Tuinhaard materiaalsoorten

Tuinhaarden zijn leverbaar in diverse materiaalsoorten. Op deze pagina behandelen we deze verschillende materialen zodat je weet wat er allemaal te verkrijgen is op onze webshop Designtuinhaarden.nl

tuinhaard cortenTuinhaard van cortenstaal

Een tuinhaard van cortenstaal is gemaakt van een staalsoort die de eigenschap heeft een mooie roestbruine kleur te vormen. De roest beschermt het staal tegen verdere corrosie. De sterkte van cortenstaal is vergelijkbaar met RVS. Vele gebouwen, bruggen en kunstwerken worden hier ook van gemaakt. Cortenstalen tuinhaarden zijn verder onverwoestbaar en zullen je vele avonden plezier geven als je gezellig bij het vuur zit met een wijntje.

Tuinhaard zwart gecoat

Tuinhaarden zwart gecoat zijn gemaakt van gewoon staal en later voorzien van een zwarte hittebestendige coating. Deze zwarte coating kan in het verloop van de tijd verkleuren en in de vuurzone kan door de hitte van het vuur de coating wat verdwijnen. Eventueel is dit met een spuitbus hittebestendige lak bij te werken. Al met al zijn deze zwarte tuinhaarden een lust voor het oog en geven je jarenlang plezier.

schanskorf tuinhaardTuinhaard schanskorf

Een tuinhaard schanskorf is verwerkt in een schanskorf muur. Deze schanskorfmuur is er in verschillende vormen. Een schanskorf is een stalen gegalvaniseerd raster wat gevuld wordt met natuursteen. Hierdoor krijg je een prachtige robuuste muur met hierin een tuinhaard verwerkt. De maatvoering van de muur is eventueel ook aan te passen zodat je een echte maatwerk tuinhaard in je tuin krijgt.

Liever meer natuurlijke materialen in je tuin?

Naast tuinhaarden bieden wij ook vuurschalen en vuurtafels aan. Een vuurtafel in bijvoorbeeld steigerhout is heeft een natuurlijk en warm uiterlijk. De vuurtafels zijn gemaakt van gebruikt of nieuw steigerhout en zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. De tafels ogen robuust en hebben een ingebouwde brander van RVS.