Top 7 houtkachels voor buiten | 2022 update

Na een lange werkdag is het natuurlijk heerlijk om te kunnen ontspannen met een drankje in je hand. Of je nu wat langer buiten wil blijven zitten op een warme zomerdag, of wanneer je juist in de herfst of lente in de tuin wil zitten, met een houtkachel kun je langer genieten van het buitenleven! Om je te helpen in het grote aanbod van houtkachels, hebben wij voor jou een top 7 samengesteld. Voor iedere prijsklasse en soort tuin, is er een perfecte houtkachel te vinden.

Houtkachel voor buiten 1: De Chacana houtkachel in het zwart

Chacana zwarte houtkachel voor buiten

Op nummer 1 van dit jaar staat de Chacana houtkachel in het zwart. Deze tijdloze zwarte houtkachel is 122 centimeter hoog en heeft een vierkant model. Het mooie aan deze houtkachel is dat hij een brede opening heeft, verdeeld over twee zijden. Hierdoor kun je vanuit diverse hoeken in de tuin het vuur goed zien branden.

Deze houtkachel is gemaakt van top-kwaliteit staal en is voorzien van een zwarte hittebestendige coating. Liever deze houtkachel in een grotere versie? Dan kun je kiezen voor de Chacana XL houtkachel in het zwart.

Shop hier de Chacana houtkachel in het zwart

Houtkachel voor buiten 2: De Tacora houtkachel

Tacora houtkachel zwart

Met het kleine regenkapje op de Tacora houtkachel wees je zeker dat ook tijdens een regenbui het vuur gezellig blijft branden. De Tacora houtkachel is een prachtige houtkachel die het beste tot zijn recht komt in de hoek van de tuin of het terras. Deze rechte, hoge houtkachel heeft net zoals de Chacana houtkachel een opening welke is verdeeld over twee zijden. De Tacora houtkachel heeft een hoogte van 150 centimeter en is verkrijgbaar in cortenstaal of in zwart gecoat staal.

Kies je voor de Tacora houtkachel in cortenstaal? Dan kun je het hele jaar door genieten van de warme kleuren van de houtkachel. Cortenstaal vormt namelijk in de loop van de tijd een roestbruine kleur. Het roest beschermt de houtkachel tegen verdere corrosie.

Liever een op-en-top moderne houtkachel in je tuin? Dan is de Tacora houtkachel in zwart gecoat staal wat voor jou! Deze houtkachel is voorzien van een hittebestendige coating. 

Houtkachel voor buiten 3: De Pular houtkachel XL

Deze robuuste houtkachel mag niet ontbreken in deze top 7; de Pular houtkachel XL. Met zijn brede formaat en grote opening waardoor je in 180° genieten van het zicht van het knisperende vuur, is het een waardevolle toevoeging voor in de tuin.

Daarnaast is de Pular houtkachel voorzien van een handige ruimte om hout in op te bergen. Hierdoor hoef je nooit ver te lopen om het gezellige vuur aan te houden. 

Deze houtkachel is net zoals de haarden hierboven verkrijgbaar in verschillende materiaalsoorten: de Pular houtkachel XL cortenstaal en de Pular houtkachel XL zwart gecoat staal.

Houtkachel voor buiten 4: Schanskorf houtkachel met barbecue

Schanskorf houtkachel met barbecue

Een van onze populaire houtkachels van dit jaar was de vrijstaande schanskorf houtkachel met BBQ optie. Deze schanskorf houtkachel heeft een ingebouwde barbecue en kun je vrijstaand in de tuin plaatsen, maar je kunt hem ook integreren in je erfafscheiding. De schanskorf houtkachels kun je zelf naar wens samenstellen; zo kun je kiezen uit 6 steensoorten, het toevoegen van een regenkapje, kachelpijp en meer. De schanskorf houtkachel met barbecue is verkrijgbaar vanaf €989.

Stel hier de schanskorf houtkachel met barbecue samen

Houtkachel voor buiten 5: Forno houtkachel rechthoekig

Forno houtkachel

Je houtkachel gebruiken als buitenkeuken, barbecue en ook nog eens genieten van de heerlijke warmte en gezelligheid? Dan is de houtkachel tafel bbq de geschikte houtkachel voor jou. Dankzij deze houtkachel maak je in een handomdraai een heerlijke maaltijd!

Shop hier de Forno rechthoekige houtkachel

Houtkachel voor buiten 6: De schanskorf doorkijk-houtkachel met houtopslag

Houtkachel doorkijkhaard schanskorf

Net zoals de eerder genoemde schanskorf houtkachel, kun je ook deze helemaal naar wens samenstellen. Bij deze doorkijk-houtkachel kun je ook kiezen voor de barbacue optie. Deze schanskorf houtkachel heeft een smalle, hoge houtopslag aan de zijkant welke open is aan twee zijden. De haard zelf is ook open aan twee zijden, waardoor je deze houtkachel prima kunt gebruiken als afscheiding tussen twee delen in je tuin. Let er wel op dat wanneer je de houtkachel eenmaal hebt gevuld met de stenen, je deze niet meer kunt verplaatsen. Bekijk dus goed waar je hem neer wil zetten!

Shop hier de schanskorf houtkachel met houtopslag

Houtkachel voor buiten 7: De Pincate houtkachel

Een houtkachel die meteen in het oog springt? Dat is de Pincate houtkachel 90x47x150 centimeter! Deze blikvanger is gemaakt van staal en voorzien van een hittebestendige coating. Liever deze grote tuinhaard ook kunnen gebruiken als barbecue? Dan kun je hem uitbreiden met een barbecue rooster.

Het lijkt misschien alsof deze grote robuuste houtkachel niet eenvoudig te verplaatsen is, maar niets is minder waar. Onder de Pincate houtkachel zitten wieltjes, zodat je hem in verschillende delen van de tuin kunt plaatsen en vanuit iedere hoek heerlijk kunt genieten van de warmte. 

Shop hier de Pincate houtkachel