Welke terrashaard geeft de meeste warmte?

Op zoek naar een terrashaard voor buiten in de tuin, maar ben je er nog niet helemaal uit wat voor soort terrashaard je wilt? Op deze pagina vertellen wij je alle voordelen van de terrashaarden die wij aanbieden. Welke terrashaard geeft de meeste warmte? Welke soorten terrashaarden zijn er? Zijn de terrashaarden geschikt boor binnen-en buiten gebruik? Wij leggen het je allemaal uit, zodat je uiteindelijk een goede keuze kunt maken.

Gasterrashaarden

Voor in de tuin, leveren wij het meeste gasterrashaarden. Denk aan vuurtafels en vuurzuilen. Onze gasterrashaarden zijn verkrijgbaar met verschillende kW. Hoe hoger de kW, hoe hoger de vlammen en dus meer warmte. Onze Enjoyfires Ambiance vuurtafels hebben een inbouwbrander met een kW van 16,5! Dit zijn dus vuurtafels met 1 van de hoogste kW. Even ter vergelijking: de vuurtafels van het merk Cosi-fires, hebben een inbouwbrander met 9 kW.

Al onze gasterrashaarden geven warmte af en zijn een verwarmingselement, maar sommige dus nog net even wat meer dan de ander. Onze gasterrashaarden sluit je aan op een gasfles of aardgas. Met een gasfles van 5 kg doe je ongeveer 8-12 uurtjes. Zo kun je dus zeker een aantal avondjes genieten in je tuin met een lekker drankje en aangename warmte.

Onze gasterrashaarden zijn niet geschikt voor binnen gebruik. Ze kunnen wel in een serre of onder een overkapping geplaatst worden, maar dan dient er minimale 1 zijde helemaal geopend te zijn.

Terrashaarden met hout

Onze terrashaarden met hout geven een sfeervol vlammenspel maar ook erg veel warmte. Voor terrashaarden met hout kun je houtblokken kopen of zelf hout verzamelen. Tegenwoordig kun je ook pelletkorrels gebruiken in de terrashaard met hout. De pelletkorrels gebruik je in combinatie met een pelletkorf. Pelletkorrels zijn erg goedkoop in aanschaf en daarnaast ook beter voor het milieu.

Als je dus op zoek bent naar sfeervolle warmte, een aangename sfeer en een goedkope oplossing dan is een terrashaard met hout zeker een goede keuze.

 

Bekijk hier onze terrashaarden met hout

Terrashaard bio ethanol

Een terrashaard op bio ethanol geeft veel sfeer en is een goedkoop alternatief. Bio ethanol is een schone brandstof, dus er komen geen schadelijke gassen, roet of andere stoffen vrij. Nu is het wel zo dat bio ethanol geen verwarmingselement is. Een bio ethanol terrashaard geeft ongeveer 2-4 kW warmte af, wat je kunt vergelijken met een kleine verwarming. Een bio ethanol terrashaard kan dus geen hele ruimte verwarmen.

Een bio ethanol terrashaard kan wel binnen en buiten gebruikt worden. Gebruik je de terrashaard binnen, dan dien je 1 raam op een kier te zetten. Als je de terrashaard buiten wilt gebruiken, dan kan dit alleen met droog weer. Met regen en wind raden wij het af om de terrashaard te gebruiken.

 

Bekijk hier onze terrashaarden bio ethanol