Hoe werkt een vuurtafel?

Hoe werkt een vuurtafel?

Nu we met z’n alle steeds meer vakantie vieren in eigen tuin, wil je hier natuurlijk zo comfortabel mogelijk de tijd in door brengen. Een waardevolle toevoeging aan de tuin is de vuurtafel. Maar wat is een vuurtafel, hoe werkt een vuurtafel, wat zijn de voordelen van een vuurtafel en hoe veilig is het? Als vuurtafel-experts vertellen wij je hier graag meer over!

Wat is een vuurtafel?

Wat is een vuurtafel?

Om met de belangrijkste vraag te beginnen, wat is nu precies een vuurtafel? Een vuurtafel is vaak een (lage salon)tafel voor in de tuin, waar een gasbrander is ingebouwd. Een vuurtafel kan een alternatief zijn voor een terrasverwarmer. Het geeft namelijk voelbare warmte af. Op de afbeelding hiernaast zie je een vuurtafel.

In het tafelblad van de vuurtafel kan een ingebouwde gasbrander zitten in allerlei vormen en maten. Zo zijn er vuurtafels met een vierkante gasbrander, maar ook vuurtafels met ronde of rechthoekige gasbranders.

Op de gasbrander in de vuurtafel liggen lavastenen en er kunnen keramische stammetjes op worden geplaatst. Het geheel maakt een vuurtafel een sfeervolle toevoeging voor in je tuin!

Bekijk hier alle vuurtafels

Hoe werkt een vuurtafel?

Hoe werkt een vuurtafel nu precies? Aan de ingebouwde gasbrander zit een gasslang vast. Aan deze gasslang kun je een propaangasfles aansluiten. In bijna alle vuurtafels zit een ingebouwde gasbox, waarin je een 5kg propaangasfles kunt plaatsen. Zo staat hij niet in het zicht en kun je bijvoorbeeld ook niet struikelen over de gasslang.

Aan de onderkant/zijkant van de ingebouwde gasbrander zit een regelknop. Door aan de regelknop te draaien kun je de hoogte van de vlammen instellen. Hoe hoger de vlammen, hoe hoger het verbruik uiteindelijk zal zijn. Op een volle gasfles kun je ongeveer 8 tot 12 uur genieten van een prachtig vlammenspel.

De voordelen van een vuurtafel

Het fijne van een vuurtafel is dat je ook van de vlammen kunt genieten voor een kortere tijd. Bij een houtkachel duurt het even voordat het hout goed brandt en kun je het niet zomaar doven. Bij een vuurtafel kan dit wel! Daarnaast heeft een vuurtafel nog andere voordelen, zoals:

  • Op een veilige en verantwoorde manier genieten van het vlammenspel
  • Geen onaangename geurtjes die vrijkomen
  • De hoogte instellen van de vlammen en de algemene bediening is eenvoudig
  • Geen last van rook
  • Een vuurtafel hoef je niet schoon te maken

De veiligheid van een vuurtafel

Alle vuurtafels van Designtuinhaarden.nl zijn voorzien van een CE-markering. De vuurtafels voldoen aan alle eisen op het gebied van veiligheid en milieu. Om zelf een extra veilige omgeving te creëren, kun je een glasset rondom de gasbrander plaatsen. Let hierbij wel op dat het glas warm kan worden.

Een groot assortiment in vuurtafels

Nu je weet hoe een vuurtafel werkt, is het tijd om rond te kijken! Een vuurtafel is een investering en er hangt wel een prijskaartje aan. De gemiddelde vuurtafel begint vanaf €600. In onze collectie vind je van verschillende merken vuurtafels, zoals Enjoyfires, Cosi-fires en Happy Cocooning.

Vuurtafel - hoe werkt het

Naast de kant en klare vuurtafels kun je er ook voor kiezen om zelf een vuurtafel maken. Gebruik hiervoor een inbouwbrander. Een inbouwbrander kun je in een huidige tuintafel inbouwen, of je maakt een complete tafel vanaf scratch!

Bekijk hier alle vuurtafels