Wat is een goede vuurschaal? Top 7 beste vuurschalen!

In bijna iedere tuin past het wel: een vuurschaal. Vuurschalen zijn in vele verschillende maten, modellen, merken en materialen te verkrijgen. Maar wat is nu een goede vuurschaal en waarom? Wij hebben voor jou een top 7 samengesteld van de beste vuurschalen van dit moment! Sla je slag en wees er snel bij, want deze vuurschalen zijn natuurlijk razend populair.

Bekijk hier alle goede vuurschalen

Goede vuurschaal #1: Enjoyfires vuurschaal

We trappen de lijst af met de Enjoyfires vuurschaal. Deze goede vuurschaal is gemaakt van 3mm dik zwart gecoat staal. Dit is best uitzonderlijk, aangezien de meeste vuurschalen op de markt zijn gemaakt van 1mm of 2mm dik staal. Doordat de vuurschaal zo dik is, is hij ook best zwaar. Zo weegt het kleinste vuurschaal met een diameter van 50 cm al 8 kg. De grootste weegschaal van Ø100 cm weegt 29 kg.

Enjoyfires vuurschaal

Waarom de Enjoyfires vuurschaal op nummer 1 staat? Hij is gemaakt van eersteklas staal, heeft een stabiel onderstel, twee handige handvatten aan de zijkant, je kunt hem uitbreiden met BBQ-accessoires en hij heeft ondanks zijn basic uiterlijk een luxe afwerking. Je kunt door de 5 Enjoyfires sterren het vuur zien knisperen.

Verder kun je voor de vuurschalen uit de Enjoyfires collectie (met een diameter van maximaal 70 cm) een handige multifunctionele stalen houtopslag aanschaffen. Deze kun je tevens gebruiken als sokkel, bijzettafel of buitenkeukentje.

Goede vuurschaal #2: Höfats beer box vuurkorf

Het merk Höfats zie je steeds meer op de Nederlandse markt en dat is niet zo gek ook. Höfats heeft diverse vuurschalen en vuurkorven ontwikkeld die je op verschillende manieren kunt gebruiken.

Höfats beer box vuurkorf

De Höfats beer box is een van de meest populaire vuurschalen uit hun collectie. De Höfats beer box kun je gebruiken als vuurkorf/vuurschaal, drankkrat, bieropener, krukje, transportkrat en je kunt hem uitbreiden met BBQ-accessoires zodat je de heerlijkste maaltijden in de tuin kunt bereiden. Wat heb je nog meer nodig voor een geslaagde zomer?

Goede vuurschaal #3: Höfats bowl vuurschaal

Een ander populair artikel uit de Höfats collectie is de Höfats bowl vuurschaal. Deze vuurschaal is verkrijgbaar met een laag onderstel en met een hoog onderstel. Zo kun je op de gewenste hoogte genieten van het knisperende vuur. De vuurschaal zelf kun je draaien op het onderstel, zodat wind minder grip krijgt op het vuur.

De minimalistisch vormgegeven vuurschaal kun je uitbreiden met BBQ-accessoires, zoals een grillrooster of een plancha plaat. Ook hiermee kun je dus grillen, bakken en braden!

Goede vuurschaal #4: Forno vuurschaal cortenstaal

Beste vuurschaal: Forno vuurschaalWanneer je opzoek bent naar een cortenstaal vuurschaal kom je ongetwijfeld de Forno vuurschaal tegen. Als je een goede vuurschaal wilt hebben, overweeg dan zeker cortenstaal als materiaalsoort. Cortenstaal is een staalsoort wat na enkele maanden in de buitenlucht te hebben gestaan, een roestlaag vormt. Deze roestlaag geeft het staal zijn kenmerkende bruine kleur en zorgt ervoor dat het staal goed intact blijft. Cortenstaal heeft daardoor een ontzettend lange levensduur.

De Forno vuurschaal cortenstaal is verkrijgbaar in 6 verschillende afmetingen, variërend van een diameter van 60 cm tot en met 200 cm. Weet je niet zo goed welke grootte vuurschaal bij jouw tuin past? Neem dan de volgende afmetingen als maatstaf:

  • Forno vuurschaal 60 en 80 cm: geschikt voor een kleine tuin
  • Forno vuurschaal 80 en 100 cm: geschikt voor een middelgrote tuin
  • Forno vuurschaal 100 cm en groter: geschikt voor een grote tuin

Goede vuurschaal #5: Fancy Flames vuurschaal MGO

Heb je ooit wel eens gehoord van de materiaalsoort MGO? Het staat voor magnesiumoxide. Deze materiaalsoort roest niet, waardoor het perfect is om in de tuin te gebruiken. De MGO vuurschalen van Fancy Flames passen perfect in de moderne, Scandinavische of Ibiza-tuin.

De Fancy Flames vuurschaal MGO is in twee varianten verkrijgbaar: M (60x60x35 cm) en L (90x90x43 cm). Hij wordt geleverd inclusief de volgende accessoires: grillrooster, vonkenscherm en pook. Je kunt deze goede vuurschaal dus direct gebruiken als barbecue.

Goede vuurschaal #6: Fancy Flames vuurbal

Wat is de Fancy Flames vuurbal? Is het een vuurkorf of een deels overdekte vuurschaal? Wat we wel weten is dat de Fancy Flames vuurbal voor ontzettend veel sfeer in de tuin zorgt! Wanneer het hout aan het branden is, zorgt het gelaserde patroon voor een betoverend schaduwspel op de muren.

Fancy Flames vuurbal lasercut bloemen

De Fancy Flames vuurballen zijn uitgevoerd in stevig cortenstaal en verkrijgbaar met verschillende patronen. Kies je voor de wereldbol, bloemen of herfstige bladeren? Bekijk hier de beste vuurschalen van Fancy Flames.

Goede vuurschaal #7: Livin’flame vuurkorf Jada

Vuurkorf JadaOké, het is misschien geen ‘echte’ vuurschaal, maar toch moeten we je de Livin’flame vuurkorf Jada laten zien. Deze vuurkorf heeft een dichte onderkant, in tegenstelling tot andere vuurkorven die meer open zijn. Hierdoor blijft het as netjes liggen. Daarnaast is de zijkant hoog afgesloten met staal, zodat je toch veilig van de warmte van het vuur kunt genieten.

Optioneel kun je deze vuurkorf verder uitbreiden met Livin’flame kookaccessoires. Door de brede rand van de vuurkorf kun je hierop eenvoudig bbq-accessoires plaatsen, zodat je kunt bakken, grillen en zelfs wokken!

Welke vuurschaal vind jij goed?

Dit waren de 7 goede vuurschalen uit onze collectie waar wij fan van zijn. Naar welke vuurschaal gaat jouw voorkeur uit? Je kunt alle vuurschalen uit onze collectie via de button hieronder bekijken.

Bekijk hier alle goede vuurschalen

Heb je vragen over de vuurschalen of over onze andere artikelen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij staan je graag te woord en helpen je graag verder met het maken van de beste keuze! Je kunt ons bereiken per mail, via de chat of bel ons.