektrische sfeerhaard?

Bij het uitkiezen van de perfecte sfeerhaard voor in je woonkamer zijn er een aantal zaken waar je op moet letten, zoals:

  • Is er een stopcontact in de buurt? Zoals de naam al doet vermoeden heeft een elektrische sfeerhaard elektriciteit nodig om aan te kunnen gaan. Let daarnaast ook op de lengte van het snoer van de elektrische sfeerhaard.
  • Let op de grootte van de elektrische sfeerhaard. Weet je al op welke plek hij komt te staan? Dan kun je bijvoorbeeld met schilders tape de grootte op de muur aftekenen. Zo krijg je een goed beeld van de grootte van de elektrische sfeerhaard en weet je zeker of hij bij de afmetingen past van de ruimte.
  • Wil je de elektrische sfeerhaard ook gebruiken als bijverwarming? Kijk dan goed naar de instellingen van de haard. Niet alle sfeerhaarden hebben een warmtestand.

Bekijk hier alle elektrische sfeerhaarden

Verschillende soorten elektrische inbouw sfeerhaarden

Er zijn verschillende soorten elektrische inbouw sfeerhaarden. Afhankelijk van de plaats waar je de elektrische sfeerhaard wil gaan inbouwen, heb je een bepaald model nodig. De volgende modellen zijn op de markt verkrijgbaar:

  • Enkelzijdige elektrische sfeerhaard: je kunt hierbij alleen vanuit het vooraanzicht genieten van het vlammenspel.
  • Tweezijdige elektrische sfeerhaard: je kunt bij deze inbouw sfeerhaarden via de voorkant als zijkant genieten van het vlammenspel.
  • Driezijdige elektrische sfeerhaard: Je kunt hierbij bijna in 360° van het vlammenspel genieten. Vaak is alleen de achterkant gesloten.
  • Doorkijk elektrische sfeerhaarden: deze elektrische sfeerhaarden zijn mooi wanneer je twee ruimtes op hebt gedeeld, maar wanneer je ze toch bij elkaar wilt trekken. Je kunt door deze sfeerhaard heen kijken.
  • Roomdivider elektrische sfeerhaard: Deze elektrische sfeerhaarden doen je denken aan de elektrische doorkijk sfeerhaarden, alleen is bij dit model nog een zijkant open.

Op onze website vind je momenteel alleen enkelzijde elektrische haarden. Deze zijn ook het makkelijkste in te bouwen.