Kun je een tafel gashaard buiten of binnen gebruiken?

Tafel gashaard voor buiten

Een tafel gashaard, ook wel vuurtafel genoemd, is een loungetafel of dinertafel met een ingebouwde gashaard. Deze gashaard sluit je vervolgens aan op een propaangasfles. Een tafel gashaard zorgt niet alleen voor heerlijke warmte, maar het geeft ook nog eens veel sfeer aan je tuin of huis. Een tafel gashaard kun je niet standaard binnen gebruiken. Hoe dat precies zit, welke tafel gashaarden er allemaal zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf lees je hieronder.

Een tafel gashaard buiten gebruiken

Een tafel gashaard kun je standaard alleen buiten gebruiken. Dit komt omdat bij de verbranding van gas i.c.m. niet voldoende zuurstof CO2 wordt gevormd. CO2 is geurloos en giftig. Bij het gebruik van een gashaard is het daarom ontzettend belangrijk dat er een goede toevoer van voldoende zuurstof is!

Een tafel gashaard kun je wel onder een overkapping gebruiken of in een serre, mits één zijde volledig open is. Door de tafel gashaard onder een overkapping te plaatsen blijft de warmte langer hangen, waardoor je langer kunt genieten van het buitenleven.

Bekijk hier de tafel gashaarden voor buiten

Een tafel gashaard binnen gebruiken

Wil je toch je tafel gashaard na het zomerseizoen binnen plaatsen? Dan is dat ook mogelijk indien je de gasbrander vervangt door een bio-ethanol brander. De Enjoyfires vuurtafels hebben een vierkante of rechthoekige gasbrander. Deze kun je vervangen door passende Enjoyfires bio-ethanol brander.

Bio-ethanol is een schone brandstof. Bij de verbranding van bio-ethanol komt vrijwel geen geur vrij. Daarnaast is er ook geen rookontwikkeling of roetvorming. Je kunt een bio-ethanol brander dus prima in huis gebruiken. Voor de toevoer van voldoende frisse lucht dien je wel even een raampje open te zetten. Op deze manier kun je de tafel gashaard omtoveren tot een binnenhaard!

Een gashaard tafel maak je eenvoudig zelf! Hoe begin je?

Een gashaard tafel kun je ook eenvoudig zelf maken, maar waar begin je? Als eerste met de juiste gashaard (of bio-ethanol haard). In onze collectie hebben we vier verschillende merken gashaarden: Enjoyfires, Sparkly Fire, Cosi-fires en Happy Cocooning. Qua kwaliteit zijn de gashaarden om in te bouwen vergelijkbaar. De Enjoyfires inbouw gashaarden hebben het meeste vermogen. Hierdoor kunnen de vlammen hoger worden ingesteld, wat onze klanten vaak beschouwen als mooier. De Sparkly Fire inbouw gashaarden hebben de beste prijs-kwaliteit verhouding. Deze budgetbranders zijn perfect wanneer je voor het eerst een gashaard tafel gaat maken.

Bekijk hier alle gasbranders inbouw

Nadat je de perfecte gashaard voor je tafel hebt uitgezocht, is het natuurlijk goed om naar de tafel te kijken. Je kunt in een bestaande tuintafel een uitsparing maken, waarin de gashaard precies past. Kies je voor een gashaard van 40x40 centimeter? Dan dient de uitsparing 36x36 centimeter te zijn. Doordat de uitsparing kleiner is valt de gasbrander mooi met de rand op de tafel. De rest van de gashaard valt dan onder de tafel.