Vuurschaal of vuurkorf? Ontdek wat bij jou past!

Een vuurschaal of vuurkorf is een van de weinige tuinartikelen die je het hele jaar door met veel plezier kunt gebruiken. In de koudere maanden is het heerlijk en gezellig om erbij op te warmen, in de warmere maanden kun je fantastische maaltijden erop bereiden of zomaar genieten van het knisperende vuurspel. Ben je nog zoekende naar een vuurschaal of vuurkorf, maar weet je niet welke van de twee nu beter bij je past? Kom hieronder alles te weten over deze twee warmtebronnen.

Wat is het verschil tussen een vuurschaal en vuurkorf?

Ben je op zoek naar een vuurschaal of een vuurkorf voor in je tuin, maar weet je nog niet wat je moet kiezen? Hieronder vind je de verschillen tussen deze twee fijne warmtebronnen!

Vuurkorf
Een vuurschaal is een schaal van staal die aan de onderkant dicht is. Een vuurschaal is vaak wat lager dan een vuurkorf. Er zijn veel verschillende soorten vuurschalen online te vinden. Van zwart stalen vuurschalen zoals hierboven tot rustieke bruine cortenstaal vuurschalen. Een vuurkorf is dus vaak hoger dan een vuurschaal en is niet helemaal dicht rondom het vuur. Hierboven zie je een modern vormgegeven vuurkorf. De zijkanten zijn hierbij dus redelijk open, waardoor je vanuit alle hoeken van de tuin het vlammenspel goed kunt zien.

Bekijk hier alle vuurschalen en vuurkorven

De voordelen van een vuurschaal of vuurkorf

Het verschil tussen een vuurschaal en een vuurkorf zijn niet heel groot. Toch hebben beide warmtebronnen net wat andere voordelen.

De voordelen van een vuurschaal

Een vuurschaal kun je eenvoudiger uitbreiden met diverse kookaccessoires, zoals een grillplaat en grillrooster. Hierdoor kun je in de zomer de vuurschaal ook gebruiken als barbecue. Je kunt zo de heerlijkste groentes en vlees bereiden! Daarnaast kun je een vuurschaal ook eenvoudiger afsluiten voor de weersinvloeden, door de deksel bovenop de vuurschaal te plaatsen.

Krijg het kampeergevoel met een vuurschaal of vuurkorf

De voordelen van een vuurkorf

Doordat een vuurkorf aan alle zijden open is, kan er meer zuurstof bij het hout komen. Hierdoor kun je dus eenvoudiger een groter vuur stoken dan in een vuurschaal. Doordat een vuurkorf een hoger model heeft, kun je hierbij heerlijk zitten op bijvoorbeeld een campingstoel of andere tuinstoel. Een vuurkorf geeft daarnaast ook meer het ‘echte’ kampeergevoel met een knus vuurtje.

De nadelen van een vuurschaal of vuurkorf

Naast de voordelen zijn er bij beide warmtebronnen ook nadelen te benoemen.

De nadelen van een vuurschaal

Vuurschalen zijn, doordat ze helemaal dicht zijn aan de onderkant, vaak wat zwaarder dan een vuurkorf. Je kunt ze dus minder eenvoudig ergens mee naartoe nemen. Als je de vuurschaal enkel wilt gebruiken voor in je eigen tuin, is dit natuurlijk helemaal geen probleem.

De nadelen van een vuurkorf

Doordat de zijden open zijn van een vuurkorf, valt hier tussendoor as en kleine stukjes hout. Aan het einde van de avond heb je dus wat meer rommel op de grond liggen dan bij een vuurschaal. Er zijn de laatste tijd steeds meer modellen te vinden op de markt die dit probleem tegengaan. Zo zijn er de vuurkorf Sama van Livin’flame en de Livin’flame vuurkorf Jada. Deze twee vuurkorven hebben een dichte onderzijde, maar een mesh buitenkant. Zo kun je toch het vlammenspel goed zien, zonder de rommel op de grond!

Nieuw: de ‘vuurbal’, een vuurschaal en vuurkorf in één

De vuurbal: vuurschaal en vuurkorf in één

Nieuw in ons assortiment is de vuurbal van Fancy Flames. Dit is een vuurschaal en vuurkorf in één. De onderkant is een dichte schaal van cortenstaal, aan de zijkanten en bovenkant is er een gelaserd patroon in cortenstaal. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar, welke allen zorgen voor een ander betoverend lichtpatroon.