De voordelen en nadelen van een bio-ethanol haard

Bio-ethanol haard

Bio-ethanol haarden worden steeds populairder, zeker in nieuwbouwhuizen. Veelal is hier geen aansluiting aanwezig om bijvoorbeeld een houtkachel op aan te sluiten. Bij een bio-ethanol haard is dit ook helemaal niet nodig, waardoor je hem eenvoudig in je huis kunt plaatsen zonder grote aanpassingen. Indien je bezig bent met het oriënteren tussen de verschillende soorten (bio-ethanol) haarden, is het fijn om duidelijk de voordelen en nadelen op een rijtje te zetten. Wij helpen jou daar graag bij!

Bekijk onze bio-ethanol branders en haarden

De voordelen van een bio-ethanol haard

1. Veel sfeer in huis zonder grote aanpassingen

Een bio-ethanol haard in huis zorgt voor veel sfeer, zonder dat je hiervoor grote aanpassingen hoeft te doen. Zo zijn er diverse tafelhaarden welke je op iedere tafel of kast kunt zetten. Daarnaast zijn er ook moderne wandhaarden welke je zonder installatiemonteur zelf tegen de muur kunt bevestigen. Het is daarmee mogelijk om overal, zelfs in de slaapkamer of je kantoor, een sfeervolle ruimte creëren. Zet wel tijdens het gebruik van een bio-ethanol haard een raam op een kiertje open. Zo is er altijd voldoende frisse lucht aanwezig.

Je hebt dus met een bio-ethanol haard een haard zonder afvoer.

2. Schone en goedkope brandstof

Bio-ethanol is niet alleen een duurzamere keuze, maar ook een schonere. Dit betekent dat je woning gevrijwaard blijft van rook en as. De afwezigheid van schadelijke uitstoot maakt het een eco-vriendelijke keuze voor zowel je huis als het milieu. Bovendien zijn er geen geuren die de sfeer kunnen verstoren. En dankzij de betaalbare prijzen van bio-ethanol, wordt sfeer creëren ook nog eens vriendelijk voor je portemonnee.

Het is relatief goedkoop om je bio-ethanol haard aan te houden. Zo kun je al 12 literflessen bio-ethanol aanschaffen voor maar €4,58 per stuk!

3. Bio-ethanol haarden zijn eenvoudig in gebruik

Bio-ethanol haarden zijn ontzettend eenvoudig in gebruik. Het enige wat je hoeft te doen is de brander vullen met bio-ethanol. Dit kun je daarna met een lange aansteker (!) aansteken. Binnen enkele seconden zie je de eerste vlammen. Wanneer het vuur wat langer brandt, zullen de vlammen beter zichtbaar zijn. Dit duurt ongeveer +/- 15 minuten.

4. Kies voor een veilige bio-ethanol haard

Veiligheid staat bij ons voorop. We begrijpen dat je zorgeloos wilt genieten. Dankzij de CE-markering weet je zeker dat elke haard voldoet aan de strengste eisen. Volg altijd de instructies op en gebruik de haard verantwoordelijk, en dan heb je een veilige, sfeervolle bron van warmte.

5. Een bio-ethanol haard is een goedkoop alternatief

De aanschaf van een bio-ethanol haard is een stuk goedkoper dan een houtkachel of gashaard. Zo shop je al voor €39,95 een veilige bio-ethanol haard.

6. Een bio-ethanol haard kun je ook zelf maken

Voor de doe-het-zelvers onder ons biedt de bio-ethanol haard een unieke kans om zelf een haard te ontwerpen. Door de diverse beschikbare branders kun je je creativiteit de vrije loop laten. Of je nu kiest voor een minimalistische look of een meer traditioneel design, de mogelijkheden zijn eindeloos!

De bio-ethanol branders zijn al verkrijgbaar vanaf €19,95 en in verschillende modellen en maten. 

Bio-ethanol haard voordelen en nadelen

De nadelen van een bio-ethanol haard

Ieder voordeel heeft zijn nadeel, zo ook bio-ethanol haarden. Welke nadelen een bio-ethanol haard heeft lees je hieronder.

1. Een bio-ethanol haard geeft minder warmte dan een houtkachel

Met een houtkachel kun je eenvoudig een woonkamer of zelfs een heel huis verwarmen, zeker in de winter. Met een bio-ethanol haard is dit niet mogelijk. Een bio-ethanol haard geeft hiervoor niet voldoende warmte af. Een bio-ethanol haard geeft ongeveer 2-4 kW warmte af, wat je kunt vergelijken met een kleine verwarming. Een bio-ethanol haard kun je meer zien als een sfeerelement.

2. Een raam open hebben staan voor frisse lucht

Heb je een bio-ethanol haard in huis? Dan is het raadzaam om altijd een raam open te hebben staan. Het raam hoeft niet wagenwijd open te staan. Een kier is namelijk ook voldoende. De bio-ethanol brander of haard consumeert zuurstof, waardoor een toevoer van frisse lucht belangrijk is.

3. Een bio-ethanol haard kan gevaarlijk zijn

Een bio-ethanol haard kan gevaarlijk zijn. Het wordt immers erg warm en je kunt jezelf daaraan branden. Is de haard uit omdat de bio-ethanol opgebrand is? Wacht dan minstens 30 minuten voordat je hem bijvult! Het kan namelijk lijken alsof de haard uit is, maar dit hoeft niet zo te zijn. Overigens dien je met alle soorten haarden verantwoord om te gaan.

Shop jouw bio-ethanol haard voordelig online!

Een bio-ethanol kun je ook voordelig online shoppen. Zo vind je in de collectie van Designtuinhaarden steeds meer verschillende bio-ethanol haarden. Inmiddels hebben we al een grote collectie bio-ethanol tafelhaarden, wandhaarden en losstaande modellen. Alle bio-ethanol haarden kun je veilig binnen gebruiken, maar ook buiten (mits het weer het toelaat). 

Bio-ethanol haard

Alle bio-ethanol haarden in onze collectie zijn voorzien van een CE-certificering. Ze voldoen daarmee aan de strenge Nederlandse wet- en regelgeving! Je bio-ethanol haard eerst zien voordat je hem betaald? Kies dan voor achteraf betalen met Klarna. Je bestelling is daarnaast gratis verzekerd tot €100 met Trusted Shops.

Bekijk alle bio-ethanol branders en haarden