Vuurtje stoken in de tuin? Dan zijn dit de beste terrasverwarmers | 2022 update

Zoek je een terrasverwarmer voor lange, zwoele zomeravonden in de tuin? Een terrasverwarmer waarbij je zelf lekker aan de slag moet om het vuur aan te maken in plaats van het gas open te zetten en een knopje om te draaien? Dan hebben we goed nieuws, want je kunt kiezen uit verschillende soorten terrasverwarmers, namelijk: de vuurkorf, tuinhaard of een vuurschaal. Wil je graag weten welke terrasverwarmer het beste is en welke het beste past bij jou? Lees dan snel verder want wij vertellen je alles wat je moet weten over deze sfeervolle warmtebronnen.

1. Waarom de vuurschaal een van de beste terrasverwarmers is

Zit je graag het hele jaar door buiten? Dan is een vuurschaal een van de beste terrasverwarmers. Met een vuurschaal kun je namelijk alle seizoenen warm buiten zitten. Je creëert met een vuurschaal gezelligheid, warmte en het oer-gevoel komt naar boven omdat je laag bij de grond een vuurtje moet bouwen. De vuurschaal is de ultieme warmtebron die samenhorigheid oproept.

De voordelen van een vuurschaal

Een vuurschaal is overigens niet alleen heel sfeervol, maar er zijn nog meer voordelen die deze goede terrasverwarmer met zich meebrengt:

  • Je kunt vuurschaal als bbq gebruiken: Buitenlucht maakt hongerig. Het komt dan ook goed uit dat je met een vuurschaal de MasterChef kunt uithangen of Harm Jan de barbecueman als die naam je beter past. Een van de voordelen van een vuurschaal is namelijk dat je ‘m vaak ook kunt inzetten als barbecue. Hoe? Door er een bijpassende grillring of grillrooster op te plaatsen, waarop je groenten, vlees en vis kunt klaarmaken.
  • Vuurschalen zijn goedkoop: Nog een fijn voordeel, is dat vuurschalen relatief goedkoop zijn. Zeker als je ze vergelijkt met andere terrasverwarmers voor in de tuin, zoals vuurtafels of tuinhaarden. De vuurschalen bij ons op de website beginnen al bij €34,95 terwijl vuurtafels vanaf €499,- worden verkocht en tuinhaarden vanaf €169,-.
  • Vuurschalen zijn praktisch: Doordat vuurschalen vaak licht en compact zijn, kun je ze makkelijk verplaatsen. Ideaal wanneer je meerdere zithoeken en/of loungeplekken in de tuin hebt of de vuurschaal een keer wilt meenemen naar het park of strand. Een ander voordeel van een vuurschaal is dat je er een deksel op kunt doen zodat ‘m volledig kunt afsluiten. Hierdoor bescherm je de binnenzijde tegen weersinvloeden en kun je het vuur makkelijk doven wanneer het bijna uit is.

Bekijk al onze vuurschalen

Enjoyfires vuurschaal

Houd hier rekening mee wanneer je een vuurschaal gaat aanschaffen

Voordat je een vuurschaal aanschaft als terrasverwarmer, zijn er een aantal zaken waarmee je rekening dient te houden:

  • Bij veel wind heb je meer overlast van rook: Bij veel wind is het niet aan te raden om een vuurschaal te gebruiken. De combinatie van het open vuur en een sterke wind kan namelijk zorgen voor overlast van rook en vonken.
  • Het duurt even voordat je ‘m aan hebt staan: Bij een terrasverwarmer op gas is het slechts een kwestie van een knop omdraaien en je kunt van het warme vuur genieten. Met een vuurschaal moet je iets meer moeite doen om het vuur aan te krijgen. Zo moet je bijvoorbeeld hout aanschaffen of bij elkaar sprokkelen en zelf het vuur aansteken en aanhouden. Maar hé, dat is dan ook juist weer de charme toch? Bij de Enjoyfires vuurschalen krijg je bovendien de eerste zak aanmaakhout cadeau!

Verschillende type vuurschalen

Vuurschalen zijn in allerlei soorten verkrijgbaar; van ronde en vierkante modellen tot vuurschalen met driepoot of Scandinavisch design. De populairste vuurschalen op onze website zijn van ‘Enjoyfires’. Een jong merk dat hedendaags design combineert met veiligheid en kwaliteit en gebruiksvriendelijke terrasverwarmingsproducten voor de tuin aanbiedt.

Bekijk alle vuurschalen van Enjoyfires

2. Waarom de tuinhaard een van de beste terrasverwarmers is

Met een tuinhaard verleng je als het ware je woonkamer en creëer je echt het binnen-buitengevoel. Je geniet van de warmte en kunt zowel in de zomer als winter genieten van ontspannen en sfeervolle momenten in de tuin. Maar er zijn meer redenen waarom een tuinhaard de beste terrasverwarmer is.

Voordelen van een tuinhaard

  • Minder rookoverlast en asresten: Doordat een tuinhaard voorzien is van een kachelpijp, heb je nauwelijks last van rookoverlast. Ook zit er bovenop de kachelpijp vaak nog een regenkapje dat inregenen en vuurvonken voorkomt. Bovendien heb je minder last van asresten op de grond. In sommige haarden, zoals de Enjoyfires terrashaard Booz, is zelfs een aslade ingebouwd om ‘m makkelijk schoon te kunnen maken.
  • Authentieke sfeer: Een tuinhaard draagt bij aan een romantische uitstraling in de tuin en roept een nostalgisch gevoel op. Bij ons op de website vind je moderne tuinhaarden zonder al te veel poespas, maar met strakke vormen en in neutrale kleuren.

Houd hier rekening mee wanneer je een tuinhaard gaat aanschaffen

  • Je moet zelf het vuur aansteken en aanhouden: Net als met een vuurschaal moet je ook met een tuinhaard iets meer moeite doen om het vuur aan te krijgen. Voordat je aan de slag kunt moet je eerst dus nog hout aanschaffen of bij elkaar sprokkelen.

Verschillende soorten tuinhaarden

Houd je van een strak en modern design of meer van speels en rond? Tuinhaarden zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en materialen. Ook vind je op onze website diverse tuinhaarden met een houtopslag. 

Bekijk alle tuinhaarden

Toch geen houtgestookte terrasverwarmer? Ga voor een gashaard!

Gashaard Enjoyfires

Heb je nu toch het gevoel dat een tuinhaard of vuurschaal te veel werk voor je is? Dan biedt een vuurtafel uitkomst! Misschien wat minder charmant dan echt hout, maar wel enorm handig! Knop om en genieten maar.

Bekijk alle vuurtafels van Enjoyfires