Tuintafel met verwarming: wat is het en waar kun je het kopen?

De afgelopen jaren hebben we steeds meer vakantie gevierd in eigen tuin. Waarom zou je alleen de zomer aangenaam buiten doorbrengen, terwijl je ook in de andere seizoenen van het buitenleven kunt genieten? Door je tuintafel uit te breiden met een verwarmingselement of door een complete tuintafel met verwarming aan te schaffen zit je ook op iets frissere dagen heerlijk buiten. Hoe dat precies zit lees je hieronder.

Je tuintafel uitbreiden met een verwarming

Heb je net een nieuwe – of nog een mooie – tuintafel buiten staan? Dan kun je deze zelf eenvoudig uitbreiden met een verwarming. Deze verwarming is ook wel bekend onder de naam ‘inbouwbrander’.

Tuintafel met verwarming

Een inbouwbrander is een verwarmingselement die werkt op propaangas. De inbouwbranders zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en vormen, zoals vierkant, rond en rechthoekig. Zo is er voor iedere tuintafel een bijpassende verwarming te vinden. Door een gat te maken in de tuintafel en de inbouwbrander hierin te laten zakken, kun je in een handomdraai van je gewone tuintafel een tuintafel met verwarming maken.

Zit de inbouwbrander in je tuintafel? Dan kun je gemakkelijk hieraan een propaangasfles koppelen. Door de gasknop aan de onderzijde van de inbouwbrander open te draaien en het vuur te ontsteken met de elektrische ontsteker, geniet je in een handomdraai van een gezellig warm vuurtje.

Ga aan de slag en shop hier je inbouwbrander

Maak je tuintafel met verwarming compleet met accessoires

Waarom stoppen bij alleen de inbouwbrander? Maak je tuintafel met verwarming compleet en creëer een luxe uitstraling. Bij iedere inbouwbrander kun je een bijpassende glasombouw bestellen. De glasombouw zorgt ervoor dat het vuur mooi en constant blijft branden. Windvlagen kunnen namelijk geen grip krijgen op het vuur. Daarnaast zorgt het ook voor een veiligere omgeving.

Maak je tuintafel met verwarming compleet met accessoires

Tip: Heb je een overkapping in de tuin? Plaats hier je tuintafel met verwarming onder! De warmte blijft beter hangen en je kunt nog langer buiten blijven zitten zonder het koud te krijgen.

Naast een glasombouw kun je de tuintafel met verwarming verder uitbreiden met keramische stammetjes. Keramische stammetjes zijn – zoals de naam al doet vermoeden – gemaakt van keramiek. De stammetjes zijn hittebestendig en geven de brander de looks van een echte houthaard.

Direct klaar zijn? Wij verkopen ook kant en klare tuintafels met verwarming!

Heb je nog geen tuintafel of ga je liever niet zelf aan de slag? Ook dan hebben we dan een grote collectie met tuintafels met verwarming. Deze tuintafels met verwarming zijn ook wel bekend onder de naam ‘vuurtafel’. Onze tuintafels met verwarming zijn compleet uitgevoerd met gasbrander en bijna alle tuintafels hebben een box waarin je de gasfles netjes en veilig kunt opbergen.

Kant en klare tuintafel met verwarming

De tuintafels met verwarming zijn als lage loungetafel verkrijgbaar, maar ook als hogere tafel waaraan je kunt zitten. De bekendste merken die je in onze webshop vindt zijn Enjoyfires, Cosi-fires en Happy Cocooning.

Shop hier de vuurtafels