Welke gaskachels voor buiten heb jij nodig? Ontdek het hier!

Gaskachel buiten

Zomeravonden - of juist winteravonden - gezellig en knus buiten doorbrengen? Met een gaskachel kun je het buitenseizoen verlengen en hoef je niet direct naar binnen wanneer de temperatuur begint te dalen. Maar, welke gaskachel voor buiten past nu precies bij jouw wensen en tuin? Om je wegwijs te maken in het grote en gevarieerde aanbod van gaskachels voor buiten, hebben wij een handig overzicht gemaakt. Lees onze handige tips, weet waar je op moet letten en bekijk onze top 3 gaskachels.

Welke soorten gaskachels voor buiten zijn er?

We zien dat veel mensen zoeken naar 'vuurtafels' wanneer ze Googlen naar gaskachels buiten. Een vuurtafel is een tuintafel / salontafel met daarin een ingebouwde gashaard. Aan die ingebouwde gashaard kun je een propaangasfles aansluiten. Vervolgens draai je de gashaard open en kun je genieten van een gezellig en knus vuurtje wat ook nog eens warmte afgeeft.

De veiligheid van gaskachels voor buiten

Het eerste en misschien wel het belangrijkste punt waar je op moet letten bij het gebruik van een gaskachel voor buiten: de veiligheid. De gaskachels - vuurtafels - kun je namelijk niet binnen plaatsen. Dit komt omdat er een grote toevoer van frisse lucht/zuurstof nodig is, anders kan dit zorgen voor gevaarlijke situaties.

Onze gaskachels zijn alleen geschikt voor buitengebruik. Buiten is er namelijk genoeg frisse lucht aanwezig. Ook kun je onze gaskachels onder een overkapping of in een serre plaatsen, maar dan dienen deze wel aan minimaal 1 zijde helemaal open te zijn.

De voordelen van een gaskachel in de tuin

Een gaskachel buiten geeft niet alleen je tuin een chique en luxe uitstraling, er zijn natuurlijk nog veel meer voordelen te ontdekken! 

  • Een gaskachel buiten zet je in een vingerknip aan! Het enige wat je hoeft te doen is het gas open te draaien en het vuur te ontsteken d.m.v. de elektrische ontsteker. Voilà, je hoeft verder niets meer te doen, behalve genieten. Je zet de gaskachel overigens net zo snel weer uit. Je hoeft niet minuten te wachten tot het vuur gedoofd is.
  • Bij een houtkachel kunnen de buren overlast ervaren door de rookvorming en de geur. Bij een gaskachel is dit allemaal niet aan de orde. De verbranding van het gas is geur- en rookloos.
  • Een gaskachel is verkrijgbaar in veel verschillende maten en modellen. Zo is het perfecte model te vinden voor bij je loungeset, maar ook als eettafel.

Tips voor het uitzoeken van dé perfecte gaskachel voor buiten

  • Hoeveel warmte moet van de gaskachel afkomen? Een gaskachel buiten verwarmt niet zoveel als bijvoorbeeld een infrarood heater. Het zorgt echter wel voor veel meer sfeer en gezelligheid. Wanneer je een gaskachel onder een overkapping plaatst zal de warmte ook beter blijven hangen. De Enjoyfires gaskachels hebben het meeste vermogen, namelijk 16 kW.
  • Waar komt de gaskachel buiten te staan? Blijft hij droog staan (onder een overkapping) of staat hij elders in de tuin? De aluminium gaskachels kun je namelijk afdekken met een PVC beschermhoes. Bij de gaskachels met teakhout is dat niet mogelijk. Het vocht tussen de beschermhoes en het tafelblad kan namelijk zorgen voor schimmelvorming op het tafelblad.
  • Kies de stijl die bij jouw tuin past! Ga je voor modern aluminium, robuust cortenstaal of voor landelijk hout? De collectie gaskachels is ontzettend groot en divers, dus voor ieders wat wils.
  • Wat is je budget? Een gaskachel kopen is niet zo maar wat. Het is namelijk een flinke investering. Wil je liever wat minder geld uitgeven maar wel genieten van de gezelligheid, warmte en sfeer van een gaskachel? Maak er dan eentje zelf! Met een inbouwbrander kun je namelijk redelijk low-budget zelf een gaskachel maken. Je hoeft enkel een uitsparing te maken in een bestaande tuintafel en daarin de inbouwbrander te plaatsen. Voilà, je hebt ook een gaskachel gemaakt.
  • Bespaar geld, zoek een gaskachel met korting. In onze 'Vuurtafel outlet' hebben we alle gaskachels met hoge kortingen op een rij gezet. Hier zitten ook een hoop nieuwe modellen tussen, dus sla snel je slag.

Bekijk hier alle gaskachels