Een vuurtafel gebruiken als verwarming

Ook in het najaar of in de winter wil je natuurlijk graag genieten in en van je tuin. Een vuurtafel is niet alleen handig voor de extra warmte, maar staat ook nog eens gezellig. Door het vlammenspel en de warmte van de vuurtafel creëer je een behaaglijke sfeer en geniet je samen met je vrienden en familie, ook in het najaar, van je tuin. Maar hoe werkt een vuurtafel nu precies? Kan je deze gebruiken als verwarming? Op deze pagina vertellen we je hier alles over en laten we je gelijk een deel van ons assortiment zien.

Warmte vuurtafel

Een vuurtafel wordt gezien als een verwarmingselement. Je kunt de vuurtafel dus als verwarming gebruiken! Als je de vuurtafel onder een overkapping plaatst, blijft de warmte nog langer hangen en kun je nog langer van je tuin genieten. Je kunt met het bedieningspaneel de hoogte van de vlammen instellen. Hierdoor is de warmte nog meer voelbaar. De meeste vuurtafels werken op een propaan gasfles. Deze gaat ca. 8-10 uur mee. Sommige vuurtafels kunnen ook worden omgebouwd naar aardgas. Hiervoor dien je wel een aardgasaansluiting te hebben in je tuin.

Je kunt een vuurtafel op gas niet binnen of in een afgesloten tuinhuisje gebruiken. Er dient namelijk één zijde open te zijn voor de toevoer van frisse lucht.

Soorten vuurtafels

In ons assortiment vind je vuurtafels van verschillende merken en in meerdere kleuren en soorten. Het paradepaardje is wel de Enjoyfires Ambiance vuurtafel. Deze is verkrijgbaar in het vierkant en rechthoekig en er zijn talloze kleuren combinaties mogelijk. Teakhout met zwart, cement-grijs met wit of een hele zwarte of witte vuurtafel. You name it! De Enjoyfires Ambiance vuurtafel is perfect te gebruiken als verwarming en zal je onvergetelijke avondjes in de tuin bezorgen.

Bekijk hier de Enjoyfires vuurtafels

 

Een ander merk wat we naast de Enjoyfires vuurtafels aanbieden, is Cosi-fires. Cosi-fires heeft verschillende warmte-elementen in hun collectie zoals vuurtafels, gaslantaarns maar ook houtkachels. De vuurtafels zijn ook leverbaar in verschillende materialen en kleuren-combinaties en de gaslantaarns zijn zelfs geschikt voor binnen gebruik!

De vuurtafels en houtkachels van Cosi-fires zijn te gebruiken als verwarming. De gaslantaarns daarentegen heb een laag kW en zijn dus niet te gebruiken als verwarming, maar deze zorgen wel voor een gezellige sfeer in huis of in de tuin.

 

Bekijk hier de Cosi-fires vuurtafels

 

 

De vuurtafels van Happy Cocooning lijken te zijn gemaakt van beton, maar in werkelijkheid zijn deze gemaakt van composiet. Hierdoor is de vuurtafel bestand tegen extreme temperaturen en kun je deze dus het hele jaar door buiten laten staan. De vuurtafels van Happy Cocooning zijn voorzien van een brander met een kW tussen de 6,5 en 19,5. Ook deze vuurtafels zijn dus te gebruiken als verwarming!

 

Bekijk hier de Happy Cocooning vuurtafels