De voordelen en nadelen van een bio-ethanol haard

Bio-ethanol haarden worden steeds populairder, zeker in nieuwbouwhuizen. Veelal is hier geen aansluiting om bijvoorbeeld een houtkachel op aan te sluiten. Bij een bio-ethanol haard is dit niet nodig, waardoor je hem eenvoudig in je huis kunt plaatsen. Indien je bezig bent met het oriënteren tussen de verschillende soorten (bio-ethanol) haarden, is het fijn om duidelijk de voordelen en aandelen op een rijtje te zetten. Wij helpen jou daar graag bij!

De voordelen van een bio-ethanol haard

1. Veel sfeer in huis zonder grote aanpassingen

Een bio-ethanol haard in huis zorgt voor veel sfeer, zonder dat je hiervoor grote aanpassingen hoeft te doen. Zo zijn er diverse tafelhaarden welke je op iedere tafel of kast kunt zetten. Daarnaast zijn er ook moderne wandhaarden welke je zonder installatiemonteur zelf tegen de muur kunt bevestigen. Het is daarmee mogelijk om overal, zelfs in de slaapkamer of je kantoor, een sfeervolle ruimte creëren. 

2. Schone en goedkope brandstof

Bio-ethanol is een zogeheten schone brandstof. Bij de verbranding van bio-ethanol komen er geen schadelijke gassen, roet of andere stoffen vrij. Daarnaast komen er vrijwel geen geuren vrij.

Het is relatief goedkoop om je bio-ethanol haard aan te houden. Zo kun je al 12 literflessen bio-ethanol aanschaffen voor maar €4,58 per stuk!

3. Bio-ethanol haarden zijn eenvoudig in gebruik

Bio-ethanol haarden zijn ontzettend eenvoudig in gebruik. Het enige wat je hoeft te doen is de brander vullen met bio-ethanol. Dit kun je daarna met een lange aansteker (!) aansteken. Binnen enkele seconden zie je de eerste vlammen. Wanneer het vuur wat langer brandt, zullen de vlammen beter zichtbaar zijn.

4. Kies voor een veilige bio-ethanol haard

Al onze bio-ethanol haarden zijn voorzien van een CE-markering. Hierdoor voldoen ze aan de Nederlandse regel- en wetgeving op het gebied van veiligheid en milieu. Zorg ervoor dat je er veilig en verantwoord mee om gaat.

5. Een bio-ethanol haard is een goedkoop alternatief

Een bio-ethanol haard is een stuk goedkoper dan een kachel of gashaard. Zo shop je al voor €119,95 een veilige bio-ethanol haard.

6. Een bio-ethanol haard kun je ook zelf maken

Ben je handig en creatief? Dan kun je met een bio-ethanol brander zelf eenvoudig een bio-ethanol haard maken! De bio-ethanol branders zijn al verkrijgbaar vanaf €19,95 en in verschillende modellen en maten. 

Bekijk onze bio-ethanol branders en haarden

De nadelen van een bio-ethanol haard

1. Minder warmte dan een houtkachel

Met een houtkachel kun je eenvoudig een huis verwarmen, zeker in de winter. Met een bio-ethanol haard is dit niet mogelijk. Een bio-ethanol haard geeft hiervoor niet voldoende warmte af. Een bio-ethanol haard geeft ongeveer 2-4 kW warmte af, wat je kunt vergelijken met een verwarming.

2. Een raam open hebben staan voor frisse lucht

Heb je een bio-ethanol haard in huis? Dan is het raadzaam om altijd een raam open te hebben staan. Het raam hoeft niet wagenwijd open te staan, maar de bio-ethanol brander of haard consumeert zuurstof, waardoor een toevoer van frisse lucht belangrijk is.

3. Een bio-ethanol haard kan gevaarlijk zijn

Een bio-ethanol haard kan gevaarlijk zijn. Het wordt immers erg warm en je kunt jezelf daaraan branden. Is de haard uit omdat de bio-ethanol opgebrand is? Wacht dan minstens 30 minuten voordat je hem bijvult! Het kan namelijk lijken alsof de haard uit is, maar dit hoeft niet zo te zijn.