Buiten koken op hout en gas; ontdek hier alles voor je tuin!

Buiten koken op hout of gas

Buiten koken wordt steeds populairder, zeker in de warmere maanden van het jaar. Je kunt buiten koken op veel verschillende manieren en je kunt je 'buitenkeuken' zo professioneel maken als dat je zelf wilt. Wil je graag buiten koken op hout? Kies dan voor een vuurschaal met bbq mogelijkheid of multifunctionele tuinhaard. Liever buiten koken op gas? Dan kan een gasbarbecue of gashaard de uitkomst bieden! Ontdek hieronder alle mogelijkheden en ontdek welke manier van buiten koken bij jou past!

Ook buiten koken? Ontdek ons assortiment hier

Liever buiten koken op gas of op hout?

Om een goede keuze te maken in de manier van buiten koken, kun je jezelf eerst de vraag stellen op welke brandstof je het eten wil bereiden. Buiten koken op hout gaat gepaard met een iets langere voorbereidingstijd. Het duurt immers even voordat het hout goed brandt. Buiten koken op gas staat meer voor gemak, je draait het gas open en je bent al snel klaar om aan de slag te gaan!

Voor welke van deze twee manieren van buiten koken je voorkeur uitgaat, hangt helemaal af van je persoonlijke smaak.

Koken op een vuurschaal of tuinhaard

Buiten koken op hout geeft meer een barbecuegevoel en het eten smaakt ook daadwerkelijk anders. Wil je graag buiten koken op hout? Kies dan voor een vuurschaal of buitenhaard met grillrooster.

Een vuurschaal is een van de goedkoopste oplossingen om te beginnen met buiten koken. In onze collectie vind je verschillende vuurschalen met grillring en grillrooster. Zo kun je overdag genieten van het prachtige vlammenspel en rond etenstijd wat vlees en groenten braden. De complete vuurschaal setten met kookaccessoires zijn verkrijgbaar vanaf €99. Bij de ronde bbq-vuurschalen van Enjoyfires (t/m Ø70 cm) is het mogelijk om deze op de Enjoyfires houtopslag te plaatsen. Hierdoor staat de vuurschaal wat hoger van de grond, waardoor het kokkerellen een stuk makkelijker wordt.

Forno buitenkeuken, lijkt op de Ofyr

Naast de vuurschalen zijn er ook buitenhaarden die je kunt gebruiken als barbecue. Dit zijn grotere haarden, zoals de schanskorfhaarden, waarin je een grillrooster kunt hangen. Ook Forno heeft nieuwe cortenstaal buitenhaarden die je kunt gebruiken als barbecue. Deze buitenhaarden lijken op de bekende Ofyr barbecues. De barbecue buitenhaarden zijn verkrijgbaar vanaf €669.

Koken met een gastoestel

Buiten koken op gas wint ook steeds meer terrein aan populariteit. Het is ontzettend gemakkelijk en de kooktoestellen zien er steeds professioneler uit. Je sluit een gasfles aan, plaatst deze in een gas-barbecue en klaar is kees! Gas barbecues zijn een stuk duurder dan meer traditionele manieren van buiten koken op hout.

Ontwerp je eigen buitenkeuken

Wil je een unieke eigen buitenkeuken die helemaal aansluit bij jouw wensen en je tuin? Bekijk hiervoor het modulaire buitenkeukensysteem van OneQ. OneQ heeft diverse onderdelen waarmee je zelf een buitenkeuken kunt installeren en ontwerpen.

OneQ buitenkeuken; stel je eigen buitenkeuken samen

Kies als basis voor de OneQ gasbarbecue of houtskoolbarbecue. Deze kun je inbouwen in een van de onderstellen (legs) of in een bestaande tuintafel. Afhankelijk van de accessoires kun je jouw buitenkeuken zo professioneel en groot maken als je zelf wilt. Zo zijn er diverse grillroosters, wasbakken, snijplanken en andere kookaccessoires verkrijgbaar.