Vuurtafel binnen? Do’s en don’ts!

Wanneer de koude dagen weer aanbreken en we met z’n alle massaal binnen (moeten) blijven, kan een vuurtafel in huis zorgen voor wat gezelligheid. Je kunt niet iedere vuurtafel binnen neerzetten. Bij welke vuurtafel dat wel en niet mogelijk is en waarom, leggen wij je graag uit. Lees dus snel verder!

Een gas-vuurtafel binnen neerzetten?

De vuurtafel op gas is de meest voorkomende vuurtafel wanneer je op het internet zoekt. Het is echter bij een vuurtafel op gas niet mogelijk om deze binnen of in een afgesloten ruimte neer te zetten. Dit komt omdat er een grote toevoer van frisse lucht/zuurstof nodig is. Anders kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan, zoals een koolstofmonoxidevergiftiging.

Vuurtafel binnen neerzetten? Nee! Wel onder een overkapping

De Enjoyfires vuurtafel Ambiance rechthoek wit-grijs is hier buiten onder een overkapping neergezet. Zo geniet je extra van de warmte!

Je kunt een vuurtafel op gas wel buiten onder de overkapping neerzetten. Door de overkapping blijft de warmte ook langer hangen en kun je tot in de late uurtjes genieten van je vuurtafel. Heb je een ruimte aan het huis waarvan één zijde volledig open kan, zoals een serre? Dan kun je ook hier een vuurtafel plaatsen.

Bekijk hier alle gas vuurtafels voor buiten

Welke vuurtafel kun je dan wel binnen neerzetten?

Wil je toch kunnen genieten van de behaaglijkheid van een knus vuurtje in huis? Dan kun je kiezen voor vuurtafels met een bio-ethanol brander. Bio-ethanol is een schone en voordelige brandstof. Tijdens de verbranding van bio-ethanol komen er geen schadelijke gassen of roet vrij en is het vrijwel geurloos. Hierdoor is bio-ethanol een perfecte vervanger voor de traditionele vuurtafels op gas.

Maak je eigen vuurtafel binnen met een bio ethanol brander

Een klant heeft hier een eigen vuurtafel gemaakt met een ronde bio ethanol inbouwbrander.

We hebben momenteel diverse bio-ethanol haarden in onze collectie welke je binnen kunt plaatsen. Wil je graag een vuurtafel voor binnen zelf maken? Bekijk dan onze collectie losse bio-ethanol branders. Met een losse brander heb je veel ontwerpvrijheid. Je kunt een uitsparing maken in een bestaande tafel, hier de bio-ethanol brander inhangen en genieten van de vlammen. 

Bekijk hier alle bio-ethanol branders en haarden voor binnen

Goed nieuws voor de Enjoyfires vuurtafels!

We hebben goed nieuws voor iedereen die een Enjoyfires vuurtafel heeft. Door de gasbrander kon je deze vuurtafel voorheen niet binnen gebruiken. Sinds 2021 hebben we matchende bio-ethanol inbouwbranders. Je kunt dus de bestaande gasbrander vervangen door een passende Enjoyfires bio-ethanol brander. De volgende twee bio-ethanol branders kun je gebruiken om je vuurtafel binnen te plaatsen:

Twijfel je welke inbouwbrander je moet gebruiken? Neem dan contact op met onze klantenservice. We kijken graag even mee naar je vuurtafel en geven je graag een passend en vrijblijvend advies.

Niet veel ruimte voor een vuurtafel binnen? 

Heb je niet veel ruimte in huis? Dan is een tafelhaard geschikt voor jou! Tafelhaarden zijn kleine haardjes of mini-vuurtafels die je binnen op tafel kunt zetten. Het voordeel van tafelhaarden is dat ze eenvoudig te verplaatsen zijn, makkelijk in gebruik en je hoeft geen aanpassingen te doen in huis. De populairste tafelhaarden van dit moment vind je hieronder.