Een vuurschaal BBQ zelf maken

Het zonnetje schijnt, de temperaturen lopen op en de barbecue wordt massaal in de buurt aangestoken. Ben je zelf nog opzoek naar een barbecue, maar wil je daar geen honderden euro’s aan uitgeven? Of zoek je een multifunctionele barbecue? Maak dan van een vuurschaal een BBQ. Dat is goedkoper in de aanschaf, je kunt er veel meer mee en de smaak is net zo goed of zelfs beter! Hoe je dat precies kunt doen ontdek je hieronder.

Wat heb je nodig om van een vuurschaal een BBQ te maken?

Voor je zelf een vuurschaal BBQ kunt maken, heb je natuurlijk de juiste spullen nodig. Wij adviseren het volgende:

  • Een vuurschaal. Hoe groot de vuurschaal is, hangt af van de grootte van de groep waar je voor wilt bakken en braden. Zo kun je eenvoudig van een vuurschaal van 50 cm een BBQ maken, mits je voor 2 personen wilt barbecueën.
  • Vuurschaal BBQ accessoires: Zonder de juiste accessoires kun je niet bakken en grillen. Bij verschillende vuurschalen uit onze collectie kun je direct de juiste BBQ accessoires mee bestellen.
  • Een vuurvaste hoge ondergrond: Om goed te kunnen grillen en bakken, is het handig om de vuurschaal op een hoge vuurvaste ondergrond te zetten, zoals een stalen multifunctionele houtopslag. Een vuurschaal wordt namelijk aan de onderkant warm en zet je hem op bijvoorbeeld een houten tafel, dan kan dit verbranden.

Een grillring of grillrooster voor je vuurschaal kopen?

Om van een vuurschaal een BBQ te maken, kun je kiezen voor verschillende BBQ accessoires. Met een grillring kun je, net zoals op de bekende OFYR BBQ, eten bakken en braden. Wanneer je de grillring combineert met een grote vuurschaal, kun je door het plaatsen van hout het eten braden op verschillende temperaturen. Leg een stuk vlees verder naar binnen richting het vuur en het eten zal op een hogere temperatuur worden gebakken.

Vuurschaal BBQ met grillrooster

Bij sommige vuurschalen kun je het grillrooster in de grillring leggen. Bij andere vuurschalen leg je het grillrooster gewoon op de rand van de vuurschaal.

Complete vuurschaal BBQ setten

Start gelijk goed; kies voor een complete vuurschaal BBQ set en breng de zomer fijn in de tuin door. In onze collectie vind je vuurschalen met BBQ accessoires. Van Enjoyfires hebben we daarnaast complete vuurschaal BBQ setten met hoge of lage multifunctionele houtsopslag.

Bekijk hier de vuurschaal BBQ setten

Het alternatief voor de vuurschaal BBQ

Er zijn meer manieren om boven een vuurschaal te barbecueën. Heb je al gehoord van de driepoot BBQ? Hierbij ligt het grillrooster niet direct op de vuurschaal, maar hangt hij erboven aan een driepoot. Een van de bekendste webshops waar je de driepoot, of een complete vuurschaal BBQ driepoot set, kunt aanschaffen is Tuinkoken.nl. 

Vuurschaal BBQ met grillrooster aan driepoot

Shop hier de vuurschaal BBQ driepoot setten