Vuur-eettafel: die maak je toch zelf?

’s Avonds heerlijk naborrelen of eten in de tuin met een knisperend vuurtje erbij? Dat doe je natuurlijk aan een vuur-eettafel! Een vuur-eettafel is ook wel een eettafel met een ingebouwde gashaard. Deze kun je kant-en-klaar shoppen, maar ook zelf makkelijk maken. Hoe dat moet? Dat leggen wij je graag uit!

Als eerste heb je natuurlijk een tuintafel nodig waarin je de inbouwbrander (gashaard) kunt plaatsen. Let erop dat je in het tafelblad van de tuintafel moet kunnen zagen. Kies bijvoorbeeld voor een houten tuintafel. Let er daarnaast op dat de tuintafel geen poot of draagconstructie in het midden heeft, omdat hier de inbouwbrander komt.

Maak een gat in de tuintafel, waarin de inbouwbrander wordt geplaatst

Zodra de tuintafel binnen is, is het tijd om aan de slag te gaan. Volg de stappen hieronder en je hebt in een handomdraai een zelfgemaakte vuur-eettafel.

  1. Maak als eerste een gat in het midden van de tafel. Afhankelijk van de grootte van de inbouwbrander dien je het gat te maken. Ongeveer moet het gat 2 cm kleiner aan iedere zijde zijn dan de afmetingen van de inbouwbrander. Kies je bijvoorbeeld voor de grote rechthoekige inbouwbrander van Enjoyfires van 101 x 25 x 15 cm (lengte x breedte x hoogte), dan moet het gat 97 x 21 cm zijn.
  2. Daarna plaats je de inbouwbrander in de tuintafel.
  3. De gasfles kun je vervolgens onder je nieuwe vuur-eettafel plaatsen of je verbergt deze in een hocker of tafeltje naast de vuur-eettafel.

Vuur-eettafel zelf maken: dat doe je zo

Op deze manier heb je zelf een vuur-eettafel gemaakt! Plaats om de inbouwbrander een bijpassende glasombouw en creëer op deze manier een extra veilige omgeving. Let op dat het glas zelf ook nog een beetje warm kan worden. De vlammen blijven dankzij een glasombouw mooier branden, omdat de wind er minder vat op krijgt.

Bekijk hier alle inbouwbranders

Toch iets te veel werk? Koop een kant en klare vuur-eettafel

Enjoyfires vuur-eettafelVind je dit te veel werk of heb je nog geen mooie vuur-eettafel in de tuin staan? Bekijk dan de vuur-eettafels van Enjoyfires. De vuur-eettafels van Enjoyfires zijn gemaakt van luxe teakhout en een stevig aluminium frame. Aan de zijkant van de vuur-eettafel zit een aluminium vuurzuil, waarin je de gasfles kunt plaatsen.

De Enjoyfires vuur-eettafels zijn verkrijgbaar in 3 verschillende afmetingen: 180 x 100 x 76 cm, 220 x 100 x 76 cm en 260 x 100 x 76 cm.

Doe inspiratie op, bekijk de zelfgemaakte vuur(eet)tafels van onze klanten

Veel klanten gingen je al voor en ze zijn hartstikke creatief! Bekijk hier alle klantenfoto's en zie hoe onze klanten hun inbouwbrander hebben verwerkt in een mooie salontafel of vuur-eettafel.