Pelletkorrels: ook te gebruiken in je tuinkachel!

Daar zit je dan: in je tuin bij een knisperend vuurtje, te genieten van de koudere maar gezellige avondjes die het najaar met zich meebrengt. Denk aan Sint-Maarten, Sinterklaas en natuurlijk Kerst! Je vult je tuinkachel nog even aan met wat extra hout, zodat je de avond wel door komt. Maar wist je dat je ook pelletkorrels in je tuinkachel kunt gebruiken? Een veel goedkopere oplossing dan blokken hout. Op deze pagina vertellen we je meer over pelletkorrels en waarom je deze zou moeten gebruiken.

Voordelen pelletkorrels

Er zitten verschillende voordelen aan het gebruiken van pelletkorrels:

  • Pelletkorrels zijn voordeliger dan brandhout. Bij sommige aanbieders betaal je €4,95 voor een zak van 14 kg. Hier kun je 14 uur mee doen!
  • Pelletkorrels zijn een goed voorbeeld van CO2-neutraal verwarmen
  • Zeer efficiënte verbranding en dus weinig asresten en rookvorming
  • Je hoeft geen hout te hakken of te kopen
  • Op een energiezuinige manier profiteren van een gezellige kachel
  • Je vult de haard eenvoudig met bijvoorbeeld een schepje
  • Het gebruik van een pelletkorf maakt ingebruikname nog makkelijker

Gebruik van een pelletkorf

Op verschillende websites kun je ook een pelletkorf aanschaffen. Dit is een korf/mandje die je vult met pelletkorrels en eenvoudig in de tuinkachel plaatst. De pelletkorrels krijgen voldoende zuurstof door de constructie en vorm van het mandje. Pelletkorrels leveren voldoende verwarming en beperken de uitstoot van fijnstof met 80% in vergelijking met brandhout.

Natuurlijk brengt hout wel de gezellige sfeer met zich mee, die pelletkorrels niet hebben. Het traditionele haardvuur is voor veel mensen natuurlijk een argument om brandhout te blijven gebruiken. Maar aangezien alles tegenwoordig duurzamer wordt, Nederland over een aantal jaren van het gas af is en ga zo maar door, zijn een pelletkachel en pelletkorrels een goede uitkomst. In de aanschaf goedkoop, duurzaam en makkelijke ingebruikname.