Ontdek hier dé mini sfeerhaarden van dit jaar voor bij jou thuis

Gezelligheid, intimiteit, meer sfeer en huiselijkheid. Dit kun je allemaal creëren tijdens de donkere dagen dankzij de juiste mini sfeerhaard. In nieuwbouwhuizen, maar ook in wat oudere huizen, is het niet altijd mogelijk om een complete houtkachel of pelletkachel aan te sluiten. Wil je toch wat kleinschaliger genieten van een gezellig vuurtje zonder dat je hiervoor grote en dure aanpassingen moet doen aan je huis? Dan ben je bij Designtuinhaarden.nl aan het juiste adres! Ontdek hier de populairste mini sfeerhaarden, de verschillende soorten en brandstoffen.

Een mini sfeerhaard, wat is dat precies?

Een mini sfeerhaard is – zoals de naam stiekem al doet vermoeden – een klein haardje. Op het internet kom je ze ook wel tegen onder de naam tafelhaard. Je kunt een mini sfeerhaard eenvoudig in huis op een bijzettafel, de salontafel, eettafel of op een dressoirkast plaatsen.

Mini sfeerhaarden kunnen werken op de volgende brandstoffen: gas, bio-ethanol of elektriciteit. Kies je voor een mini sfeerhaard op gas of bio-ethanol, let er dan op dat de ruimte groot genoeg is en dat er een goede toevoer is van voldoende frisse lucht. Dit kun je al realiseren door het openzetten van een raam op een kier. Bij de elektrische mini sfeerhaarden heb je alleen een stopcontact nodig, dus dat is makkelijk!

Mini sfeerhaard op gas: de Cosiscoop

Cosi-fires is inmiddels een gevestigd merk op de Nederlandse markt. In hun assortiment vind je de ‘Cosiscoop’. De Cosiscoop is een gaslantaarn waarin je via de onderzijde een gascartouche kunt plaatsen. Vervolgens draai je aan de voorkant het gas open en steek je dit met een lange aansteker aan.

Mini sfeerhaard voor binnen; de Cosiscoop

De Cosiscoop beschikt sinds 2021 over de juiste certificering zodat je hem ook veilig in huis kunt gebruiken! Hoe gezellig is dat. Je vindt in onze collectie inmiddels 25 modellen van deze mini sfeerhaard. Zo zijn er dit jaar weer nieuwe kleuren aan de collectie toegevoegd, zoals de taupe en terracotta.

Wanneer je kiest voor de Cosiscoop als mini sfeerhaard in huis, dient de binnenruimte wel te voldoen aan twee vereisten: de binnenruimte moet minimaal 30 m3 groot zijn én er moet voldoende frisse lucht de ruimte in kunnen komen. Zet bijvoorbeeld een raam op een kiertje. Je kunt de Cosiscoops ook altijd buiten gebruiken.

De Cosiscoop gaslantaarns hebben gemiddeld een hoogte van 30 centimeter. Hierdoor zijn ze geschikt om op een tafel geplaatst te worden of op de grond. Er komt niet veel warmte van af, maar ze zijn perfect om meer sfeer en gezelligheid te creëren.

Bekijk hier de Cosiscoop mini sfeerhaarden

Duurzaam & schoon; kies voor de mini sfeerhaard op bio-ethanol

Bio-ethanol is een van onze favorieten als het gaat om mini sfeerhaarden. Bio-ethanol is namelijk een schone en voordelige brandstof. Er komt nauwelijks geur of rook vrij (bij de Cosiscoops overigens ook niet).

Mini sfeerhaard op bio-ethanol

Een bio-ethanol sfeerhaard heeft wat meer opstarttijd nodig dan een mini sfeerhaard op gas of elektriciteit. Wanneer je van een bio-ethanol sfeerhaard namelijk gebruik wilt maken, dien je de brander zelf te vullen met bio-ethanol. Vervolgens steek je het bio-ethanol in de brander aan met een lange aansteker. Het duurt dan ongeveer 10 tot 15 minuten voordat het bio-ethanol warm genoeg is en de vlammen mooi branden.

Ook bij het gebruik van een bio-ethanol mini sfeerhaard is het belangrijk om een raam open te zetten voor voldoende frisse lucht. Je kunt ook deze haardjes prima buiten gebruiken, omdat alle bio-ethanol mini sfeerhaardjes een glasombouw hebben. Let er wel op dat het niet te hard waait!

Van een mini sfeerhaard op bio-ethanol komt niet veel warmte af, maar het is wel enorm sfeervol.

Bekijk hier de bio-ethanol mini sfeerhaarden

Gemak en veiligheid: kies voor een mini sfeerhaard op elektriciteit

De ideale mini sfeerhaard in huis die warmte afgeeft, voor een huiselijke sfeer zorgt én die ook nog een het veiligst is. Dat is de elektrische mini sfeerhaard. De elektrische mini sfeerhaarden kun je eenvoudig bevestigen aan de muur of zelfs inbouwen indien gewenst.

Mini sfeerhaard elektrisch

Het enige wat je voor het gebruik van de elektrische mini sfeerhaard nodig hebt is een stopcontact. Op de elektrische sfeerhaard zitten twee warmtestanden, welke voldoende warmte afgeven om als bijverwarming te fungeren. De elektrische sfeerhaarden zijn voorzien van en realistisch 3D-vlammenspel, waardoor het net lijkt alsof het hout echt aan het branden is.

Bekijk hier de elektrische mini sfeerhaarden

Een mini sfeerhaard op elektriciteit heeft meerdere voordelen ten opzichte van andere mini sfeerhaarden. De voordelen van dit type mini sfeerhaard zijn:

  • Zo is de 'brandstof' goedkoop,
  • Je hoeft de mini sfeerhaard niet bij te vullen,
  • Je hoeft geen rekening te houden met brandveiligheid,
  • Er komt geen geur vrij, 
  • Je kunt dit type mini sfeerhaard gebruiken als bijverwarming!

Voor welke mini sfeerhaard kies jij?

Er is keuze genoeg dus! Weet je al welk type mini sfeerhaard het beste bij jouw woning en wensen past? Hieronder vind je nog een korte opsomming van de verschillende mini sfeerhaarden en waarom je voor deze zou kunnen kiezen. 

  • Mini sfeerhaard op gas: Deze mini sfeerhaard kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Zelfs wanneer het een beetje waait buiten, kun je deze prima in de tuin gebruiken. De mini sfeerhaard op gas is verkrijgbaar in veel verschillende eigentijdse modellen. Wil je de mini sfeerhaard binnen gebruiken? Dan moet de ruimte minimaal 30 m3 groot zijn én er moet een goede toevoer zijn van frisse lucht.
  • Mini sfeerhaard op bio-ethanol: Deze mini sfeerhaard staat bekend om de schone en voordelige brandstof. Je kunt hem zowel binnen als buiten gebruiken. Binnen moet er een goede toevoer zijn van frisse lucht. Bij buitengebruik mag het niet te hard waaien.
  • Mini sfeerhaard op elektriciteit: Deze mini sfeerhaard kan als enige soort ook fungeren als bijverwarming. Hij geeft namelijk een voelbare en fijne warmte af! Ook hoef je bij deze mini sfeerhaard geen rekening te houden met de brandveiligheid. Het is de veiligste optie van de 3! 

Heb je nog vragen over de verschillende mini sfeerhaarden? Neem dan contact op met onze klantenservice! Onze experts staan je graag te woord.