Hoeveel warmte geeft een vuurtafel?

Ook in het najaar en de winter lekker buiten genieten in je tuin? Dan is een beetje extra warmte geen gek idee! Er zijn verschillende soorten vuur elementen die warmte afgeven. Denk aan tuinhaarden, vuurschalen en vuurtafels. Bij tuinhaarden en vuurschalen creëer je warmte m.b.v. hout of pellets. Bij vuurtafels maak je gebruik van een gasfles of aardgasaansluiting. Maar hoeveel warmte geeft zo’n vuurtafel nu echt af? Op deze pagina vertellen we je meer over de vuurtafels en de warmte hiervan.

Vuurtafel op gas

In ons assortiment vind je verschillende soorten vuurtafels op gas. Vuurtafels op gas worden gezien als een verwarmingselement en geven een aangename warmte, zodat je ook in het najaar en de winter lekker buiten in je tuin kunt zitten. De hoeveelheid kW die de vuurtafels afgeven, verschilt per vuurtafel. Hoe hoger het kW, hoe meer warmte. Bij een hoger kW krijg je namelijk hogere vlammen en geeft de vuurtafel dus meer warmte af. Onze Enjoyfires Ambiance vuurtafel heeft zelfs een kW van 16,5! Zo zit je er, ook in het najaar en de winter, lekker warmpjes bij!

Vuurtafel bio ethanol

Vuurtafels op gas kun je niet binnenshuis gebruiken. Daarvoor is een andere oplossing: bio ethanol! Maar hoeveel warmte geeft een vuurtafel met bio ethanol af? De warmte is niet te vergelijken met een vuurtafel op gas, dus geen verwarmingselement. Een vuurtafel met bio ethanol zal ook geen hele ruimte verwarmen, maar geeft wel genoeg warmte af als je rondom de vuurtafel zit. Voor onze Enjoyfires Ambiance vuurtafel is ook een bio ethanol brander beschikbaar. Zo kun je dus de inbouwbrander op gas verwisselen met de bio ethanol brander en kun je de vuurtafel binnen en buiten gebruiken!

In ons assortiment vind je veel verschillende soorten en kleuren vuurtafels. Onze favoriet is de Enjoyfires Ambiance vuurtafel! Deze vuurtafels hebben een kW van 16,5 en zijn leverbaar in verschillende kleursamenstellingen. De vuurtafels van Cosi-fires hebben een kW van 9, dus hierbij heb je minder hoge vlammen. Daarnaast bieden zij wel vuurtafels aan met marmeren tafelbladen, bartafels en gaslantaarns. Gaat je keuze meer uit naar betonnen vuurtafels? Kies dan voor de vuurtafels van Elementi. Prachtige vuurtafels in verschillende structuren en soms zelfs met bijpassende zitjes!

 

Bekijk hier ons assortiment vuurtafels