Welke gasfles is geschikt voor een vuurtafel?

Eindelijk heb je de vuurtafel gevonden die helemaal aansluit bij jouw wensen. Nadat je de vuurtafel ontvangen en in elkaar hebt gezet, wil je natuurlijk zo snel mogelijk ervan gaan genieten. Alleen je mist nog een belangrijk onderdeel: de gasfles! Welke gasfles is nu geschikt voor jouw vuurtafel? Op deze pagina vertellen we je alles over gasflessen en waar je geschikte gasflessen aan kunt schaffen.

Propaan of butaan gasfles

Onze vuurtafels werken allemaal op propaangas. Propaangas kun je gebruiken tot een buitentemperatuur van -42 graden Celsius. Zo kun je dus de vuurtafel ook gebruiken in het najaar en de winter. Butaangas kun je gebruiken tot 0 graden Celsius en is daarom niet geschikt voor onze vuurtafels die buiten staan met temperaturen onder de 0.

Zo sluit je een gasfles aan

Bij de meeste vuurtafels wordt een gasslang en gasdrukregelaar meegeleverd. De gasslang zit aan één kant aangesloten op de vuurtafel en aan de andere kant van de gasslang is de gasdrukregelaar bevestigd. De gasdrukregelaar sluit je aan op de gasfles. Je kunt nu de gasfles opendraaien en de vuurtafel aanzetten d.m.v. de aan/uit knop en de ontstekingsknop.

Verkooppunten gasflessen

Bij veel van onze vuurtafels is er een gasbox bevestigd aan de vuurtafel. Hier kun je de gasfles netjes in wegwerken. Deze gasbox heeft natuurlijk een bepaalde afmeting, dus niet alle gasflessen zullen hierin passen. Wij adviseren de Benegas Light gasflessen 5kg. Deze hebben namelijk de perfecte hoogte voor de gasboxen. Daarnaast zijn ze 50% lichter dan de standaard gasflessen en dus makkelijker te verplaatsen of mee te nemen.

Met de Benegas light gasfles van 5 kg geniet je urenlang van een heerlijk vuurtje, gezellig met vrienden of familie. De gasfles van 5 kg gaat ongeveer 8-10 uur mee, afhankelijk van de hoogte van het vuur.

Je kunt natuurlijk ook andere of grotere gasflessen aansluiten op de vuurtafel. Houdt er dan wel alleen rekening mee, dat deze misschien niet in de gasbox passen. Je zou dan een andere manier moeten vinden om de gasfles weg te werken.

Vind hier alle verkooppunten van de Benegas light gasflessen.