Welke soorten bio-ethanol haarden zijn er voor binnen? Wij vertellen je het!

Wil je de gezelligheid van een haard in huis, maar niet het gehannes van een houthaard en geen hoge kosten voor het aansluiten van de haard? Dan is een bio-ethanol haard de perfecte oplossing. Een bio-ethanol is makkelijk in gebruik en het is ook nog een stuk milieuvriendelijker dan de gemiddelde houthaard. Daarnaast geeft een bio-ethanol haard mooie, hoge vlammen die zeker niet onderdoen aan een op hout gestookt vuurtje. Maar, bij het zoeken naar de pefecte bio-ethanol haard kom je veel verschillende modellen tegen. Welke soorten bio-ethanol haarden er zijn, en natuurlijk welke het beste bij jou past, vertellen wij je graag.

Bio ethanol haard staand

Wat is een bio-ethanol haard?

Als eerste een antwoord op de vraag "Wat is een bio-ethanol haard?". Een bio-ethanol haard is een haard voor binnen die werkt - zoals de naam al doet vermoeden - op bio-ethanol. Bio-ethanol is een schone en voordelige brandstof. Er komt bij de verbranding van bio-ethanol bijna geen geur of rook vrij.

Alle bio-ethanol haarden in onze collectie zijn geschikt voor binnengebruik. We hebben ook een aantal haarden in het assortiment die je zowel binnen als buiten kunt gebruiken. De kleine bio-ethanol haarden kun je eenvoudig verplaatsen. De grotere bio-ethanol over het algemeen ook, deze hebben bijvoorbeeld wielen. Zo heb je meer vrijheid om de haard weer ergens anders te zetten.

Bekijk hier alle bio-ethanol haarden!

Hoe gebruik je veilig een bio-ethanol sfeerhaard?

Een bio-ethanol haard is eenvoudig in gebruik, maar voorzichtigheid is wel vereist!

  1. Je giet de bio-ethanol in de brander van de haard.
  2. Vervolgens steek je de bio-ethanol in de brander met een lange aansteker aan.
  3. De vlammen hebben even de tijd nodig om goed op te warmen. Dit duurt meestal +/- 15 minuten.

Je kunt het best altijd de volledige brandstof op laten branden. Wil je de haard toch eerder doven dan kan dit met de bijgeleverde schuif. Wil je de bio-ethanol haard bijvullen? Wacht dan minstens een half uur nadat je denkt dat de vlammen uit zichzelf zijn gedoofd. Het kan zijn dat er toch nog vloeistof aan het branden is. Door het vroegtijdig bijvullen van de bio-ethanol kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan.

Zet bij het gebruik van de bio-ethanol haard ook een raam open op een kiertje. Zo is er altijd voldoende frisse lucht aanwezig.

De verschillende soorten bio-ethanol haarden

Bij Designtuinhaarden.nl vind je veel verschillende bio-ethanol haarden. Afhankelijk van je wensen en behoeften, is er voor iedereen een passend model te vinden. 

Bio-ethanol tafelhaarden voor binnen

Bio-ethanol tafelhaarden zijn kleine haarden die je op tafel kunt plaatsen. We hebben de bio-ethanol tafelhaarden van drie verschillende merken: Enjoyfires, Fancy Flames en Höfats. De bio-ethanol tafelhaarden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, modellen en vormen! 

Bio-ethanol haard voor op tafel

De bio-ethanol tafelhaarden worden veel gekocht aan het einde van jaar. Ze geven nagenoeg geen warmte af, maar zorgen wel voor veel sfeer in huis. Perfect voor de donkere dagen dus! De bio-ethanol tafelhaarden zijn al te koop vanaf € 39,95. Ideaal voor jezelf, maar ook om als cadeau.

Bekijk hier de bio-ethanol tafelhaarden

Bio-ethanol wandhaarden voor binnen

Naast de bio-ethanol tafelhaarden, zijn er ook bio-ethanol wandhaarden voor binnen. Met een bio-ethanol wandhaard creëer je eenvoudig een prachtige schouw in huis. Je hoeft namelijk geen speciale ombouw hiervoor te hebben. Je kunt ze monteren aan de muur met de meegeleverde bevestigingsmaterialen.

De bio-ethanol wandhaarden zijn al verkrijgbaar vanaf €129,95 en alleen leverbaar in het zwart.

De volgende modellen zijn momenteel beschikbaar:

Bio-ethanol haarden voor binnen en buiten

Wil je ook buiten genieten van een knus vuurtje? Dan kun je diverse bio-ethanol haarden uit onze collectie ook buiten plaatsen! De bio-ethanol haarden zijn eenvoudig te verplaatsen. Zo staat hij op de warme dagen buiten te branden en kun je hem in het najaar weer binnen plaatsen. Let er bij het buitengebruik wel op dat er niet te veel wind staat. Het mag daarnaast ook niet regenen.

De bio-ethanol haarden voor buiten zijn verkrijgbaar vanaf €99,95. De volgende modellen zijn er beschikbaar:

Bekijk hier alle bio-ethanol haarden

Ben je creatief? Maak je eigen bio-ethanol haard!

Ben je creatief én een beetje handig? Dan kun je natuurlijk ook gewoon je eigen bio-ethanol haard maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een bestaande tafel en een bio-ethanol brander. Je kunt natuurlijk ook heel de tafel zelf bouwen, maar het is ook mogelijk om een uitsparing te maken in een bestaande tafel. In een bestaande tafel hoef je namelijk alleen een uitsparing te maken, waarin je de bio-ethanol brander laat zakken. 

Maak je eigen bio-ethanol haard met een bio-ethanol brander

Een van onze verkopers heeft in het Verenigd Koninkrijk een bedrijf in het maken van betonnen vuurtafels. Hiervoor gebruikt hij zowel gas als bio-ethanol branders. Op de foto hierboven heeft hij de Enjoyfires RVS bio-ethanol brander 30x30 cm gebruikt. Door een glasombouw om de brander te plaatsen, heeft wind minder grip op de vlammen. De vuurtafel met de bio-ethanol brander kan ook in huis worden gebruikt.