Bio ethanol tafelhaard: sfeervol vuur voor in huis

Heb jij de bio ethanol tafelhaard al in een woonprogramma voorbij zien komen? Bio ethanol tafelhaarden zijn echte sfeermakers en perfect voor de koude dagen die voor de deur staan. Maar wat is een bio ethanol tafelhaard, welke modellen zijn er en wat kan je er allemaal mee? Wij leggen je het hier allemaal uit!

Bekijk hier alle bio ethanol tafelhaarden

Wat is een bio ethanol tafelhaard?

Een bio ethanol tafelhaard is een klein haardje wat je los op een tafel kunt zetten. In de bio ethanol tafelhaard zit een brander, welke je vult met bio ethanol. Wanneer de brander gevuld is, steek je met een lange aansteker de bio ethanol aan. Na ongeveer 10-15 minuten zijn de vlammen warm genoeg en kun je genieten van het prachtige vlammenspel! 

Kan je een bio ethanol tafelhaard binnen gebruiken?

Ja! Het voordeel van een bio ethanol tafelhaard is dat je hem in huis kunt gebruiken. Dit is mogelijk omdat er bij de verbranding van bio ethanol geen roet of as wordt uitgestoten. De verbranding van bio ethanol is vergelijkbaar met dat van een kaars en wordt gezien als schoon. Ondanks dat het een schone brandstof is, raden wij ten alle tijden aan dat er een goede toevoer is van frisse lucht bij het gebruik van een bio ethanol (tafel)haard.

Een bio ethanol tafelhaard heeft veelal glasplaten om de brander heen, zodat de vlam mooier blijft branden en er een veiligere omgeving wordt gecreëerd. Let op dat het glas warm kan worden.

Kan je een bio ethanol tafelhaard buiten gebruiken?

Het is ook mogelijk om een bio ethanol tafelhaard buiten te gebruiken. Het moet hiervoor wel windstil zijn. Daarnaast mag er ook geen water (regen) in de bio ethanol tafelhaard komen.

Wat kost een bio ethanol tafelhaard?

Bio ethanol tafelhaarden zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Op Designtuinhaarden.nl vind je diverse bio ethanol tafelhaarden van het merk Enjoyfires. De prijzen van de bio ethanol tafelhaarden variëren van €44,95 tot €99,-. Hieronder zie je de populairste tafelhaarden van afgelopen jaar uit de collectie. Benieuwd naar de actuele prijs? Klik op een van de tafelhaarden hieronder!

Bekijk hier alle bio ethanol haarden

Is het gebruik van een bio ethanol tafelhaard veilig? 

Wanneer je een bio ethanol tafelhaard op de juiste manier gebruikt, is het veilig. Het belangrijkste is dat je de bio ethanol tafelhaard niet bijvult wanneer hij nog brandt. Denk je dat de vlam uit is? Wacht dan nog minimaal een half uur met bijvullen. Het kan lijken dat het vuur gedoofd is, maar dat hoeft nog niet zo te zijn.

Wanneer je de bio ethanol tafelhaard aan hebt gestoken, duurt het enkele minuten voordat de vlammen mooier zichtbaar zijn. De vlammen zijn namelijk beter zichtbaar wanneer ze warmer zijn.

Een bio ethanol tafelhaard inbouwen of je eigen tafelhaard maken

Je kunt ook van een bestaande tafel een vuurtafel maken door de bio ethanol tafelhaard in te bouwen. Bekijk hiervoor ons assortiment met bio ethanol branders. Deze branders zijn speciaal ontwikkeld om ingebouwd te worden. Het enige wat je hoeft te doen is een inkeping maken in een bestaande tafel en hierin de bio ethanol brander te hangen. Het is ook mogelijk om een tafel helemaal zelf te maken.

Bekijk hier alle bio ethanol branders