Heerlijk barbecueën in de tuin? Kies voor de juiste vuurschaal!

vuurschaal barbecue voor in de tuin

De zomer breekt langzaam aan, de temperaturen stijgen en we brengen met z’n alle weer veel tijd door in de tuin. Hoe kun je het zomergevoel nog meer naar je toehalen en optimaal genieten van gezelligheid, sfeer, warmte én lekker eten? Juist, met een vuurschaal! Er zijn veel vuurschalen die je kunt gebruiken als barbecue in de tuin. Zo veel dat soms de keuze een beetje overweldigend kan zijn. Welke vuurschaal kun je nu het beste gebruiken als barbecue, voor welk materiaal moet je kiezen en waar moet je allemaal op letten bij de aanschaf? Wij helpen je graag verder op weg!

Ontdek hier al onze bbq vuurschalen voor de tuin

Welk formaat vuurschaal past in jouw tuin?

Vuurschalen zijn in tal van formaten verkrijgbaar voor in de tuin. Zo zijn er kleine vuurschalen van 50 centimeter doorsnee, maar ook grote vuurschalen van wel 2 meter! Afhankelijk van de grootte van je tuin, de grootte van de stookplaats en je wensen kun je een geschikte vuurschaal uitkiezen.

Voor kleine tuinen raden we een vuurschaal aan met een maximale grootte van 70 centimeter. Heb je een middelgrote tuin, dan kun je prima kiezen voor een vuurschaal tot 1 meter! In een grote tuin kun je natuurlijk alle kanten op.

Voor welk materiaal vuurschaal past bij jouw tuin?

Vuurschalen die je als barbecue kunt gebruiken komen in tal van materialen. De populairste materialen waar je uit kunt kiezen zijn:

De zwarte gecoate vuurschalen zijn stalen vuurschalen die zijn voorzien van een hittebestendige coating. Deze vuurschalen zijn ontzettend populair, omdat ze een mooi strak uiterlijk hebben. Ze passen perfect in de moderne en industriële tuin.

Daarnaast zijn er veel vuurschalen van cortenstaal die je kunt uitbreiden met de juiste barbecue accessoires. Cortenstaal heeft als eigenschap dat het na verloop van tijd gaat roesten. Deze roestlaag zorgt ervoor dat het staal aan de binnenzijde niet verder kan oxideren. Hierdoor is cortenstaal ontzettend sterk en weerbestendig. Cortenstaal wordt niet alleen voor vuurschalen gebruikt. Het wordt daarnaast ook veel gebruikt in de tuin in andere elementen, zoals plantenbakken, borderranden en standbeelden.

Als laatste materiaalsoort is er de MGO vuurschaal. MGO is een vuurvast materiaal dat niet kan gaan roesten. Perfect voor een barbecue vuurschaal voor in de tuin!

Welke barbecue accessoires heb je nodig bij de vuurschaal?

Enjoyfires vuurschaal voor in de tuin met bbq accessoiresHeb je een vuurschaal met een bijpassend grillrooster? Dan ben je al een eind op de goede weg! Naast een grillrooster zijn er ook voor diverse vuurschalen grillringen te vinden. Op een grillring kun je van alles bakken. De hitte wordt niet gelijkmatig over de grillring verdeeld, waardoor je aan de binnenzijde sneller kunt bakken dan aan de buitenzijde. Perfect wanneer je de verschillende temperaturen optimaal wilt benutten.

Bij alle vuurschalen staat aangegeven welke accessoires er worden meegeleverd. Bij andere barbecue vuurschalen kun je de barbecue accessoires in de bundels meebestellen met korting.

Ontdek de populairste barbecue vuurschalen van dit seizoen

Vuurschalen voor in de tuin zijn populairder dan ooit! Ze zijn relatief goedkoop in aanschaf, je kunt ze uitbreiden met diverse barbeuce accessoires en je kunt ze het hele jaar door gebruiken in de tuin. Natuurlijk zijn er vuurschalen die populairder zijn dan andere vuurschalen. Benieuwd naar de populairste barbecue vuurschalen van het afgelopen seizoen? 

  1. Enjoyfires vuurschaal complete BBQ set Ø70 cm
  2. Höfats Cube vuurkorf
  3. Höfats Triple 120 vuurschaal
  4. Fancy Flames vuurschaal MGO L 90x90x43 cm
  5. Forno barbecue buitenhaard rond met pootjes 100x100 cm

Ontdek hier al onze bbq vuurschalen