Wat is het verschil tussen de inbouwbranders?

Je wil graag je eigen vuurtafel maken, maar weet niet zo goed voor welke inbouwbrander je nu hiervoor moet kiezen. Er zijn veel verschillende merken, typen en groottes. Om je een handje te helpen, hebben we hieronder een handig overzicht voor je gemaakt. Je vindt alle kenmerken van de inbouwbranders en merken op een rijtje. Zo zie je meteen welke inbouwbrander het beste bij jou past!

Over de Enjoyfires inbouwbranders

Enjoyfires is een Nederlands merk en wordt het meest verkocht op Designtuinhaarden.nl. De inbouwbranders van Enjoyfires hebben een strakke uitstraling en zijn van goede kwaliteit. Ze geven daarnaast mooie vlammen zonder rookvorming, waardoor het gebruiksgemak wordt geoptimaliseerd. In totaal zijn er 3 verschillende formaten te verkrijgen van de Enjoyfires inbouwbranders. Daarnaast is het grootste formaat ook te verkrijgen als aardgas uitvoering. Voor de andere inbouwbranders zijn er ombouwsetten voor aardgas verkrijgbaar. Bouw nooit zelf een inbouwbrander om, maar laat dit doen door een erkende gasinstallateur. 

Met een gasfles van 5 kilo kan tussen de 8 en 10 uur worden gestookt, afhankelijk van hoe hoog het vuur wordt gezet.

Bekijk alle Enjoyfires inbouwbranders

Over de Sparkly inbouwbranders

Sparkly is het nieuwste merk inbouwbranders wat wordt aangeboden op Designtuinhaarden.nl. De inbouwbranders van Sparkly mogen tot de budgetklasse worden gerekend, maar doen zeker niet onder qua kwaliteit. Van de Sparkly inbouwbranders zijn twee verschillende formaten verkrijgbaar, waarvan een vierkant model en een rond model.

Bekijk alle Sparkly inbouwbranders

Over de Happy Cocooning inbouwbranders

Happy Cocooning heeft inmiddels al een gevestigde naam op de markt. Wij bieden 4 verschillende formaten aan van de Happy Cocooning inbouwbranders. Daarnaast kunnen de inbouwbranders uit een zelf gemaakte vuurtafel worden gehaald en tijdelijk worden vervangen door een losse Happy Cocooning inbouw wijnkoeler.

Alleen bij de Happy Cocooning inbouwbranders worden gratis keramische stammetjes meegeleverd. Bij de andere merken kunnen deze met bundelkorting bij worden besteld.

Bekijk alle Happy Cocooning inbouwbranders

 

Over de Cosi-Fires inbouwbranders

Ook Cosi Fires is geen onbekende. Cosi is het enige merk wat tot nu toe naast RVS inbouwbranders zwarte inbouwbranders aanbiedt. Cosi is een onderdeel van Gimeg, wat al meer dan 135 jaar ervaring heeft in de gastechniek.

Bekijk alle Cosi-Fires inbouwbranders

De verschillen tussen de inbouwbranders naast elkaar

De inbouwbranders van de vier verschillende merken lijken vrij veel op elkaar. De verschillen zitten dan ook voornamelijk in de fabrikant, het gebruik van de producten en de formaten. Bekijk hieronder het overzicht van de verschillende inbouwbranders en maak de beste keuze.

         
  Sparkly Enjoyfires Happy Cocooning Cosi-Fires
Aantal inbouwbranders 2 4 4 6
Formaten

40x40 cm
Ø40 cm

32x32x15 cm
42x42x14 cm
60x30x14 cm
60x30x14 cm (aardgas)

39x39x23,3 cm
69x32x23,3 cm
48x48x24 cm
99x32x24 cm

40x40x16,5 cm
52x32x16,5 cm
60x22x16,5 cm
40x40x16,5 cm (zwart)
52x32x16,5 cm (zwart)
60x22x16,5 cm (zwart)

Vermogen  

10,5 kW
16 kW

6,5 kW
12 kW
17 kW
17,5 kW
9 kW
Materiaal RVS RVS RVS RVS
Fabrieksgarantie 1 jaar 1 jaar 1 jaar 1 jaar
Bijgeleverde accessoires 30 mb gasdruk regelaar
Gasslang
Lavastenen 
RVS deksel
30 mb gasdruk regelaar
Gasslang
Lavastenen 
RVS deksel
Gasslang
Keramische stammen
Lavastenen 
RVS deksel
30 mb gasdruk regelaar
Gasslang
Lavastenen 
RVS deksel
Type gas  Propaas gas Propaan gas
Aardgas 
Propaan gas Propaan gas
Ombouwset voor aardgas Ja Ja  Nee  Nee 
CE-certificering Ja Ja  Ja  Ja 
Verkrijgbaar vanaf   € 239,95 € 339 € 259