Tafelbranders voor buiten | Ontdek ze allemaal!

Tafelbrander gas

Zie je het al voor je: op een zwoele zomeravond heerlijk buiten zitten, een verkoelend drankje in je hand én een gezellig vuurtje op tafel. Haal dit gevoel naar je eigen tuin met een tafelbrander! Tafelbranders zijn er in verschillende modellen en kunnen branden op verschillende brandstoffen. Hieronder vertellen wij je graag meer over de verschillende tafelbranders!

Tafelbrander op gas voor buiten

Laten we beginnen met de tafelbrander op gas! Een tafelbrander op gas wordt ook wel een ‘inbouwbrander’ of ‘gasbrander’ genoemd. Een tafelbrander op gas is een vierkante of rechthoekige RVS gasbrander. Aan deze gasbrander zit een gasslang vast, welke je kunt aansluiten op een propaangasfles. Door middel van de regelknop die aan de tafelbrander vast zit, kun je de hoogte van de vlammen instellen.

Een tafelbrander op gas dien je in een tafel in te bouwen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is een uitsparing te maken in een tafel en de tafelbrander hier in te laten zakken. Dit zie je ook op de foto bovenaan de pagina.

Tafelbranders op gas zijn van verschillende merken te verkrijgen. De bekendste merken die verkrijgbaar zijn: Enjoyfires, Sparkly Fire, Cosi-fires en Happy Cocooning. Deze merken zijn allen CE-gecertificeerd en de branders zijn uitvoerig getest door instanties zoals KIWA. Hieronder zie je de verschillende merken tafelbranders voor buiten:

Een tafelbrander op gas heeft vele voordelen. Zo ontstaat er geen rookvorming, roetvorming of vonken. Daarnaast komt er ook een aangename warmte van de tafelbrander af, waardoor het mogelijk wordt om aangenaam tot de laatste avonduurtjes buiten te blijven zitten. Een tafelbrander op gas kun je alleen buiten gebruiken, dus niet in huis. Het is wel mogelijk om een tafelbrander op gas onder een overkapping te gebruiken, als er minimaal één zijde volledig open is.

Bekijk de tafelbranders op gas

Tafelbrander bio ethanol binnen & buiten

Een tafelbrander bio ethanol is verkrijgbaar in verschillende modellen. Zo zijn er, net zoals bij de tafelbranders op gas, modellen verkrijgbaar die je in een bestaande tafel kunt plaatsen. Naast deze ‘inbouwbranders’ zijn er ook losstaande tafelbranders op bio ethanol. Deze tafelbranders kun je eenvoudig op tafel zetten en weer verzetten. Deze tafelbranders worden ook wel ‘tafelhaardjes’ genoemd.

De tafelbranders van bio ethanol kun je zowel binnen als buiten neerzetten. Deze kleine tafelbrandertjes zijn eenvoudig te verplaatsen en voorzien van glasplaatjes rondom het brandertje. Bio ethanol is een schone, goedkope en duurzame brandstof. Bij de verbranding komt geen rook of roet vrij. Je kunt het ook vergelijken met het aansteken van een kaars. Je kunt een bio ethanol tafelbrander dan ook prima in binnen gebruiken. Om een tafelbrander bio ethanol buiten te gebruiken, moet het windstil zijn. Hieronder zie je de populairste bio ethanol tafelbranders van dit moment!

Bekijk de tafelbranders bio ethanol