Tafelhaard voor buiten kopen? Tafelhaarden voor in de tuin

Tafelhaard buiten

Stel je eens voor; je zit heerlijk in de tuin op een zwoele zomeravond. De vogels tjirpen in de verte en de zon schijnt nog net op je gezicht, voordat hij langzaam achter de horizon verdwijnt. Bij je loungeset staat je loungetafel met een ingebouwde tafelhaard. Het vlammenspel trekt je onverdeelde aandacht en je voelt de warmte hiervan op je huid.

Dit klinkt toch fantastisch? Realiseer deze droom voor jezelf en geniet ook langer van het buitenleven in de lente en zomer met een tafelhaard! Ben je handig? Bouw er dan eentje zelf of kies voor onze kant en klare tafelhaarden voor buiten, ook wel vuurtafels genoemd.

Bouw je eigen tafelhaard voor buiten

Indien je buiten al een mooie tafel in de tuin hebt staan, kun je hier zelf een tafelhaard in bouwen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een uitsparing te maken in je bestaande tafel. Hierin kun je de tafelhaard laten zakken en deze aansluiten op een propaangasfles.

De inbouw tafelhaarden voor buiten zijn verkrijgbaar van vier merken: Sparkly Fire, Enjoyfires, Cosi-fires en Happy Cocooning.

Sparkly Fire is het goedkoopste merk in onze collectie, maar doet qua kwaliteit zeker niet onder voor de andere merken. Deze inbouw tafelhaarden zijn perfect wanneer je een low-budget tafelhaard voor buiten wil maken. De Enjoyfires tafelhaarden hebben de meeste capaciteit en daardoor ook de hoogste en mooiste vlammen. Cosi-fires heeft als enige merk ook zwarte inbouw tafelhaarden voor buiten, waardoor je zelf een industriële vuurtafel kunt maken. De tafelhaarden van Happy Cocooning worden geleverd inclusief keramische stammetjes.

Bekijk hier alle inbouw tafelhaarden voor buiten

Alle tafelhaarden op propaangas zijn alleen geschikt voor buiten. Je kunt ze ook onder een overkapping gebruiken of bijvoorbeeld in een serre, zodat de warmte van de tafelhaard beter blijft hangen. Let op dat er altijd één volle zijde open is, zodat er een goede toevoer is van frisse lucht. 

Kant en klare tafelhaarden voor buiten

Kant en klare tafelhaard voor buiten

Gemak dient de mens; je kunt ook een kant en klare tafelhaard in je tuin plaatsen. De kant en klare tafelhaarden voor buiten, ook wel vuurtafels genoemd, zijn lage of hoge tafels met daarin een ingebouwde tafelhaard.

De kant en klare tafelhaarden zijn voorzien van een opbergbox voor de gasfles, zodat je deze netjes kunt opbergen. De drie bekendste merken waarvan je een kant en klare tafelhaard kunt kopen zijn: Enjoyfires, Cosi-Fires en Happy Cocooning. Alle drie de merken hebben gecertificeerde tafelhaarden, waardoor je deze veilig buiten kunt gebruiken!

Bekijk hier alle kant en klare tafelhaarden voor buiten

Kleine verplaatsbare tafelhaarden voor buiten en binnen

Naast de tafelhaarden op propaangas voor buiten, zijn er ook nog andere soorten tafelhaarden. Ze kleinere tafelhaarden zijn opzichzelfstaand. Dit betekent dat je ze niet hoeft in te bouwen in een andere tafel, maar je kunt ze gewoon verplaatsen. Zo kun je de tafelhaarden eenvoudig in de zomer buiten gebruiken en in de winter weer binnen plaatsen. Je kunt bij deze verplaatsbare tafelhaarden kiezen voor twee verschillende typen: tafelhaarden voor buiten en binnen die branden op bio-ethanol of op een gascartouche.

Tafelhaarden voor buiten en binnen die branden op bio-ethanol 

Tafelhaard buiten op bio-ethanolBio-ethanol is een goedkope, schone brandstof wat veel wordt gebruikt in sfeerelementen. De bio-ethanol tafelhaarden geven nagenoeg geen warmte af, maar zorgen wel voor veel sfeer in de tuin of in huis. Deze kleine tafelhaardjes zijn licht van gewicht, leuk om te geven als cadeau (of natuurlijk om zelf te houden) en kun je eenvoudig meenemen.

Wanneer je een bio-ethanol tafelhaard buiten gebruikt, let er dan op dat het niet te hard waait. Wanneer er veel wind staat kan de vlam in de brander slaan, waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan. Een bio-ethanol tafelhaard kun je zonder problemen in huis gebruiken. Het enige wat je moet doen is een raam op een kier opzetten. Zo heb je altijd voldoende frisse lucht in huis!

Tafelhaarden voor buiten en binnen die branden op een gascartouche

Cosiscoop tafelhaard buiten en binnenNaast de bio-ethanol tafelhaarden zijn er ook nog tafelhaarden die branden op een gascartouche. Deze vind je online veel onder de naam 'Cosiscoop'. Deze kleine tafelhaarden op gas zijn verkrijgbaar in veel verschillende modellen en kun je zowel buiten als binnen gebruiken. Wanneer je de tafelhaard binnen gebruikt, dient de ruimte groter te zijn dan 30 m3 en een raam moet open staan op een kiertje. Buiten kun je de tafelhaard zonder zorgen gebruiken, mits het niet regent!