Dé terrashaarden van 2022!

Terrashaard

Langer genieten van het buitenleven, dat is iets wat we allemaal wel willen! Nu het lekkere weer voor de deur staat is het tijd om aan de slag te gaan in de tuin. Wil je dit jaar je zithoek aanpakken om hier de ultieme loungehoek van te maken? Dan mag een terrashaard zeker niet ontbreken. Wij hebben voor jou de top 3 terrashaarden op een rij gezet. Ontdek deze favorieten of bekijk onze complete collectie.

Bekijk hier alle terrashaarden

De nieuwe, moderne terrashaard ‘Booz’ van Enjoyfires

Enjoyfires terrashaard BoozNieuw in de collectie van Enjoyfires is de terrashaard Booz. Deze zwarte terrashaard is gemaakt van eerste klas 3mm dik staal. Door het gebruik van dikker staal, weegt deze terrashaard maar liefst 43 kilo.

De moderne, slanke zwarte terrashaard heeft een hoogte van 160 centimeter. Onder het stookgedeelte van de terrashaard zit een uitneembare aslade, waardoor je de terrashaard goed kunt schoonmaken na gebruik. Net boven het stookgedeelte zitten de kenmerkende 5 Enjoyfires sterren, die de terrashaard een verfijnde uitstraling geven.

Onder het stookgedeelte en de aslade is meer dan voldoende ruimte om houtblokken droog en mooi te bewaren. Verder is deze moderne terrashaard uitgerust met verstelbare pootjes, heeft hij een regenkapje en wordt hij compleet in elkaar geleverd. Je hoeft hem dus niet zelf in elkaar te zetten!

Rengo XL terrashaard in het zwart

Rengo XL terrashaardDe Rengo XL terrashaard is een andere populaire haard uit onze 2022 collectie. Deze terrashaard heeft wat minder details dan de Enjoyfires ‘Booz’, maar is daardoor erg geliefd door mensen die graag een minimalistische terrashaard willen hebben. De Rengo XL terrashaard heeft onder het stookgedeelte een ingebouwde houtopslag.

De ronde terrashaard heeft een brede opening bij het stookgedeelte, waardoor je vanuit verschillende hoeken kunt genieten van het vlammenspel.

De Rengo XL terrashaard heeft een grootte van Ø42x145 cm. Liever een kleiner model? Deze terrashaard is ook nog in een kleinere versie verkrijgbaar met een grootte van Ø31x120 cm.

Pular terrashaard XL van cortenstaal

Pular XL terrashaard cortenstaalDe Pular terrashaard XL is pas echt een eye-catcher. Deze grote, robuuste terrashaard heeft een breed stookgedeelte die niet alleen aan de voorkant van de terrashaard zit, maar ook aan de zijkanten. Hierdoor hoef je deze terrashaard niet per se in een hoek te zetten op je terras, maar kun je hem ook elders plaatsen. Ook deze terrashaard heeft onder het stookgedeelte een ingebouwde houtopslag.

Een van de redenen waarom cortenstaal zo geliefd is als materiaal voor een terrashaard, is door de sterkte van het materiaal. De sterkte van cortenstaal is vergelijkbaar met dat van RVS. Daarnaast zorgen cortenstaal tuinartikelen voor meer sfeer in de tuin, dankzij de warme kleuren en het unieke roestige uiterlijk.

De Pular terrashaard XL heeft een grootte van 54x43x150 cm. Deze terrashaard is ook nog in een kleiner model verkrijgbaar. Deze kleinere terrashaard heeft een grootte van 44x37x122 cm.

Tips voor het veilig gebruiken van je terrashaard

Om veilig en vol plezier van je terrashaard te kunnen genieten, hebben wij een aantal tips voor je: 

  • Zet je terrashaard op een veilige en stevige plek in de tuin. Denk hierbij goed om de ondergrond. Stenen/tegels zijn het beste.
  • Stook alleen met droog hout. Vochtig hout kan voor veel rookontwikkeling zorgen. 
  • Wanneer je te warm stookt, kan het stookgedeelte van je terrashaard worden aangetast. De beste manier om hout op te stoken is volgens de 'Zweedse manier'.
  • Gebruik nooit vloeibare extreem brandbare brandstoffen om het hout aan te steken, zoals lampenolie, benzine of spiritus.

Bekijk hier de complete collectie terrashaarden

De vuurschaal: een alternatief voor een terrashaard

Enjoyfires vuurschaal als vervanging van een terrashaardHeb je niet voldoende ruimte voor een terrashaard of wil je geen grote terrashaard in je tuin? Dan kan een vuurschaal een mooi alternatief zijn! Een vuurschaal is net zoals de terrashaard in verschillende materiaalsoorten verkrijgbaar, zoals cortenstaal of zwart gecoat staal. Een vuurschaal geeft net zoveel warmte en sfeer af. Daarnaast kan een vuurschaal ook multifunctioneel worden ingezet, namelijk als barbecue!

Sinds dit jaar hebben we nieuwe vuurschalen van Enjoyfires in onze collectie. Net zoals de terrashaard 'Booz' zijn ook de vuurschalen voorzien van de 5 Enjoyfires sterren. De vuurschalen kun je uitbreiden met grill ring, grill rooster en deksel.

Bekijk hier alle vuurschalen

Een terrashaard op gas: luxe en eenvoudig in gebruik

Wat minder mensen weten is dat er ook luxe terrashaarden zijn die op gas worden gestookt. Deze luxe terrashaarden worden ook wel ‘vuurtafels’ genoemd. Een terrashaard op gas gestookt heeft andere voordelen van een terrashaard op hout gestookt. Hieronder hebben wij voor jou de voordelen op een rij gezet.

Terrashaard op gas Terrashaard op hout
  • Een terrashaard op gas heeft geen opwarmtijd en afkoeltijd, waardoor je de haard ook voor een kortere tijd kunt aanzetten
  • is een vervanging van je salontafel en je hebt voldoende ruimte voor je eten en drinken
  • Geeft meer warmte af dan een terrashaard op gas
  • De geur van hout geeft een nostalgisch en zomers gevoel
  • Andere sfeerbeleving
  • Goedkoper dan een terrashaard op gas