Vuurzuilen: maak een sfeervolle entree bij je horeca gelegenheid

De vuurzuilen van Cosi - Cosipillars

Wanneer de dagen wat korter worden en de nachten weer wat langer, kun je jouw winkel, strandtent of restaurant meer laten opvallen met een luxe vuurzuil naast de entree. Daarnaast kun je de vuurzuilen ook op het terras of binnen plaatsen (wanneer je kiest voor een bio-ethanol vuurzuil). In onze collectie vind je veel verschillende vuurzuilen, waar je hieronder meer informatie over vindt.

Waarom een vuurzuil naast de entree?

Met een vuurzuil naast de entree laat je jouw zaak meer opvallen tussen de andere restaurants, winkels of strandtenten. Het nodigt je klanten meer uit om naar binnen te komen voor die heerlijke maaltijd, het warme drankje of een gezellige overnachting.

In het voorjaar en ook in het najaar is het interessant om een vuurzuil op het terras te plaatsen. Kies je bijvoorbeeld voor een lage vuurzuil – ook wel vuurtafel genoemd – kunnen mensen wat langer op het terras blijven zitten. De warmte die hier vanaf komt voelt aangenaam aan en warmt je gasten op. Zeker in combinatie met andere terrasverwarmers, een parasol die de warmte vasthoudt of een dekentje kan de omzet aanzienlijk stijgen.

Bekijk hier alle vuurzuilen

De verschillende vuurzuilen: gas of bio-ethanol?

In het vuurzuil-assortiment vind je vuurzuilen op gas en bio-ethanol, maar voor welke moet je nu kiezen? De vuurzuilen op gas kun je alleen buiten gebruiken of onder een overkapping (mits er één volle zijde open is). Een vuurzuil op gas is ook beter geschikt voor plekken waar het wat harder waait. Daarnaast komt van een vuurzuil op gas meer warmte af dan bij een bio-ethanol vuurzuil.

De bio-ethanol vuurzuilen kun je zowel binnen als buiten plaatsen, mits het niet te hard waait. Wanneer het hard waait kan de wind in de brander slaan en zorgen voor gevaarlijke situaties. Een bio-ethanol vuurzuil is dus minder geschikt voor een strandtent.

Maak zelf een vuurzuil of vuurtafel

Een vuurzuil of vuurtafel maken die helemaal bij jouw bedrijf past? Dan kun je dit ook eenvoudig zelf (laten) maken. Gebruik hiervoor een van de inbouwbranders. Deze kun je eenvoudig in een bestaande tafel plaatsen. Het enige wat je verder hoeft te doen is een gasfles aansluiten of de haard te vullen met bio-ethanol.