Welke bio ethanol haarden zijn er voor binnen?

Is het te koud om buiten te zitten of wil je graag meer sfeer in huis creëren? Dan biedt een bio ethanol haard voor in huis de uitkomst. Bio ethanol haarden zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, zoals wandhaarden die je kunt inbouwen, kleine maar praktische tafelhaarden of andere losstaande modellen. Wij vertellen je graag meer over de verschillende soorten bio ethanol haarden die binnen te gebruiken zijn! Weet je al welke bio ethanol haard je wil? Bekijk hier ons complete assortiment.

Bio ethanol wandhaard voor in huis

Bio ethanol wandhaarden zijn in verschillende modellen en uitvoeringen verkrijgbaar. Zo zijn er industriële, strakke wandhaarden van zwart staal, wandhaarden in combinatie met glas, bio ethanol wandhaarden die lijken op een echte houthaard en er zijn tal van bio ethanol wandhaarden waar je doorheen kunt kijken.

Een bio-ethanol wandhaard dien je zelf nog in te bouwen in een muur of kast. Je kunt dit het beste doen door er een frame omheen te bouwen van bijvoorbeeld hout. Daaromheen kun je de muur verder opbouwen van spaanplaten, steen of wat past bij de rest van je interieur.

Bio ethanol wandhaard voor binnen

Bekijk al onze bio ethanol wandhaarden voor binnen

Het voordeel van een bio ethanol wandhaard en van de andere bio ethanol haarden is dat je geen afvoerpijp of rookkanaal nodig hebt. Er komt namelijk bij de verbranding van bio ethanol vrijwel geen geur of rook vrij. Daardoor hoef je voor het inbouwen van een bio ethanol wandhaard geen grote aanpassingen te doen aan je huis. Het is een goedkoop alternatief voor een houthaard.

Bij het gebruik van een bio ethanol haard binnen is belangrijk dat er voldoende toevoer is van frisse lucht, zoals een raam dat op een stukje openstaat. Je kunt daarnaast een bio ethanol wandhaard alleen in huis gebruiken, omdat de vlammen in de brander kunnen slaan wanneer je hem buiten zou gebruiken. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties.

De bio ethanol wandhaarden zijn verkrijgbaar vanaf € 119,95 met een afmeting van 63x45x15,5 centimeter (lengte x breedte x hoogte). 

Bio ethanol tafelhaarden voor binnen

Wil je overal in huis kunnen genieten van een sfeervol vuurtje? Kies dan voor een bio ethanol tafelhaard voor binnen! Een tafelhaard is een kleiner haardje die je eenvoudig overal kunt neerzetten. Plaats de bio ethanol tafelhaard bijvoorbeeld tijdens het dineren op de eettafel, maar later op de avond op de salontafel. Hoe gezellig is dat!  

Tafelhaarden voor binnen zitten in een lagere prijsklasse dan de bio ethanol wandhaarden. Zo kun je ook met een kleiner budget binnen een gezellige en romantische sfeer creëren. De tafelhaarden zijn verkrijgbaar vanaf € 49,95.

De populairste tafelhaarden van dit moment zijn:

Bio ethanol staande haarden voor binnen

Bio ethanol haard voor binnen en buitenNaast de tafelhaarden en de wandhaarden, zijn er ook grotere losstaande bio ethanol haarden. Deze grotere haarden, ook wel vuurzuilen genoemd, staan mooi naast de voordeur binnen of in de hoek van de woonkamer.

Daarnaast zijn de bio ethanol vuurzuilen ook buiten te gebruiken. Let op dat het windstil is buiten, zodat de vlam veilig kan blijven branden. De bio ethanol haarden mogen niet nat worden. Zorg dat de haarden onder een overkapping staan of haal ze naar binnen wanneer het regent. 

Vanaf €179 shop je al een bio ethanol haarden voor binnen en buiten. Ze zijn leuk om met elkaar te combineren, maar ook om alleen te plaatsen. 

Bekijk hier alle staande bio ethanol haarden

Maak zelf een bio ethanol haard met een inbouwbrander

Niet de bio ethanol haard gevonden die aan je wensen voldoet? Neem dan het heft in eigen hand! Met de bio ethanol branders kun je eenvoudig van een tafel zelf een bio ethanol haard maken. Dit doe je door een uitkeping te maken in een bestaande tafel of kast, zoals bijvoorbeeld een eettafel, bijzettafel of in de dressoirkast! In de inkeping kun je dan de RVS bio ethanol brander plaatsen. 

Hoe groot de inkeping moet zijn is afhankelijk van de bio ethanol brander. Er zijn verschillende vormen en maten verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een ronde inbouwbrander, maar ook voor een vierkante of rechthoekige inbouwbrander. 

De bio ethanol branders zijn alleen in huis te gebruiken. Wil je graag een tafel met vuur voor buiten maken? Bekijk dan onze inbouwbranders op gas. Deze zijn geschikt voor buitengebruik! 

Bekijk hier alle bio ethanol branders