Goedkope tuinkachels: bestsellers 2022

Goedkope tuinkachel

Wil je op late zomeravonden of de frisse winterdagen extra sfeer en warmte creëren in je tuin? Dan kies je natuurlijk voor een goedkope tuinkachel! Door in je tuin een goedkope tuinkachel te plaatsen, kun je op de koudere dagen of avonden ook gewoon vrienden of familie uitnodigen en gezellig buiten dineren of borrelen. De meeste goedkoep tuinkachels zijn gemaakt van (corten)staal. Dit materiaal is ijzersterk en daardoor kunnen de tuinkachels zonder probleem buiten staan in verschillende weersomstandigheden. Op deze pagina vind je een aantal de bestsellers uit voorgaande jaren, welke ook dit jaar weer razend populair zijn!

Bekijk hier alle goedkope tuinkachels

Goedkope tuinkachel #1: Rengo

De Rengo tuinkachel is een onmiskenbaar favoriet. Deze goedkope tuinkachel is in meerdere materialen en maten leverbaar.

  • De Rengo tuinkachel in het zwart is gemaakt van staal en voorzien van een hittebestendig coating. De zwarte Rengo tuinhaard heeft een hoogte van 120 cm. Liever een hoger model? Kies dan voor de Rengo XL!
  • De Rengo tuinkachel is ook verkrijgbaar in een cortenstaal uitvoering. Deze versie zal binnen 4 tot 6 maanden zijn kenmerkende roestbruine kleur vormen. Ook dit model is in een XL-versie verkrijgbaar van 150 cm hoog.

Deze goedkope tuinkachel is niet voor niets een favoriet. Hij is namelijk ook voorzien van een houtopslag. Zo heb je het hout altijd binnen handbereik en hoef je niet ver te lopen. Doordat de opening in de tuinkachel over een breed deel van de ronde vorm loopt, kun je vanuit meerdere hoeken in de tuin het vuur zien. 

Zowel de zwarte als de cortenstaal Rengo tuinhaard zijn al te koop vanaf €184. 

goedkope_tuinkachel_pular

Goedkope tuinkachel #2: Pular

De goedkope Pular tuinkachel is een lange kachel, verkrijgbaar in meerdere kleuren en maten.

Doordat ook deze goedkope tuinkachel is voorzien van een houtopslag, hoef je niet ver te lopen voor hout. Je kunt het hout opslaan in de houtopslag. Deze goedkope tuinkachel is verkrijgbaar in de kleuren zwart (staal) en corten (cortenstaal). Door de verschillende beschikbare kleuren en het strakke design, voegt deze goedkope tuinkachel in vele tuinen sfeer toe en komt hij daar goed tot zijn recht.

Je shopt de Pular tuinkachel vanaf €185.

Bekijk hier de goedkope tuinkachel Pular

Goedkope tuinkachel #3: Masaya

De Masaya tuinkachel heeft door zijn ronde vormen een speels uiterlijk en is daardoor een echte eyecatcher in je tuin. De opening van de goedkope tuinkachel reikt tot de bovenzijde en daardoor zie je dus goed het bijbehorende vuurspel.

Ook deze goedkope tuinkachel is verkrijgbaar in twee kleuren: zwart (staal) en corten (cortenstaal). De goedkope tuinkachel in het zwart is voorzien van een hittebestendige coating, maar kan door de warmte van het vuur wel gaan roesten

Deze Masaya tuinkachel is verkrijgbaar vanaf €185.

Het veilig gebruiken van een goedkope tuinkachel

Een goedkope tuinkachel geeft enorm veel sfeer in je tuin. Maar omdat je met vuur te maken hebt, raden wij aan hier voorzichtig mee om te gaan. Houdt rekening met het volgende:

  • Plaats de goedkope tuinkachel op een veilige plek. Een ondergrond van steen is meestal het veiligst.
  • Geen geen lampenolie, spiritus of benzine om het vuur op te stoken. Vuur blijft onvoorspelbaar en moeilijk te controleren.
  • Stook alleen met droog hout. Door vochtig hout kan het gaan roken.
  • Pas op met nylon(kleding). Plastic vezels zijn ontvlambaar!
  • Zorg ervoor dat wanneer je het vuur verlaat, dat het hout echt goed gedoofd is.
  • Voor een goede verbranding kun je het beste niet te grote stukken houten gebruiken.