Vuurtafel in de tuin; waarom dit een must-have voor de winter is

De winter kenmerkt zich natuurlijk door de frisse temperaturen, korte dagen en de gezelligheid rondom kerst. Waarom zou je in deze periode alleen maar binnen blijven zitten, terwijl je ook aangenaam in de tuin kunt vertoeven? Hoewel het fris buiten is, kun je de avonden sfeervol doorbrengen bij de warmte van een vuurtafel in de tuin. Waarom een vuurtafel in de tuin een absolute must-have is, lees je hieronder!

Ontdek hier de collectie vuurtafels voor in de tuin

Sfeer, warmte en gezelligheid met een vuurtafel in de tuin

Een vuurtafel is niet alleen een waardevol item voor de tuin in de zomer, maar ook in het najaar en in de winter heb je hier veel aan.

Een vuurtafel brandt namelijk op propaangas en door de vlammen hoger in te stellen kun je genieten van voelbare warmte. Heb je een overkapping in de tuin? Dan heb je geluk! De warmte blijft dan nog langer hangen en zo kun je toch even wat langer in de tuin blijven zitten. Door het gebruik van propaangas kun je de vuurtafel niet in huis of in een afgesloten tuinhuisje gebruiken. Er dient namelijk altijd één zijde open te zijn voor de toevoer van voldoende frisse lucht.

Vuurtafel tuin - geniet onder een overkapping

Naast de warmte die van een vuurtafel afkomt in de tuin, ziet een vuurtafel er natuurlijk ook hartstikke sfeervol uit. Het vuur dat langzaam knispert, het keramische hout dat het plaatje afmaakt en de weerspiegeling in het glas. Het plaatje is compleet voor een gezellige en knusse winteravond.

Voor iedere tuin een passende vuurtafel

Of je nu een klassieke tuin hebt, een landelijk ingerichte tuin of wanneer je gek bent op de industriële tuintrend van dit moment, voor iedere tuin is een passende vuurtafel te vinden! Voor de klassieke of landelijke tuin is er de vuurtafel met hout. Bij de industriële tuintrend past natuurlijk de aluminium vuurtafel.

Bekijk hier alle vuurtafels

Naast het verschil in uiterlijk, zijn en nog een aantal andere kenmerken waarop de vuurtafels voor in de tuin kunnen verschillen. 

  • Het vermogen van de inbouwbrander: in de vuurtafels van Enjoyfires zitten de inbouwbranders met het meeste vermogen. Hierdoor kunnen deze ook op het volste vermogen branden, waardoor je hogere vlammen en daardoor meer warmte hebt in de tuin. 
  • De gasbox in de vuurtafel: de meeste vuurtafels hebben een ingebouwde gasbox. Hierin kun je netjes de gasfles opbergen, zodat deze niet in de weg staat. Daarnaast is het ook voor het zicht netter als de gasfles wordt opgeborgen en is het natuurlijk ook een stuk veiliger. Let op, de composieten vuurtafels van Happy Cocooning en een aantal vuurtafels van Elementi/Modeno hebben geen ingebouwde gasbox. Voor de gasfles dien je dan een aparte gasboxcover bij te bestellen.
  • De hoogte van de vuurtafel: veel vuurtafels hebben een hoogte van +/- 40 centimeter. Hierdoor passen ze perfect bij de loungeset in de tuin. Een aantal vuurtafels zijn ook wat hoger, waardoor je ze ook kunt gebruiken bij een hoge loungeset. Dit zijn bijvoorbeeld de Cosiloft 120 relax dining vuurtafels.